Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Startpunt Geldzaken

Voor elke situatie is een geldplan!

Wilt u vaker geld overhouden aan het einde van de maand? Geeft u teveel geld uit en wilt u besparen? Heeft u geldzorgen? Of wilt u een 'appeltje voor de dorst' opbouwen?
 
Bij Startpunt Geldzaken kunt u op een handige manier online tips krijgen over geld. Tips om uw uitgaven te verlagen en uw inkomsten te verhogen. Of tips om stap voor stap uit de geldzorgen te komen. En als u geld over hebt, kunt u zien wat in uw situatie verstandige keuzes zijn. Startpunt Geldzaken is gratis en anoniem. Mooi meegenomen, niet laten liggen dus!

Bij Startpunt Geldzaken kunt u kiezen uit zeven verschillende plannen die u stap voor stap op weg kunnen helpen. Kies het geldplan dat het best bij uw situatie past en vul het online in!

Geldplan 'Beter rondkomen'
Komt u regelmatig geld tekort? Wilt u graag dat uw inkomsten en uitgaven beter in balans zijn? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Maak dan het persoonlijk plan Beter rondkomen. Dan houdt u vaker geld over aan het einde van de maand.

Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'
Heeft u geldzorgen? En wilt u weten welke stappen u kunt ondernemen om uit de zorgen te komen? Maak dan het persoonlijk plan Kom uit de geldzorgen.

Geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'
Heeft u geld over? Maak dan het persoonlijk plan Sparen, aflossen of beleggen. In dit plan wordt u stap voor stap geholpen met uw keuze.

Geldplan 'Rondkomen met kinderen'
Heeft u moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Wilt u zien welke regelingen beschikbaar zijn? Ga dan naar het plan Rondkomen met kinderen.

Geldplan 'Studie (klein)kinderen'
Geld opzij zetten voor de studie van uw kind of kleinkind? Bepaal welk bedrag u opzij kunt en wilt zetten. En zie wat het oplevert bij sparen of beleggen met het plan Studie (klein)kinderen.

Geldplan 'Bijna 18'
Als je 18 bent verandert er veel. Een heleboel zaken moet je echt zelf regelen. Wil je goed voorbereid zijn? Check dan Geldplan Bijna 18.

Geldplan 'Pensioen'
Heeft u (straks) genoeg pensioen? Praktische tips voor nu en later vindt u in het Geldplan Pensioen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het geldplan? Krijgt u wel eens een brief of e-mail die u niet begrijpt? Of heeft u moeite met het invullen van een (digitaal) formulier? Dan kunt u daarvoor terecht bij Brievenhulp op de tweede verdieping van de bibliotheek aan de Beursstraat 34 in Hengelo:

  • op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 
  • op dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur 

Een afspraak maken is niet nodig. U kunt gewoon binnenlopen en de hulp is helemaal gratis.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu