Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Ontheffing sluitingstijden

Er zijn regels voor de openings- en sluitingstijden van winkels en horecabedrijven.

In Hengelo gelden voor winkels en horecabedrijven verschillende sluitingstijden. Wilt u buiten deze openingstijden geopend zijn, dan moet u een ontheffing aanvragen.

De regels vindt u in de Algemene Plaatselijke Verordening

In Hengelo mogen de winkels van maandag tot en zaterdag open zijn van 06.00 uur tot 22.00 uur. Wilt u buiten deze openingstijden uw winkel openen dan moet u een ontheffing aanvragen.

U leest meer hierover in de Winkeltijdenverordening Hengelo.

Aanvragen

Het aanvragen van een ontheffing kan met het Aanvraagformulier Ontheffing sluitingstijden voor winkels (Pdf). U kunt het ingevulde formulier opsturen naar gemeente@hengelo.nl of per post naar Gemeente Hengelo, team Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Postbus 18, 7550 AA  Hengelo.

De gemeente maakt onderscheid tussen de binnenring en de buitenring. Voor de binnenring (het
horecaconcentratiegebied) geldt een algemeen sluitingstijdstip van 04.00 uur. Voor de buitenring
(alles behalve het centrum) is dat 02.00 uur.

Horecabedrijven in de binnenring kunnen bij de gemeente een nachtontheffing aanvragen. Met zo'n ontheffing mag u tot uiterlijk 06.00 uur open blijven. Een nachtontheffing geldt alleen voor de nacht van zaterdag op zondag. Aan de ontheffing zijn voorwaarden verbonden. U moet bijvoorbeeld het convenant 'Veilig Uitgaan in Hengelo' ondertekenen.

Voor de buitenring is geen ontheffing mogelijk, behalve bij een bedrijfsjubileum of bij zeer uitzonderlijke omstandigheden.

Aanvragen

Het aanvragen van een vergunning kan met het Aanvraagformulier Ontheffing sluitingstijden (Pdf). U kunt het ingevulde formulier opsturen naar gemeente@hengelo.nl of per post naar Gemeente Hengelo, team Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Postbus 18, 7550 AA  Hengelo.

Het aanvragen van een ontheffing kost in 2023:

  • Ontheffing sluitingstijden voor winkels € 189
  • Ontheffing horeca/nachtontheffing € 246

Telefoon: 14 074
Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu