Asbest

Wat u moet weten over asbest.

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid. Dat is niet altijd het geval, maar wel als u het asbest op een of andere manier kapot maakt. Dan kunnen er kleine vezeltjes losraken. En als u die inademt kunt u er ongeneeslijk ziek van worden. Materialen waar asbest in zit mag u daarom niet zomaar verwijderen. Er gelden speciale regels voor. Soms mag u het asbest niet zelf verwijderen en bent u verplicht om een bedrijf in te schakelen dat hierin gespecialiseerd is.

Wilt u asbest verwijderen, slopen of demonteren? Dan moet u in ieder geval een sloopmelding doen. Dat kan met DigiD via het Omgevingsloket. Soms is een sloopmelding niet voldoende en hebt u een omgevingsvergunning nodig. Ook deze informatiekrijgt u via het omgevingsloket.

Hebt u geen DigiD? Dan kunt u via het omgevingsloket een papieren formulier samenstellen, printen en invullen. U stuurt dat formulier dan met een situatietekening en foto's van het te slopen object naar Omgevingsdienst Twente, Postbus 499, 7600 AL Almelo of via info@odtwente.nl.

Hebt u toestemming van de gemeente gekregen om het asbest te slopen? Dan kunt het verwijderde asbest daarna gratis naar het milieupark brengen. U moet het asbest dubbel verpakken in doorzichtig plastic. Dit plastic kunt u gratis ophalen bij het milieupark. Onverpakt of verkeerd verpakt asbest wordt niet geaccepteerd.

U kunt zich met het asbest en de toestemming van de gemeente/Omgevingsdienst Twente melden bij het depot voor klein chemisch afval (KCA). De medewerkers van Twente Milieu wijzen dan de plek aan waar u het asbest neer kunt leggen. U kunt maximaal 35 vierkante meter of 500 kilo inleveren.

Vergeet uw milieupas niet

U mag alleen op het milieupark komen met uw milieupas. Die pas hebt u niet alleen nodig als u asbest komt brengen, maar ook als u alleen plastic komt halen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu