Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Woonvoorzieningen

De gemeente helpt soms met aanpassingen in uw huis.

Als je ergens met plezier woont, dan wil je daar liever niet weg. Je kent de buren, de buurt, de weg naar en in de supermarkt en bent misschien lid van een vereniging. Door de jaren heen verander je eens wat aan je huis zodat het weer geschikt is voor een volgende fase in je leven. Er komen kinderen, of ze gaan juist weer het huis uit. Je hebt een praktijk of kantoor aan huis. Of een hobby die veel ruimte vraagt. Het huis verandert steeds mee met uw persoonlijke situatie.

Als u bijvoorbeeld weet dat traplopen moeilijker wordt, kunt u nu al maatregelen nemen. U maakt een extra leuning bij de trap voor meer houvast en u zorgt voor goede verlichting. Of u maakt rubberen strips op de treden voor meer grip. Misschien kunt u op de slaapetage een toilet maken. Of een slaap- en badkamer op de begane grond. Ook kunt u zich alvast inschrijven bij een woningbouwcorporatie voor een gelijkvloerse woning. Kijk voor advies en allerhande hulp bij het aanpassen van uw woning ook eens op de website Lang zult u wonen.

Het is logisch om uw huis aan te passen of te verhuizen als een woning niet meer voldoet aan uw woonwensen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) stelt daar geen vergoedingen tegenover. Het is onder bepaalde voorwaarden wel mogelijk om een bijdrage aan te vragen voor aanpassingen in uw woning. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Stimuleringsregeling 'Lang zult u wonen'.

Is uw huis niet meer geschikt door een plotselinge medische oorzaak? Dan kan het zijn dat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) daar wel vergoedingen tegenover stelt. Bijvoorbeeld voor eventuele aanpassingen in de woning of verhuiskosten. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze vergoedingen? De medewerkers van het Zorgloket geven u graag advies en denken met u mee.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor vergoedingen in het kader van de Wmo?

Dat kunt u zich daarvoor aanmelden via een digitaal formulier.

Aanmelden met DigiD

Hebt u een DigiD dan kunt u zich hier aanmelden.

Melding WMO

Aanmelden zonder DigiD

Hebt u geen DigiD dan kunt u zich hier aanmelden.

Melding WMO

Lukt het digitaal aanmelden niet dan bent u natuurlijk ook welkom bij het Zorgloket op het Publieksplein. Wij helpen u graag. Neem wel even uw geldige identiteitsbewijs mee!

Zorgloket, Publieksplein (Stadhuis) Burgemeester van der Dussenplein 1 

Telefoon: (0)14 074 (keuze 1)

Let op: Wilt u langs komen? Maak eerst telefonisch een afspraak!

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur (alleen op afspraak)
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur (alleen op afspraak)
Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu