Coming Out Week

Hengelo hangt de regenboogvlag uit!

Maandag 11 oktober is het internationale Coming Out Dag. Dit is de dag waarop we wereldwijd stilstaan bij het uit-de-kast-komen van LHBT+-ers. Dit is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hengelo hangt dan - net als tientallen andere steden - de regenboogvlag uit.

De internationale Coming Out Dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele geaardheid. Iedereen hoort erbij in Hengelo!

Regenboogvlag

Omdat aandacht voor de positie van LHBT+-ers nog steeds nodig is, breidt Hengelo ook dit jaar de Coming Out Dag uit naar een Coming Out Week. In de week van 11 t/m 17 oktober zijn er verschillende activiteiten in de stad.

Maandag 11 oktober om 8.15 uur hijst wethouder Claudio Bruggink de regenboogvlag in de hoge vlaggenmast aan de voorkant van het stadhuis (bij het monument). Leerlingen van het Twickel College en OSG Montessori zijn daarbij aanwezig.

Op woensdag 13 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) is er in de Bibliotheek Hengelo een bijeenkomst met twee transjongeren. Zij vertellen aan journaliste Marjon Kok hoe het is om op zoek te zijn naar je ware identiteit. Hoe is het om aan je ouders, op school en op je werk te vertellen dat je trans bent? Er is gelegenheid om deel te nemen aan dit gesprek en om vragen te stellen.

De avond is toegankelijk voor iedereen. Wel graag aanmelden vanwege maximum aantal bezoekers.

Meer info en aanmelden

 

Bibliotheek Hengelo (Beursstraat 34) toont van 11 t/m 16 oktober (m.u.v. woensdag 13 oktober) in een aparte ruimte op de 2e etage de indrukwekkende documentaire ‘To dress up’ van ontwerper Cas Thorsen. Het was de afstudeeropdracht van Cas aan de AKI ArtEZ. ‘To dress up’ gaat over hoe je je dag begint als je identiteit nog niet zo vaststaat. Deze korte kunstzinnige film draait continue en is vrij te bezoeken.

Info over doorlopende filmvoorstelling

 

Vrijdag 15 oktober van 19.00 tot 21.00 uur is er een Meet & Greet met Cas Thorsen in Bibliotheek Hengelo. Cas vertelt dan hoe de film 'To dress up' tot stand is gekomen en wat de gedachte er achter is.

Meer info en aanmelden

 

Zaterdag 16 oktober van 10.00 tot 15.00 uur staan medewerkers van ROC/COC/Vizier/gemeente bij een ‘regenboogkraampje’ op de markt, tegenover Van Uffelen. Ze bieden een lekkernij aan en gaan met bezoekers in gesprek over LHBT+ in Hengelo. Bezoekers kunnen hier ook hun nagels laten lakken in alle kleuren van de regenboog.

Regenboogkleurtjes

Zondagmiddag 17 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is er een High Tea voor roze ouderen (65+) in Paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen. Bij deze High Tea kunnen maximaal 25 personen aanwezig zijn. Opgave vooraf is nodig en mogelijk tot 10 oktober bij freerk.jager@coctwenteachterhoek.nl 

De bibliotheek heeft tijdens de Coming Out Week een leestafel met literatuur voor volwassenen en jongeren waarin het thema LHBT+ een rol speelt.

In de stad is de Coming Out Week zichtbaar en merkbaar. De regenboogvlag wappert de hele week voor het stadhuis en ook een deel van de Hengelose horeca en (maatschappelijke) organisaties vlaggen mee. De straatverlichting in de binnenstad brandt deze week in regenboogkleuren, inclusief de verlichting van de Lambertusbasiliek en de stadhuistoren. 

De G(ender ) & S(exuality) A(lliance) van het ROC van Twente organiseert een activiteit voor de eigen leerlingen en leerkrachten in de Coming Out Week.

Meer informatie

 

Voor alle activiteiten geldt dat we de coronamaatregelen in acht nemen. Neemt u bij het bezoeken van activiteiten uw coronatoegangsbewijs (QR-code) en identiteitsbewijs mee.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenderpersonen. En voor anderen die wat betreft hun gender, seksualiteit of hun lichaam vallen buiten wat in de maatschappij wordt gezien als 'standaard'. De gemeente hijst de vlag om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Als zichtbare ondersteuning voor LHBT+-inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle Hengelose inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

regenbooghart

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu