Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs)

Leer onze Babsen kennen!

Een burgerlijk huwelijk of een registratie van het partnerschap wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs), ook wel een trouwambtenaar genoemd. Op deze pagina leer je ze kennen.

Wat een spannende periode is dit voor jullie, jullie gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan. Er moet veel geregeld worden, zodat jullie straks vol tevredenheid op jullie dag kunnen terugkijken.

Graag ben ik onderdeel van deze dag en zou het een eer vinden jullie BABS te mogen zijn en jullie Ja-woord te mogen horen.

Mijn naam is Anja van der Ham-Derkink en ben in 1994 in het Hengelose stadhuis getrouwd met Martin en we hebben twee zoons. Ik ben werkzaam als bestuurssecretaresse/kabinetszaken bij de gemeente Hengelo.

Wat is jullie verhaal, waarom kiezen jullie voor elkaar? Ik hoor dit graag in een persoonlijk gesprek van jullie. Voor mij staat jullie verhaal centraal voor de speech die ik voor jullie zal schrijven; ontspannen en humorvol waar het kan, een beetje plechtig waar het past. Ook bespreken we samen de ceremonie. Willen jullie elkaar misschien toespreken of is er iemand anders die een woordje wil doen? Welke muziek kiezen jullie? Is er iemand die de trouwringen aanreikt? Het is een mooie uitdaging om samen met jullie van jullie huwelijkssluiting een feest te maken.

Om zo dicht bij jullie te mogen staan op de dag die je nooit zult vergeten, voelt voor mij heel bijzonder.

Ik wens jullie bij deze alvast een prachtige dag!

Een belangrijk onderdeel van jullie trouwdag / dag van partnerschapsregistratie is de huwelijksvoltrekking / registratie. Ondanks het officiële karakter hiervan, vind ik het belangrijk er een dierbare, warme en persoonlijke ceremonie van te maken.

Ik ben in 1962 geboren, getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik heb in de hotellerie en de bloemenbranche gewerkt. Het is bijzonder dat ik als trouwambtenaar even in het leven van twee mensen mag stappen en hun unieke geschiedenis mag horen. Geboeid door wat jullie tot deze stap heeft gebracht en met respect voor ieder levensverhaal zal ik er een huwelijksvoltrekking van maken die recht doet aan jullie liefde voor elkaar.

Graag ontmoet ik jullie om de ceremonie voor te bereiden en jullie wensen een plek te geven. Daarbij stel ik nieuwsgierige vragen: hoe zou je elkaar beschrijven, waarmee maak je elkaar aan het lachen, hoe denken jullie dat je leven er over 20 jaar uitziet? Dit soort vragen met als doel om de liefde die jullie willen bezegelen te laten doorklinken in de ceremonie die voor jullie op maat gemaakt wordt. Ik zou het heel fijn vinden om mijn bijdrage te mogen leveren aan deze speciale dag die je je misschien later wel zult herinneren als ”de mooiste dag van je leven”.

Anouchka Scholten

Anouchka Scholten

Voor mij is het middelpunt het bruidspaar, maar ook de andere gasten krijgen geen gelegenheid “in slaap te vallen”. Er zijn daarbij veel stijlen mogelijk.

De huwelijksvoltrekkingen in het Twents krijgen veel bijval, niet alleen van oudere bruidsparen, ook jonge bruidsparen spreekt dit aan. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een Nederlandse toespraak te krijgen. Uitstappen naar andere talen als Engels en Duits is geen probleem.

Erik Nijboer

Dag aanstaand bruidspaar/partners!

Jullie gaan een bijzondere dag tegemoet! Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand kan ik de ceremonie voor jullie verzorgen. Ik zou het een voorrecht vinden aan één van de meest bijzondere momenten in jullie leven een bijdrage te mogen leveren! In onderstaand filmpje stel ik mij graag nader aan jullie voor.

E. Robers

Heee mooie mensen, wat tof dat jullie JA gaan zeggen tegen elkaar. Dat kan via het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Welke dan ook! Het lijkt mij helemaal leuk om jullie te mogen trouwen.

Ik ben Erwin Meuldijk en ik ben buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand bij de gemeente Hengelo. Ik ben 35 jaar actief geweest als hulpverlener en manager bij diverse instellingen. En nu als zelfstandig teamcoach en ad interim manager.

Ik ben getrouwd met Lin en we zijn een samengesteld gezin bestaande uit 2 dochters en 1 zoon die samenwonen of getrouwd zijn. Mijn kids en aanhang vinden mij toegankelijk, open, beetje gek en ik mag graag mensen in de maling nemen maar ook in het zonnetje zetten.

Alles staat nu in teken van die ene dag. De dag waarop alles moet kloppen en waarvan je hoopt dat het zo’n mooie en stralende dag wordt waar jullie nog heel lang met veel warmte en liefde op terug willen kijken.

Ik kom dan ook graag bij jullie langs of we spreken ergens af om de ceremonie goed door te spreken. En niets is me te gek! Het kan ongedwongen, humoristisch en speels of wat meer plechtig/formeel en persoonlijk of misschien wel een combinatie van deze twee.

En misschien is er wel iemand in de familie of vrienden die iets wil zeggen of voordragen…Alles kan!! Als jullie maar het gevoel en vertrouwen hebben dat het gaat zoals jullie dat willen.

Misschien spreken we elkaar snel! Succes met de voorbereidingen.

 

Hallo, mijn naam is Gea van Harte, Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Hengelo. Jullie hebben besloten om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Misschien wel de belangrijkste dag in jullie leven.

De huwelijksvoltrekking die door mij voltrokken gaat worden kan op diverse manieren. Dit kan zijn op een formele manier maar ook zeker op een informele manier.

Mijn motto is 'niets moet alles mag'. Ik ben er voor jullie!

Gea van Harte

Ja, ik wil.

Dat zijn toch de mooiste woorden op je trouwdag.

Mijn naam is Igno Freriksen en sinds ik in 1997 ben beëdigd als ‘BABS’ heb ik ruim 500 keer diezelfde woorden gehoord.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik de plechtigheid op een losse en ontspannen wijze leidt, waarbij ik het bruidspaar zo persoonlijk mogelijk probeer neer te zetten.

Dat dit voor gegniffel of zelfs uitbundig lachen kan zorgen komt altijd volledig voor rekening van het bruidspaar want tenslotte voorzien zij mij tijdens een kennismaking van informatie.  Ik vind het een eer om op zo’n speciale dag mijn steentje te mogen bijdragen en hoop  daarmee die trouwdag vorm te geven zoals het bruidspaar dat wil.

Igno Freriksen

Geacht aanstaand bruidspaar,

Jullie staan op het punt elkaar het ja- woord te geven. Een mooi besluit, gefeliciteerd!

Ik ben Joke Niekamp, ben 38 jaar oud en in het dagelijks leven werk ik voor de reclassering in Almelo. Een boeiende, enerverende baan. Na jaren te hebben samengewoond ben ik zelf getrouwd in 2001, en samen hebben we inmiddels 4 prachtige kinderen: Jip, Freek, Wouter en (onze hekkensluiter) Marieke. Een rijk, druk, mooi bestaan! Sinds 2001 sluit ik huwelijken voor de gemeente Hengelo: een geweldige nevenfunctie waarin voor mij het contact met- en de wensen van- het bruidspaar voorop staan. Na een persoonlijk gesprek met het aanstaande paar probeer ik een toespraak te schrijven die hen zoveel mogelijk op het lijf geschreven is. En dat is telkens weer een plezierige uitdaging!

Je trouwdag.. is júllie dag, een dag die je maar één keer kan invullen zoals je het zelf wilt. Dus neem vooral de hond of parkiet mee als dat voor jullie een bijdrage levert aan de feestvreugde!

Ik wens jullie nu alvast een dag toe waarvan jullie over 21.900 nachten (dan zijn jullie namelijk zo’n 60 jaar getrouwd) nog steeds zeggen: ‘goed dat we dat gedaan hebben, en wat was het toch een prachtige dag!’. Misschien spreken we elkaar snel. Ik ben er klaar voor!

Joke Niekamp

Hallo aanstaand bruidsparen, jullie geven elkaar binnenkort het Ja-woord! Een speciaal moment. Ik zou het een eer vinden om jullie Babs te mogen zijn. Mijn naam is Jolien Leussink, 34 jaar en ik heb veel passie voor schrijven, verhalen, reizen en vind het heel erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ik schrijf graag jullie liefdesverhaal en zou het geweldig vinden om er een prachtige ceremonie van te maken met jullie als stralend middelpunt. Succes met alle voorbereidingen en een prachtige dag gewenst!

Op jullie huwelijksdag/de dag van jullie partnerregistratie, weet ik wie jullie zijn. Niet helemaal natuurlijk, maar ik ken jullie dan goed genoeg om júllie verhaal te vertellen. Want in een persoonlijk gesprek stel ik heel veel vragen, zodat ik een speech kan schrijven met jullie als middelpunt, waar de liefde vanaf spat. Een warme toespraak in een gezellige sfeer. Met humor en ernst. Want dat is mijn stijl. Eigen inbreng? Leuk! Ik denk graag met jullie mee.

Ik ben José Geerdink. Dit onwijs mooie werk als babs doe ik nog met evenveel enthousiasme als toen ik ermee begon in 2007. Zelf heb ik jaren geleden JA gezegd tegen mijn man en wij hebben drie volwassen kinderen. Ik werk bij justitie en in mijn vrije tijd zoek ik graag de gezelligheid op, bijvoorbeeld op een terras met leuk gezelschap, genietend van een cappuccino of een goed glas wijn.

Ik ontmoet jullie graag want ik wil er graag bij zijn op misschien wel de mooiste dag van jullie leven!

Hartelijke groet, José Geerdink 

Hallo bruidsparen en geregistreerd partners, niet eenvoudig om van een lijst met jullie vriendelijk toelachende ambtenaren die trouwambtenaar te kiezen die het beste bij jullie past.

Voor mij is het belangrijk dat jullie met veel plezier aan jullie feestelijke dag terugdenken, daarom besteed ik er altijd veel aandacht aan om van jullie persoonlijke verhaal een unieke speech te schrijven waarin ook ruimte is voor een dosis humor.

Natuurlijk is eigen inbreng ook mogelijk dus als je vader, moeder, broer of zus ook iets wil zeggen of bv. je kleine nichtje graag een stukje op haar blokfluit wil spelen maak ik daar graag even plaats voor vrij.

Mochten we elkaar niet ontmoeten dan wens ik jullie een geweldige dag en heel veel geluk toe

Met vriendelijke groet,

Margot Beijer

Margot Beijer

Hallo aanstaand bruidspaar en geregistreerde partners. Mijn naam is Monique Bloemberg en ik ben Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te Hengelo. Sinds 1989 ben ik getrouwd met Erwin en samen hebben wij een volwassen zoon en dochter. 

Mijn opleidingen én hobby’s variëren van vreemde talen (Spaans, Frans, Duits en Engels), ballet tot uiterlijke verzorging en aromatherapie. Mijn taak als Babs is jullie op een persoonlijke en ontspannen wijze te loodsen door de ceremonie waarin jullie centraal staan en toe te werken naar het “ja-woord” en het tekenen van de akte. 

Mijn doel als Babs is samen met jullie te komen tot een plechtigheid die voelt als een warme deken. Vertrouwd, herkenbaar, empathisch, relaxed, respectvol en met hier en daar gepaste humor, waarin jullie het stralende middelpunt kunnen en mogen zijn!

Eigen inbreng van jullie zelf of familie en vrienden is natuurlijk altijd welkom in overleg. Willen jullie de ceremonie gedeeltelijk of helemaal in een vreemde taal of in het Twents dan zijn jullie bij mij aan het goede adres. Bekijk de video hieronder voor een impressie. Samen kunnen we er iets unieks en persoonlijks van maken, zodat jullie er met een heel fijn gevoel op terug kunnen kijken. Ik ben er klaar voor!

Jullie willen trouwen of een partnerschap registreren? Dan wil ik daar als BABS graag samen met jullie een passende ceremonie voor bedenken.

Wie ik ben en wat ik voor jullie kan betekenen, kunnen jullie in het filmpje hieronder ontdekken!

Paul Krijnsen

Trouwen is één van de hoogtepunten in een mensenleven en dus ook in dat van jullie. Het is een bijzondere dag die moet verlopen zoals jullie dat wensen. Daaraan wil ik als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand graag een bijdrage leveren. Dat doe ik inmiddels zo’n veertien jaar.

Een bijdrage die bij jullie moet passen en die ik op jullie afstem na met jullie kennisgemaakt te hebben. Serieus waar het moet, met humor waar het kan. Natuurlijk met aandacht voor jullie gasten. Als zij jullie herkennen in mijn verhaal over jullie, dan ben ik denk ik geslaagd.

Ik ben 62 jaar, wethouder voor de gemeente Hellendoorn en vader van twee volwassen kinderen en een prachtige kleinzoon. Eens per drie weken een opadag is voor mij een feestje. In mijn vrije tijd loop ik graag hard of zit of de racefiets. Ook ben ik een echte FC Twente-fan.

Graag tot ziens!

Peter Lage Venterink

Hallo aanstaande bruidsparen en geregistreerde partners! Mijn naam is Suwela Oude Vrielink-Cildavur, trouwambtenaar van de gemeente Hengelo. Ik ben geboren in Enschede. Mijn afkomst is Aramees. Getrouwd met Mark. Samen met onze twee kinderen wonen wij in Hengelo.

Ik werk zelf bij de gemeente Hengelo op de afdeling Burgerzaken. Dit doe ik al ruim 15 jaar. Ik ga nog steeds met alle plezier naar mijn werk toe. Geen dag is hetzelfde bij Burgerzaken. Wat ik zo fijn vindt aan mijn werk is de persoonlijke contact met de burgers.

In de jaren die ik bij Burgerzaken werk heb ik al een aantal huwelijken mogen voltrekken. En nu vind ik het tijd om officieel aan de slag te gaan als trouwambtenaar. En daarom sta ik hier.

Ik ben een persoon die makkelijk in de omgang is. Ik ben heel flexibel en toegankelijk. Je kunt met mij alle kanten op.

Hopelijk zien jullie het dus zitten om getrouwd te worden door mij. Samen maken we er dan een mooi en liefdevol moment van.

We zien elkaar snel!

Hallo aanstaand bruidspaar!!

Alvast gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap!

Graag stel ik me even aan jullie voor….

Ik ben een spontane vrolijke doch serieuze “meid”, ehh vrouw, van net 40 jaar. Een van mijn hobby’s is dat ik de eer heb om mensen, zoals jullie, in het echt te mogen verbinden. Een uniek moment voor jullie maar ook voor mij. Ik ben nieuwsgierig naar onze ontmoeting. Misschien tot gauw?

Vriendelijke groet, Allison

Allison is van januari tot en met eind juni 2024 beperkt beschikbaar.

Allison Esman

Hallo Bruidspaar/Partners!

Trouwen met elkaar of een partnerschap laten registreren! Dat kan op veel verschillende manieren!

Graag nodig ik jullie uit om samen iets moois te maken van dit bijzondere moment in het leven. Het is geweldig om, op ontspannen wijze, te zoeken naar datgene wat jullie verhaal zo bijzonder maakt. Het is een uitdaging voor mij om dat op een zo persoonlijk mogelijke wijze weer te geven.

Vertel me hoe jullie de wettelijke verbintenis een persoonlijke tint willen geven. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Met als resultaat een unieke ceremonie. Mijn naam is Sylvia Reulink. Sinds enige tijd ben ik met veel plezier BABS!

Ik ben spontaan, vrolijk, enthousiast, houd van humor en kan de gevoelige snaar raken.Het is als met kunst: je kunt de zon als een gele stip schilderen; ik maak van een gele stip graag een stralende zon! Ik kijk uit naar een ontmoeting en wens jullie veel succes met de voorbereidingen.

Sylvia is op dit moment helaas niet beschikbaar voor het voltrekken van huwelijken en partnerschapsregistraties.

Babs Mevr. S. Reulink

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu