Informatie over het coronavirus

Update: vrijdag 22 januari

Op deze pagina delen we praktische informatie over de gevolgen van de landelijke maatregelen voor de gemeente Hengelo. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.

Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom heeft de Tweede Kamer ingestemd met een avondklok. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

Lees verder op Rijksoverheid.nl

Persconferentie corona 20 januari in eenvoudige taal

Overzicht uitgezonderde detailhandel tijdens lockdown

Overzicht uitgezonderde contactberoepen tijdens lockdown

Overzicht cruciale beroepen tijdens lockdown


maatregelen 20 januari

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een avondklok vanaf zaterdag 23 januari. Iedereen moet van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijven. Daarmee wil het kabinet het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen tegengaan, en daarmee besmettingen afremmen. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn. U gaat alleen naar buiten als het noodzakelijk is. Dit is uitsluitend toegestaan:

 • In geval van een calamiteit;
 • Als uzelf, een hulpbehoevend persoon of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft;
 • Als u van uw werkgever voor werk naar buiten moet;
 • Als u naar het buitenland reist of terugkeert naar Nederland;
 • Als u onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen;
 • Als u onderweg bent in verband met een oproep van een rechter, officier van justitie of bezwaar- of beroepschriftenzitting en dit kunt aantonen;
 • Als u een aangelijnde hond uitlaat. Dit doet u in uw eentje.

Als het toch noodzakelijk is om naar buiten te gaan, moeten mensen een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een werkgeversverklaring tonen. In sommige gevallen is een formulier niet nodig. 

Formulieren avondklok

De avondklok is een zware maatregel. Maar het helpt om de verspreiding van het virus verder af te remmen. Uit onderzoek in het buitenland blijkt dat een avondklok kan leiden tot een vermindering van 8% en 13% van de R-waarde, zo geeft het Outbreak Management Team (OMT) aan. De avondklok geldt in principe tot 10 februari, 04.30 uur.

Meer informatie hierover op www.rijksoverheid.nl/avondklok.

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Sinds 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Ook met een mondkapje op houdt u 1,5 meter afstand tot anderen. Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan. 

Meer informatie over het dragen van een mondkapje

Uitzondering mondkapjesplicht

Per 1 december moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen waar dat verplicht is. Er geldt een uitzondering op deze maatregel voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte niet in staat zijn om een mondkapje op te zetten of te dragen.

Uitzonderingen mondkapjesplicht

Een goed werkend, veilig vaccin tegen het coronavirus kan een einde maken aan de pandemie. Daarom werken fabrikanten wereldwijd aan de ontwikkeling van een vaccin.

Op vrijdag 15 januari 2021 is er gestart met het geven van coronavaccinaties. Er is begonnen met de vaccinatie van zorgmedewerkers. In een later stadium komen ook andere doelgroepen aan de beurt. De GGD zorgt voor een geschikte locatie, de logistiek en het (medische) personeel ter plekke om de vaccinaties te geven.

Meer over coronavaccinaties 

Winkelen en boodschappen doen

Vanaf 1 december 2020, is de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 van kracht.
Deze wet geldt voorlopig voor drie maanden en hiermee vervalt de noodverordening.
Vanaf 14 december is de aangepaste ministeriele regeling van kracht. Hierin staan de bestaande maatregelen vastgelegd in wetgeving, Eerste en Tweede kamer krijgen meer betrokkenheid.

Ontheffingen en gemeentelijke verordeningen

De bevoegdheden voor de uitvoering van de maatregelen voor de bestrijding van het corona-virus komen bij de burgemeester te liggen en niet meer bij de voorzitter van de Veiligheidsregio. In uitzonderlijke gevallen kan de burgemeester een ontheffing geven op bepaalde regels uit de wet. Het regionaal crisisteam blijft bestaan als overlegplatform van alle Twentse burgemeesters.

Los van bovenstaande geldt dat de gemeente met eigen gemeentelijke verordeningen en bevoegdheden zelf binnen de wet regels kan stellen. Denk daarbij aan: het afsluiten van straten, gebieden en parken, het verplaatsen van markten of aanpassen van terrassen vanwege het risico van opeenhoping van mensen. Bij de bestrijding van covid-19 hebben de bevoegdheden uit de Tijdelijke Wet voorrang boven andere (reguliere) bevoegdheden.

Vragen en antwoorden over de tijdelijke coronawet

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Daarom startte er op 6 oktober 2020 een periode van aandacht voor elkaar. Waarin we luisteren naar elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid en elkaar op een veilige manier ontmoeten via activiteiten door het hele land.

Verhalen van inwoners


Kleurplaat

Heb je kinderen die graag kleuren? Daarvoor hebben we een leuke kleurplaat ontworpen. Je kunt deze uitprinten en door je kind laten inkleuren. En dan opsturen naar iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Opa en/of oma, een lieve buurvrouw, iemand die in de zorg werkt of een vriendje dat ziek is. Veel kleurplezier!

Kleurplaat 


Samen zorgen voor Twente

In deze tijd is het fijn om elkaar een hart onder de riem te steken. Op de website Samen zorgen voor Twente staan verschillende boodschappen van Tukkers. Samen zorgen we voor Twente!


Meer informatie aandacht voor elkaar

Iedereen met milde corona-klachten kan zich laten testen.
Heb je ernstige klachten? Bel dan je huisarts.

Afspraak maken voor corona-test (7 jaar en ouder)

Maak online een afspraak:

Afspraak maken

Bel gratis het landelijk nummer:

Bel: 0800 - 1202 

Bellen vanuit het buitenland:

Bel: +31 8 5065 9063

 • Houd je BurgerServiceNummer (BSN) bij de hand. Je BSN staat op je paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs of loonstrook.
 • Je krijgt iemand aan de lijn die je afspraak kan inplannen. Hij/zij beantwoordt géén medische vragen.
 • Geef je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en BSN.
 • Je krijgt een afspraakbevestiging via SMS en e-mail.
 • Blijf thuis tot je naar de testafspraak gaat.

Kinderen tot en met 6 jaar

En voor kwetsbare of erg angstige kinderen

Heeft je kind milde corona-klachten? Wil je hem / haar laten testen?
Bel dan rechtstreeks GGD Twente: 053 487 6840 (maandag - vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur).

Kijk ook op Loes.nl: Hoe begeleid je je kind bij een coronatest?


Meer informatie op ggdtwente.nl

Testen? Steffie legt het uit

Als het nodig blijkt te zijn dat u in (thuis)quarantaine gaat, dan betekent het dat u binnen blijft en geen bezoek ontvangt. Hiermee voorkomt u verspreiding van het coronavirus. We begrijpen dat het voor u lastig kan zijn om 10 dagen binnen te moeten blijven. Er is steun en hulp beschikbaar in deze periode als u dat nodig heeft.

In de quarantainegids leest u waar u hulp kunt vragen. Kijk op www.rijksoverheid.nl/quarantaine

Bekijk quarantainegids

Quarantaine? Steffie legt het uit

Download de coronavirus-app 'CoronaMelder'

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom is CoronaMelder nu te gebruiken voor heel Nederland. Op die manier help je de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. 

Meer informatie over de CoronaMelder

CoronaMelder-app? Steffie legt het uit

Afvalinzameling

Het werk van Twente Milieu gaat zoveel als mogelijk door. Wel zijn er, voor uw veiligheid en die van de medewerkers van Twente Milieu, een aantal aanpassingen:

 • De Afvalbalie in Hengelo blijft gesloten.
 • Het wisselen van containers tenzij ze echt kapot zijn en dus niet gebruikt kunnen worden. Afspraken die al gemaakt zijn, voeren we uit.
 • De servicebalies worden gesloten. Inwoners mogen wel komen betalen voor het aan huis ophalen van grofvuil.
 • De Zwerfafvalaanhanger wordt de komende weken niet uitgeleend.

Milieupark

Blijf zoveel mogelijk thuis en stel uit wat uitgesteld kan worden. Hoewel het Milieupark open blijft, gaan we ervan uit dat u alleen komt wanneer dat echt noodzakelijk is. Wij laten een beperkt aantal auto’s binnen, waardoor er lange wachtrijen kunnen ontstaan. Bewaar afval zoveel mogelijk thuis dat u niet kwijt kunt in uw containers aan huis of bij de milieupleintjes in uw buurt.

Actuele coronainformatie Twente Milieu


Voedselfiets

De voedselfiets rijdt sinds maandag 19 oktober weer. De voedselfiets is een grote bakfiets die drie keer in de week langskomt om gratis etensresten te verzamelen. Hoogbouwwoningen hebben in Hengelo geen groene container. De etensresten van de bewoners belanden daarom meestal in de ondergrondse container voor restafval. En dat is jammer. Etensresten zijn namelijk goed te gebruiken als grondstof. De SWB kan er compost van maken.


Balies publieksplein; alleen op afspraak!

Maak een afspraak

De balies van de gemeente zijn gewoon open. U kunt op dit moment alleen op afspraak langskomen.

Veel zaken kunt u regelen op www.hengelo.nl. We doen een dringende oproep om uw afspraak uit te stellen als er geen noodzaak of spoed is. Ook kunt u veel zaken online regelen.

Gaat om het een verlenging van uw rijbewijs? 
Verloopt uw rijbewijs in de periode van 1 februari tot en met 30 november 2020? Dan blijft uw rijbewijs vanwege de corona maatregelen tijdelijk langer geldig. Bestuurders van wie het rijbewijs of een categorie op het rijbewijs verloopt in deze periode kunnen 9 maanden doorrijden binnen Europa met het verlopen rijbewijs. De 9 maanden gaan in vanaf de datum dat het rijbewijs verloopt. Lees hierover meer op de website van de RDW.

Het kabinet, de provincie en gemeenten nemen verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. 

Informatie over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers

Evenementen

De meeste evenementen zijn verboden. Uitgezonderd zijn:

 • Betogingen, samenkomsten en vergaderingen volgens de Wet openbare manifestaties;
 • Warenmarkten voor eerste levensbehoeften.

Horeca

Horecagelegenheden (inclusief coffeeshops) zijn gesloten.

De volgende uitzonderingen zijn van toepassing:

 • afhalen en bezorgen (na 20.00 uur geen verkoop van alcohol, sluiting uiterlijk 01.00 uur);
 • uitvaartcentra of vergelijkbare locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt;
 • eet- en drinkgelegenheden in zorginstellingen voor patiënten en bezoekers van patiënten;
 • eet- en drinkgelegenheden binnen een locatie waar besloten en georganiseerde dagbesteding plaatsvindt voor kwetsbare groepen;
 • bedrijfskantines;
 • vliegvelden na de securitycheck.

Meer informatie over horeca en evenementen


Warenmarkt

De uitbraak van het coronavirus raakt ook de standplaatshouders op de warenmarkt. Op dit moment is er een aangepaste warenmarkt in Hengelo met meer spreiding van de marktkramen. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid voor iedereen te kunnen waarborgen en daarop te kunnen toezien. De Markt Hengelo voert deze maatregel in nauw overleg met de marktbond uit. Houd de 1,5 meter bij het bezoek wel in acht.

Door de aangescherpte coronaregels per 15 december zijn op dit moment alleen kramen met levensmiddelen toegestaan. 

Komt u samen in het stadhuis voor een huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap? Dan bent u uitgezonderd van de regel dat een gezelschap uit maximaal twee personen mag bestaan.

Voor een bijeenkomst in de trouwzaal geldt het maximum aantal van 30 personen. Dat is inclusief het bruidspaar, eventuele kinderen, getuigen, babs en fotograaf. Alle gasten houden 1,5 meter afstand en moeten een mondkapje dragen. Het mondkapje mag af als iedereen zit.

Let op! De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en niet voor een (spontane) samenkomst na afloop.

Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.

Op de dag van de huwelijksvoltrekking kunnen andere regels gelden. Bekijk voor de meest actuele informatie de website van de Rijksoverheid.

Scholen

Scholen in het voortgezet onderwijs en instellingen voor mbohbo en wetenschappelijk onderwijs geven tot en met 7 februari, onderwijs op afstand. Ook het primair onderwijs geeft nog steeds les op afstand. De uitzonderingen op het afstandsonderwijs voor kwetsbare kinderen, leerlingen in een examenjaar, praktijkgericht onderwijs en de afname van examens en tentamens blijven bestaan.

Meer informatie basisonderwijs en speciaal onderwijs

Meer informatie voortgezet onderwijs


Kinderopvang gesloten

De kinderopvang is gesloten. Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen de komende weken wel terecht in de noodopvang van het basisonderwijs of de kinderopvang. De oproep is om hier alleen gebruik van te maken als het echt niet anders kan.

Er volgt nog een OMT-advies over de effecten van de Britse variant van het coronavirus op kinderen. Aan de hand daarvan beslist het kabinet zo snel mogelijk of het primair onderwijs en de kinderopvang mogelijk al vanaf 25 januari open kunnen. Uit voorzorg en waar dat kan moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs die fysiek onderwijs krijgen anderhalve meter afstand gaan houden.

Meer informatie kinderopvang

Spelregels voor sport in het kort

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

De maatregelen zijn:

 • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit (meerdere groepjes van twee bij elkaar in de buurt is niet toegestaan). 
 • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
 • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan (uitzondering gebruik door medische zorg).
 • Sporten voor volwassenen (inidividueel of met maximaal twee personen) is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Meer informatie over corona en sport


Hengelo Sport

Alle activiteiten van Hengelo Sport gaan voorlopig niet door. Omdat de basisscholen weer open zijn, wordt er wel gekeken wat Hengelo Sport kan betekenen voor de sportactiviteiten onder en na schooltijd. Updates volgen op de website van Hengelo Sport


Skatepark Industrieplein

Het Skatepark op het Industrieplein is geopend. Ook hier gelden de regels: houd 1,5 meter afstand en houd het schoon! Zo zorgen we er samen voor dat alle skate-liefhebbers veilig gebruik kunnen maken van deze unieke plek in Hengelo.


Buurthuizen

Buurthuizen, net als dorpshuizen en wijkcentra, zijn dicht voor publiek. Dat betekent dat zij gesloten zijn voor vrije inloop. Een buurthuis, dorpshuis of wijkcentrum mag wel activiteiten organiseren, maar alleen voor maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare personen. Dit is bijvoorbeeld dagbesteding voor ouderen, (kwetsbare) jongeren, mensen met een beperking en dak- en thuislozen. Of voor mensen met psychische problemen of die eenzaam zijn.

Individuele ondersteuning voor kwetsbare personen in buurthuizen kan ook doorgaan. Denk aan schuldhulpverlening, sociaal raadsliedenwerk en maatschappelijk werk. Dit zijn 1 op 1 gesprekken.

Meer informatie


Kinderboerderij

De kinderboerderij is tot nader bericht gesloten.


Twentebad

Zwembaden zijn gesloten. Hierdoor kan er ook geen zwemles plaatsvinden. De meest actuele informatie over corona en het Twentebad leest u op www.twentebad.nl

Het advies is: blijf in Nederland. Ga niet op reis en boek geen reizen tot en met maart. Voor reizen binnen en buiten Nederland geldt: reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is.

Meer informatie over reizen en op vakantie gaan 

Zorgloket 

Het coronavirus en de maatregelen hebben grote impact op ons dagelijkse leven. Ook in Hengelo. Ondervindt u acute problemen in uw dagelijkse leven en komt u er samen met u omgeving niet uit? Dan kunt u per mail of telefoon (tel: 074-2459131) contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket is er voor alle Hengeloërs van alle leeftijden die hulp nodig hebben met zorg, financiën, wonen, opvoeden of vervoer. De medewerkers van het zorgloket geven u graag advies en denken met u mee.

Wmo

De minister van Volksgezondheid heeft besloten dat Wmo-klanten in de maanden april en mei 2020 geen eigen bijdrage hoeven te betalen in verband met corona. Zij ontvangen over die maanden dus geen factuur.

Meer informatie


Huisbezoeken

We leggen voorlopig geen huisbezoeken af. Met inwoners waarbij een huisbezoek staat ingepland nemen we telefonisch contact op.


Voedselbank 

Het calamiteitenfonds van Voedselbanken Nederland krijgt financiële hulp van het kabinet. Dat hebben staatssecretaris Van Ark (SZW) en minister Schouten (LNV) besloten. Er wordt eenmalig een subsidie van € 4 miljoen als vangnet voor het calamiteitenfonds beschikbaar gesteld. Dit gebeurt in het kader van de Corona-crisismaatregelen van het kabinet. We zijn in nauw contact met de Voedselbank Midden Twente om snel een beroep op dit noodfonds te kunnen doen.

Wijkracht stopt voorlopig met alle fysieke contactmomenten tussen professionals, vrijwilligers en hulpvragers. Alle activiteiten, huisbezoeken en niet dringende overleggen stoppen tijdelijk. De bereikbaarheidsdienst blijft actief en handelt waar nodig ook. Het gaat dan om spoedsituaties waarbij de inzet van medewerkers van Wijkracht nodig is. 

De mantelzorgondersteuners van Wijkracht kunnen nu niet op huisbezoek bij de mantelzorgers. In plaats daarvan biedt Wijkracht iedere werkdag een telefonisch spreekuur. Op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur kunnen mantelzorgers in Hengelo bellen met Wijkracht op nummer 088 945 57 22. De mantelzorgondersteuners zitten klaar om te luisteren, tips/adviezen te geven of antwoorden te geven op vragen die er zijn.


Opvoeden en opgroeien

Loes geeft in Twente informatie over opvoeden en opgroeien. Loes heeft een speciale editie van hun nieuwsbrief uitgebracht over het coronavirus. Met onder andere informatie over: hygiëne, borstvoeding, praten met je kind over het coronavirus en thuiswerktips.

Lees de nieuwsbrief hier


Zwanger

Sinds de coronacrisis zijn er aanpassingen gedaan in de zorg aan zwangeren en kraamvrouwen die voor onzekerheid en stress kunnen zorgen. Dat is de reden dat de gemeente Hengelo met Jeugdgezondheidszorg, verloskundigen en kraamzorg een online community heeft opgezet voor zwangeren. De community komt voort uit het driejarige project Kansrijke Start.

Lees verder


Somber of gespannen door het coronavirus?

Bent u somber of gespannen door het coronavirus? Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel één van de hulplijnen om te praten over uw angstige gevoelens. Ook worden er verschillende tips gegeven om hiermee om te gaan.

Lees verder

Koopinhengelo.nl

Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen aan huis gebonden, restaurants zijn gesloten en het is erg rustig in de winkels. Op initiatief van de SCH en de gemeente Hengelo is www.koopinhengelo.nl naar Hengelo gehaald. Via dit digitale platform kunnen consumenten bestellen, betalen en laten bezorgen bij elke Hengelose ondernemer die aangesloten is. Zo kan de klant veilig thuisblijven en houden we samen de lokale economie draaiende.

Ga naar koopinhengelo.nl


Wijkracht

Hulpvraag en hulpaanbod

Wijkracht is actief met de coördinatie van vraag en aanbod rondom de coronacrisis. Mensen die een hulpvraag hebben en mensen die hun hulp willen aanbieden, kunnen zich bij Wijkracht melden. Dat kan telefonisch op nummer 088 945 57 22 of per mail: wijhelpen@wijkracht.nl. Wijkracht zorgt dat vraag en aanbod bij elkaar komen, legt contacten met al bestaande initiatieven of zorgt zelf voor passende ondersteuning wanneer dat nodig is.


Oranjefonds

Het Oranje Fonds heeft een hulpfonds ingericht om ervoor te zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan tijdens de coronacrisis. Binnen dit hulpfonds reserveert het Oranje Fonds 2 miljoen euro om sociale initiatieven te ondersteunen die zich extra inzetten om de nood op het gebied van armoede, informele zorg en eenzaamheid ontstaan door de coronacrisis, te beperken. Benieuwd of jouw initiatief hiervoor in aanmerking komt, klik dan op de onderstaande button voor meer informatie. 

Corona hulp door Oranjefonds


BeZorgdeliefde.nu

In deze spannende tijden zijn wij vrijwel volledig afhankelijk van de harde werkers in de zorg om ons land draaiende te houden. Meer dan ooit beseffen we, hoe belangrijk deze beroepsgroep is voor ons, voor onze familie en voor onze vrienden. Om de zorgmedewerkers in Nederland een steuntje in de rug geven voor al het fantastische werk dat zij verrichten trakteert BeZorgdeliefde.nu hen op een welverdiende gratis maaltijd via thuisbezorgd.nl, wat tot stand is gekomen door diverse donaties.

Ga naar BeZorgdeliefde.nu


Oranjehelpers

Jongeren in actie tegen eenzaamheid. Door de maatregelen rondom corona hebben sommige mensen weinig contact met de buitenwereld.  Wil je iets doen aan de eenzaamheid in jouw omgeving? Wil je best even een paar boodschappen doen? Of een praatje maken? Dan kun je jouw hulp aanbieden in jouw omgeving als #OranjeHelper! Deze beweging groeit dagelijks en is via deze website te vinden.

Door de corona-maatregelen vergadert de gemeenteraad digitaal. De vergaderingen zijn live mee te kijken via het YouTube-kanaal van de gemeente Hengelo. Wilt u inspreken bij één van de Politieke Markten? Neem dan contact op met de raadsgriffie. Dit kan via 14 074 of raadsgriffie@hengelo.nl

Bekijk de volledige vergaderagenda

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu met Actuele informatie over het nieuwe coronavirus: www.rivm.nl 


GGD Twente
De GGD Twente heeft onder andere veel informatie over corona en gezondheid: www.ggdtwente.nl


VRTwente
Veiligheidsregio Twente is een regionaal samenwerkingsverband tussen hulpdiensten en de veertien Twentse gemeenten: www.vrtwente.nl


Rijksoverheid
Hier vindt u onder andere de laatste informatie over de landelijke maatregelen en het antwoord op veelgestelde vragen: www.rijksoverheid.nl. Daarnaast vindt u de maatregelen ook vertaald in andere talen.


Steffie

Op 31 maart is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Appointments

You can arrange a lot things online yourself. 
If you have an urgent request, please call 14 074. If you need to call us from abroad, please call +31 74 245 9876.

In appointments there will be no physical contact.

More information

For up-to-date information regarding the corona virus, please visit the Rijksoverheid website.

Information in English on COVID-19

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu