Voedselfiets

De Voedselfiets haalt etensresten op gezette tijden op. Hiervan wordt compost van gemaakt.

Hoogbouwwoningen hebben in Hengelo geen groene container. De etensresten van de bewoners belanden daarom meestal in de ondergrondse container voor restafval. En dat is jammer. Etensresten zijn namelijk goed te gebruiken als grondstof voor compost. Daarom is de gemeente Hengelo in de zomer van 2016 gestart met een proef om etensresten in te zamelen bij flatgebouwen in drie buurten: in de binnenstad, Hengelose Es en Thiemsland. In juni 2017 is daar De Klokstee bijgekomen. De bewoners die meedoen met de proef hebben een groen emmertje gekregen waarin ze hun etensresten kunnen verzamelen. Drie keer per week kunnen de emmertjes geleegd worden bij het inzamelpunt in hun buurt. Als de proef succes heeft, wordt de inzameling uitgebreid over de hele stad. De proef stopt onmiddellijk als de inzamelplekken vervuilen of als er overlast ontstaat.

Medewerkers van de SWB staan drie keer per week op vaste tijden met bakfietsen op de inzamelpunten. Deze bakfietsen worden ook wel voedselfietsen genoemd. Als de voedselfiets er staat kunnen de inwoners daar hun groene emmertje leeggooien. Dat is zo vaak om te voorkomen dat het emmertje gaat stinken. Bovendien zitten in verse etensresten meer voedingsstoffen voor goede compost. De bakfietsbestuurder brengt de etensresten naar de Groentuin aan het Bartelinkslaantje. De SWB maakt er compost van. De compost wordt gebruikt voor het verbeteren van de bodem van bijvoorbeeld plantsoenen, de Stadstuin aan de Marskant of de biologische moestuin. Compost is goed voor de bodem en op deze manier verminderen we de hoeveelheid restafval. En dat is goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee.

De voedselfiets in Hengelo; waarom en hoe werkt het? Dat zie je in deze video: Voedselfiets in Hengelo.

Wilt u meer informatie over wat u mag inleveren? Of wilt u weten wanneer en waar de bakfietsen in uw buurt staan? Kijk dan op de pagina's hieronder:

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu