(digitaal) Archivaris

Voor 36 uur per week

Solliciteren kan tot uiterlijk 22 februari

Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst; dat vraagt om een innoverende en wendbare organisatie. Bij het team Informatie Management geloven we dat goede dienstverlening begint met de juiste informatie. Wij dragen daar aan bij door informatie gestructureerd en toegankelijk beschikbaar te maken via zaakgericht werken. Dat is een grote uitdaging omdat we als gemeente een groot aantal en inhoudelijk zeer gevarieerde diensten leveren aan onze inwoners. Het beheer van onze (digitale) gegevens is dus zeer belangrijk. We willen maximaal profiteren van het inzetten van nieuwe en innovatieve functionaliteiten. We gebruiken bijvoorbeeld een softwarerobot voor het geautomatiseerd uitvoeren van (normaal gesproken menselijke) handelingen en zetten in op datagedreven sturing. Ontwikkelingen met betrekking tot common ground volgen we nauwgezet. Onze processen zijn digitaal en papier substitueren we waar mogelijk. We digitaliseren onze (permanent te bewaren) analoge archieven. De eerste 1 km1 wordt al gedigitaliseerd, onze ambitie is om de resterende 1,5 km1 ook snel te digitaliseren. Daarnaast beschikken we over 1,5 km1 cultuurhistorisch archief in onze eigen archiefbewaarplaats. 

Wat ga je doen?

Als (digitaal) Archivaris werk je aan duurzaam informatiebeheer. Je bedenkt oplossingen voor het duurzaam opslaan, beheren en beschikbaar stellen van grote hoeveelheden informatie. Je leidt en bent betrokken bij boeiende informatiekundige projecten. Binnen de kaders van het gemeentelijk informatiekundig beleid ontwikkel en adviseer je op beleid en strategie m.b.t. het archivistisch vakgebied. Je bent verantwoordelijk voor de terugvindbaarheid en duurzame toegankelijkheid van de (digitale) gemeentelijke archieven.

Je ziet de vele nieuwe uitdagingen op het gebied van digitale archivering. Er staan een aantal wetswijzigingen op stapel die een professionele aanpak vragen bij implementatie. Als Archivaris ben jij de expert en vertaal je landelijke en regionale ontwikkelingen naar oplossingen voor de gemeente Hengelo. Je ontwikkelt het beleid op en implementeert oplossingen zoals aansluiting op of inrichting van het e-depot, digitalisering en (anonimisering bij) publicatie van archieven. In informatiekundige projecten heb je een rol als adviseur. Je bewaakt de kaders van archivering en adviseert over functionaliteit. Je bent bekend met onderwerpen als zaakgericht werken, common ground en TMLO.
Samen met je collega’s implementeer en verbeter je de processen rond waardering, selectie en vernietiging van informatie en gegevens. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor het gehele archief. Je werkt samen met de (analoog) Archivaris die als aandachtsgebied het analoge archief heeft.

Wie zijn je collega’s?

Je werkt nauw samen met 3 Informatie adviseurs, 2 Informatie strategen en natuurlijk de (analoog) Archivaris. Daarnaast zul je regelmatig contact hebben met de collega’s van postregistratie en archivering, functioneel beheer zaakgericht werken en de IT projectleiders en IT strategen. We zijn ambitieus, professioneel en werken goed samen.

Wie ben je?

Je bent een collega die:

  • daadkrachtig en besluitvaardig is;
  • resultaatgericht is en initiatief neemt;
  • verantwoordelijkheid neemt voor kwaliteit en resultaat;
  • goed kan samenwerken, betrouwbaar is en kritisch durft te zijn;
  • vaardig is in het analyseren van informatieprocessen;
  • ervaring heeft met het leiden van projecten;
  • een relevante opleiding heeft op HBO of WO niveau;
  • minimaal 3 jaar ervaring heeft in een soortgelijke functie;
  • uiteraard een gedegen kennis van duurzame (digitale) archivering en informatiemanagement heeft.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een verantwoordelijke functie in een enthousiast team, waar veel ruimte is voor persoonlijke groei en het nemen van initiatief. Inpassing vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. De functie is voorlopig gewaardeerd in schaal 11, max. €5169,- bij een fulltime aanstelling van 36 uur. Daarnaast kent de Gemeente Hengelo uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget van ruim 17,05% van je bruto jaarsalaris, de mogelijkheid voor collectiviteitskorting bij verschillende zorgverzekeraars en investeren wij graag in je professionele ontwikkeling.

Solliciteer

Geloof jij in de kracht van gestructureerde informatie en wil je deze uitdagende functie invullen? Dan willen we graag kennis met je maken. Reageer uiterlijk op 22 februari door je CV en motivatie te sturen. Als we je uitnodigen om jezelf te presenteren en je motivatie toe te lichten hebben wij hiervoor alvast 3 maart gereserveerd. De eerste kennismaking zal digitaal via ZOOM plaatsvinden. Een tweede gesprek met een of meerdere kandidaten zal fysiek plaatsvinden.
Wil je meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Jarno Oerbekke, teammanager Informatiemanagement, 06 10853646. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Zekeriya Ulusoy, P&O adviseur, 06 25776830.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu