Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Anthoniusstraat

Aannemer Twentse Weg- en Waterbouw BV (TWW) uit Borne werkt aan de herinrichting van de Anthoniusstraat. De riolering wordt vernieuwd en een gedeelte van het riool wordt gerelined; dat betekent dat het riool versterkt wordt door middel van een “kunststof kous” die tegen de wand van de rioolbuis wordt bevestigd. Hierdoor hoeft dat gedeelte van het riool niet te worden vervangen. Ook worden er nieuwe bomen en groenvakken aangebracht.

De Anthoniusstraat en Karelstraat zijn straten met een veel karakter. De straat behoudt haar slingerende karakter. De loopstroken voorlangs de woningen zijn te herkennen doordat de stenen in een ander verband worden gelegd dan de rijbaan. Voor elke voordeur leggen we weer een ‘deurmat’ terug, die we maken met vrijkomende natuursteenkeien of waaltjes. De natuurstenen bulten komen niet terug, maar we gebruiken wel de natuurstenen om op meerdere plekken figuraties in het straatwerk.

Benieuwd hoe de Anthoniusstraat eruit komt te zien? Dat kunt u zien in het definitieve ontwerp in de link hieronder.

Bekijk het definitieve ontwerp

Op maandag 26 september is aannemer TWW gestart met de werkzaamheden aan de Anthoniusstraat. Hieronder de globale planning voor de werkzaamheden. Om de hinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden wordt het werk in meerdere fasen uitgevoerd (bekijk het overzichtskaartje van de fasen (pagina 2))

FASE PERIODE
1 Maandag 26 september 2022 t/m begin november 2022
2 Medio oktober 2022 t/m medio november 2022
3 Medio november 2022 t/m medio december 2022
4A Medio oktober 2022 t/m medio november 2022
4B Medio januari 2023 t/m medio februari 2023
5A Medio januari 2023 t/m begin februari 2023
5B Januari 2023

 

Lees hieronder de bewonersbrieven: 

Bij vragen kunt u contact opnemen met uitvoerder Arjan Reerink van TWW, bereikbaar via 06 – 39 83 58 20 of a.reerink@tww.nl. Of met Ingrid Leushuis van gemeente Hengelo (via telefoonnummer 14074 of e-mail: gemeente@hengelo.nl, onder vermelding van "Anthoniusstraat/Karelstraat”).

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu