Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Onkruidbestrijding

Onkruid vergaat wel.

We pakken onkruid op verschillende manieren aan. Dat doen we zo milieuvriendelijk mogelijk. Chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken we bijna niet meer.

Schoffelen en plukken

In het gemeentelijk openbaar groen bestrijden we onkruid door te schoffelen of (mechanisch) te plukken. 

Heet water

Op harde ondergronden (zoals stoepen en klinkerstraten) werken we vooral met heet water. Het hete water zorgt ervoor dat het onkruid 'kapot kookt.' De kans dat de plant terugkomt, neemt na een aantal behandelingen steeds verder af. 

Chemische bestrijdingsmiddelen

We willen ons grondwater en oppervlaktewater zo min mogelijk vervuilen. Daarom maken we bijna geen gebruik meer van chemische bestrijdingsmiddelen. We gebruiken het alleen nog - in kleine hoeveelheden - voor de bestrijding van Japanse duizendknoop.

Japanse duizendknoop
Japanse duizendknoop komt uit Azië. De plant heeft een enorme groeikracht. Daardoor verdringt hij alle andere planten in zijn omgeving. En zijn wortels veroorzaken schade aan bijvoorbeeld ondergrondse kabels, funderingen en rioleringen. De plant is zo sterk dat hij zelfs door asfalt heen kan groeien. De Japanse duizendknoop is helaas erg lastig te bestrijden.   

Opmerkingen over onkruidbestrijding kunt u doorgeven aan de gemeente. Doe uw melding snel en eenvoudig via de MijnGemeente-app op uw smartphone. De MijnGemeente-app kunt u downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android).

U kunt uw melding ook doen via het onderstaande formulier.

Melding openbare ruimte

Lukt het niet digitaal? Bel dan naar 14 074.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu