Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Woonvoorzieningen

De gemeente helpt soms met aanpassingen in uw huis.

Als je ergens met plezier woont, dan wil je daar liever niet weg. Je kent de buren, de buurt, de weg naar en in de supermarkt en bent misschien lid van een vereniging. Door de jaren heen verander je eens wat aan je huis zodat het weer geschikt is voor een volgende fase in je leven. Er komen kinderen, of ze gaan juist weer het huis uit. Je hebt een praktijk of kantoor aan huis. Of een hobby die veel ruimte vraagt. Het huis verandert steeds mee met uw persoonlijke situatie.

Als u bijvoorbeeld weet dat traplopen moeilijker wordt, kunt u nu al maatregelen nemen. U maakt een extra leuning bij de trap voor meer houvast en u zorgt voor goede verlichting. Of u maakt rubberen strips op de treden voor meer grip. Misschien kunt u op de slaapetage een toilet maken. Of een slaap- en badkamer op de begane grond. Ook kunt u zich alvast inschrijven bij een woningbouwcorporatie voor een gelijkvloerse woning. Kijk voor advies en allerhande hulp bij het aanpassen van uw woning ook eens op de website Lang zult u wonen.

Het is logisch om uw huis aan te passen of te verhuizen als een woning niet meer voldoet aan uw woonwensen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) stelt daar geen vergoedingen tegenover. Het is onder bepaalde voorwaarden wel mogelijk om een bijdrage aan te vragen voor aanpassingen in uw woning. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Stimuleringsregeling 'Lang zult u wonen'.

Is uw huis niet meer geschikt door een plotselinge medische oorzaak? Dan kan het zijn dat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) daar wel vergoedingen tegenover stelt. Bijvoorbeeld voor eventuele aanpassingen in de woning of verhuiskosten. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze vergoedingen? De medewerkers van het Zorgloket geven u graag advies en denken met u mee.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor vergoedingen in het kader van de Wmo? Neem dan contact op met het Zorgloket.

U kunt het Zorgloket vinden op het Publieksplein in het stadhuis, Burgemeester van der Dussenplein 1. 

Het loket op het Publieksplein is geopend op:

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur

U kunt het Zorgloket ook bellen of mailen:

Telefoon: 074-2459131
Mailadres: zorgloket@hengelo.nl  

Zorgloket, Publieksplein (Stadhuis) Burgemeester van der Dussenplein 1 

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur

Telefoon: 074- 2459131
E-mail: zorgloket@hengelo.nl

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu