Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs)

Leer onze Babsen kennen!

Een burgerlijk huwelijk of een registratie van het partnerschap wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs), ook wel een trouwambtenaar genoemd. Op deze pagina leer je ze kennen.

Hallo Bruidspaar/Partners!

Trouwen met elkaar of een partnerschap laten registreren! Dat kan op veel verschillende manieren!

Graag nodig ik jullie uit om samen iets moois te maken van dit bijzondere moment in het leven. Het is geweldig om, op ontspannen wijze, te zoeken naar datgene wat jullie verhaal zo bijzonder maakt. Het is een uitdaging voor mij om dat op een zo persoonlijk mogelijke wijze weer te geven.

Vertel me hoe jullie de wettelijke verbintenis een persoonlijke tint willen geven. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Met als resultaat een unieke ceremonie. Mijn naam is Sylvia Reulink. Sinds enige tijd ben ik met veel plezier BABS!

Ik ben spontaan, vrolijk, enthousiast, houd van humor en kan de gevoelige snaar raken.Het is als met kunst: je kunt de zon als een gele stip schilderen; ik maak van een gele stip graag een stralende zon! Ik kijk uit naar een ontmoeting en wens jullie veel succes met de voorbereidingen.

Babs Mevr. S. Reulink

Hallo, mijn naam is Gea van Harte, Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Hengelo. Jullie hebben besloten om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Misschien wel de belangrijkste dag in jullie leven.

De huwelijksvoltrekking die door mij voltrokken gaat worden kan op diverse manieren. Dit kan zijn op een formele manier maar ook zeker op een informele manier.

Mijn motto is 'niets moet alles mag'. Ik ben er voor jullie!

Gea van Harte

Ja, ik wil.

Dat zijn toch de mooiste woorden op je trouwdag.

Mijn naam is Igno Freriksen en sinds ik in 1997 ben beëdigd als ‘BABS’ heb ik ruim 500 keer diezelfde woorden gehoord.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik de plechtigheid op een losse en ontspannen wijze leidt, waarbij ik het bruidspaar zo persoonlijk mogelijk probeer neer te zetten.

Dat dit voor gegniffel of zelfs uitbundig lachen kan zorgen komt altijd volledig voor rekening van het bruidspaar want tenslotte voorzien zij mij tijdens een kennismaking van informatie.  Ik vind het een eer om op zo’n speciale dag mijn steentje te mogen bijdragen en hoop  daarmee die trouwdag vorm te geven zoals het bruidspaar dat wil.

Igno Freriksen

Liefde is universeel, liefde verbindt….

Of je nu trouwt of een partnerschap met elkaar aangaat, het is écht een mijlpaal in je leven en moet een dag worden waar je met heel veel plezier op terug kijkt. Graag bespreek ik met jullie hoe je de ceremonie in het stadhuis of op een andere plek wilt hebben. Samen komen we op ideeën en zo zorg ik er voor dat een en ander écht bij jullie past.

Zo kun je dan samen na de feestelijkheden terugkijkend tegen elkaar zeggen: Het was mooi en heel persoonlijk en ja, het paste precies bij ons!

Ik hoop jullie te ontmoeten want juist dat maakt dit prachtige werk zo bijzonder.

Met vriendelijke groet,

Marie-Anne Knaven

Marie Anne Knaven

Hallo aanstaand bruidspaar!!

Alvast gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap!

Graag stel ik me even aan jullie voor….

Ik ben een spontane vrolijke doch serieuze “meid”, ehh vrouw, van net 40 jaar. Een van mijn hobby’s is dat ik de eer heb om mensen, zoals jullie, in het echt te mogen verbinden. Een uniek moment voor jullie maar ook voor mij. Ik ben nieuwsgierig naar onze ontmoeting. Misschien tot gauw?

Vriendelijke groet Allison

Allison Esman

Dag aanstaand paar,

Jullie gaan een officiële verbintenis met elkaar aan en wat bijzonder dat ik, als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, daarbij betrokken mag zijn. Sinds 1996 heb ik al vele huwelijken en geregistreerde partnerschappen mogen sluiten. Deze dag is een hoogtepunt in het leven en waar het om gaat is jullie op die dag te laten stralen en genieten.

Het is jullie bijzondere moment en dat gaan we invullen naar jullie wens! In een persoonlijk gesprek komen we met elkaar tot een waardevolle en onvergetelijke invulling van deze bijzondere dag.

Over mij persoonlijk;
Tot oktober 2018 ben ik werkzaam geweest als psycho-sociaal hulpverlener en coach. Sindsdien heb ik meer vrije tijd en die vul ik graag met wandelingen met onze hond, lezen, koken, caravan en reizen.

Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierigheid gewekt heb en wil graag de trouwambtenaar zijn op De dag!

Ik verheug me er op.
Hartelijke groet, Bea Ooms

Bea Molema

Trouwen is één van de hoogtepunten in een mensenleven en dus ook in dat van jullie. Het is een bijzondere dag die moet verlopen zoals jullie dat wensen. Daaraan wil ik als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand graag een bijdrage leveren.

Een bijdrage die bij jullie moet passen en die ik op jullie afstem na met jullie kennisgemaakt te hebben. Serieus waar het moet, humor waar het kan. Natuurlijk met aandacht voor jullie gasten.

Ik ben 52 jaar, afdelingshoofd bij de gemeente Hengelo en vader van twee volwassen kinderen. In mijn vrije tijd loop ik graag hard of zit of de racefiets. Zo nu en dan doe ik mee aan een kleine triatlon. Ook ben ik een echte FC Twente-fan.

Graag tot ziens!

Peter Lage Venterink

Dag aanstaand bruidspaar/partners!

Jullie gaan een bijzondere dag tegemoet! Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand kan ik de ceremonie voor jullie verzorgen. Ik zou het een voorrecht vinden aan één van de meest bijzondere momenten in jullie leven een bijdrage te mogen leveren! In onderstaand filmpje stel ik mij graag nader aan jullie voor.

E. Robers

Hallo bruidsparen en geregistreerd partners, niet eenvoudig om van een lijst met jullie vriendelijk toelachende ambtenaren die trouwambtenaar te kiezen die het beste bij jullie past.

Voor mij is het belangrijk dat jullie met veel plezier aan jullie feestelijke dag terugdenken, daarom besteed ik er altijd veel aandacht aan om van jullie persoonlijke verhaal een unieke speech te schrijven waarin ook ruimte is voor een dosis humor.

Natuurlijk is eigen inbreng ook mogelijk dus als je vader, moeder, broer of zus ook iets wil zeggen of bv. je kleine nichtje graag een stukje op haar blokfluit wil spelen maak ik daar graag even plaats voor vrij.

Mochten we elkaar niet ontmoeten dan wens ik jullie een geweldige dag en heel veel geluk toe

Met vriendelijke groet,

Margot Beijer

Margot Beijer

Voor mij is het middelpunt het bruidspaar, maar ook de andere gasten krijgen geen gelegenheid “in slaap te vallen”. Er zijn daarbij veel stijlen mogelijk.

De huwelijksvoltrekkingen in het Twents krijgen veel bijval, niet alleen van oudere bruidsparen, ook jonge bruidsparen spreekt dit aan. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een Nederlandse toespraak te krijgen. Uitstappen naar andere talen als Engels en Duits is geen probleem.

Erik Nijboer

Geacht aanstaand bruidspaar,

Jullie staan op het punt elkaar het ja- woord te geven. Een mooi besluit, gefeliciteerd!

Ik ben Joke Niekamp, ben 38 jaar oud en in het dagelijks leven werk ik voor de reclassering in Almelo. Een boeiende, enerverende baan. Na jaren te hebben samengewoond ben ik zelf getrouwd in 2001, en samen hebben we inmiddels 4 prachtige kinderen: Jip, Freek, Wouter en (onze hekkensluiter) Marieke. Een rijk, druk, mooi bestaan! Sinds 2001 sluit ik huwelijken voor de gemeente Hengelo: een geweldige nevenfunctie waarin voor mij het contact met- en de wensen van- het bruidspaar voorop staan. Na een persoonlijk gesprek met het aanstaande paar probeer ik een toespraak te schrijven die hen zoveel mogelijk op het lijf geschreven is. En dat is telkens weer een plezierige uitdaging!

Je trouwdag.. is júllie dag, een dag die je maar één keer kan invullen zoals je het zelf wilt. Dus neem vooral de hond of parkiet mee als dat voor jullie een bijdrage levert aan de feestvreugde!

Ik wens jullie nu alvast een dag toe waarvan jullie over 21.900 nachten (dan zijn jullie namelijk zo’n 60 jaar getrouwd) nog steeds zeggen: ‘goed dat we dat gedaan hebben, en wat was het toch een prachtige dag!’. Misschien spreken we elkaar snel. Ik ben er klaar voor!

Joke Niekamp

Warm, persoonlijk en informeel.

Als trouwambtenaar doe ik mijn best om met mijn speech niet alleen het bruidspaar te raken, maar ook de harten van de familie en vrienden die meegekomen zijn. Het is leuk om ook hen bij de ceremonie te betrekken.  

Samen met jullie maak ik graag van jullie ja-woord een  feestje, een onvergetelijk genietmoment!

Ik ben geïnteresseerd in jullie unieke ‘verhaal’.  We gaan samen met de voorbereiding aan de slag en we bespreken wat het best bij jullie past.

Ik ben José Geerdink, sinds 2007 trouwambtenaar en ik voltrek graag en met veel plezier jullie huwelijk.

Graag tot ziens!

Hartelijke groet,

José Geerdink 

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Twee mensen die kiezen voor een toekomst samen, dat is heel speciaal! Ik zou het een eer vinden als ik onderdeel zou mogen zijn van het officiële moment van de dag, waarop jullie dit vieren met familie en vrienden. Samen gaan we dan kijken hoe we dit kunnen vormgeven op een manier die het beste bij jullie past.

Ik ben Marloes, ik ben 34 jaar en getrouwd met Patrick. Samen hebben wij twee jonge kinderen. Ik werk als teamleider bij de gemeente Hengelo en heb daarnaast nog allerlei nevenfuncties. Jonge kinderen, werken; vrije tijd vinden is dus een uitdaging! Maar ik weet altijd een gaatje te vinden voor gezelligheid met vrienden, vakanties of lekker Netflixen met Patrick op de bank!

Ik wens jullie ontzettend veel succes en plezier toe in de komende voorbereidingsperiode en misschien tot snel!

Marloes Dooren

Jullie willen trouwen of een partnerschap registreren? Dan wil ik daar als BABS graag samen met jullie een passende ceremonie voor bedenken.

Wie ik ben en wat ik voor jullie kan betekenen, kunnen jullie in het filmpje hieronder ontdekken!

Paul Krijnsen

Een belangrijk onderdeel van jullie trouwdag / dag van partnerschapsregistratie is de huwelijksvoltrekking / registratie. Ondanks het officiële karakter hiervan, vind ik het belangrijk er een dierbare, warme en persoonlijke ceremonie van te maken.

Ik ben in 1962 geboren, getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik heb in de hotellerie en de bloemenbranche gewerkt. Het is bijzonder dat ik als trouwambtenaar even in het leven van twee mensen mag stappen en hun unieke geschiedenis mag horen. Geboeid door wat jullie tot deze stap heeft gebracht en met respect voor ieder levensverhaal zal ik er een huwelijksvoltrekking van maken die recht doet aan jullie liefde voor elkaar.

Graag ontmoet ik jullie om de ceremonie voor te bereiden en jullie wensen een plek te geven. Daarbij stel ik nieuwsgierige vragen: hoe zou je elkaar beschrijven, waarmee maak je elkaar aan het lachen, hoe denken jullie dat je leven er over 20 jaar uitziet? Dit soort vragen met als doel om de liefde die jullie willen bezegelen te laten doorklinken in de ceremonie die voor jullie op maat gemaakt wordt. Ik zou het heel fijn vinden om mijn bijdrage te mogen leveren aan deze speciale dag die je je misschien later wel zult herinneren als ”de mooiste dag van je leven”.

Anouchka Scholten

Anouchka Scholten

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu