Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen onbetaald en vaak langdurig voor zieke familieleden of vrienden.

Mantelzorg kan intensief zijn, vooral naast een baan of de zorg voor een gezin. En mantelzorg kan natuurlijk ook zwaar zijn als de situatie uitzichtloos is of lijkt. De gemeente Hengelo vindt het daarom belangrijk dat mantelzorgers kunnen rekenen op goede ondersteuning.

Dan kunt u daarvoor terecht bij de mantelzorgconsulent in het wijkteam. De mantelzorgconsulenten kennen en begrijpen de problemen waar mantelzorgers tegenaan lopen. Zij kunnen samen met u zoeken naar mogelijke oplossingen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Zorgloket van de gemeente Hengelo.

Iedere eerste woensdag van de maand bent u tussen 10.30 en 12.30 uur van harte welkom in het mantelzorgcafé Buurthuis de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47. Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers en ook voor de mensen die zij verzorgen. Er zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig om er een gezellige ochtend van te maken. Ook is er een mantelzorgconsulent voor informatie en advies. Alles mag en niets hoeft. En de toegang is gratis. De consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Vanwege het maximum aantal mensen moet u zich vooraf wel aanmelden. Meer weten over het mantelzorgcafé? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulent via het Zorgloket van de gemeente Hengelo of kijk op website van Wijkracht.

De gemeente bouwt aan een stevige basis voor mantelzorgers. Kwaliteit, maatwerk, eigen initiatief en veiligheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Wilt u meer weten over de verantwoordelijkheid die de gemeente heeft voor het beleid en de positie van de mantelzorgers? Of bent u benieuwd wat de gemeente de komende jaren gaat doen voor mantelzorgers? Lees dan het Actieplan Mantelzorg mogelijk maken (Pdf).

Zorgloket, Publieksplein (Stadhuis) Burgemeester van der Dussenplein 1 

Telefoon: (0)14 074 (keuze 1)

Openingstijden:

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur
Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu