Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Aan de slag als vrijwilliger

Vrijwilligers leveren een waardevolle bijdrage aan de samenleving.

Ze betekenen iets voor andere mensen en ze leveren een prestatie om trots op te zijn. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact op met het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. 

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is er voor iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk. Uw leeftijd, opleiding of ervaring zijn niet belangrijk. Ga gerust eens langs bij het servicepunt. De medewerkers vertellen u graag over de mogelijkheden, uw rechten en plichten als vrijwilliger en nog veel meer. 

Of kijk op Wijkracht vrijwilligerswerk voor meer informatie. Hier staat ook een uitgebreide online vacaturebank op waar u zelf vacatures kunt zoeken. 

Organisaties die voor evenementen (zoals sporttoernooien en festivals) extra handen nodig hebben, kunnen hun vraag plaatsen op de Slingermarkt. Hengeloërs die niet altijd, maar wel af en toe vrijwilligerswerk willen doen, kunnen zich hier aanmelden.

Ook kan net als op de Slingerbeurs advies, hulp of materiaal gevraagd worden. Bedrijven kunnen hier menskracht, diensten, kennis en materiaal aanbieden.

Vrijwilligerswerk kent al jarenlang een sterke basis in de Hengelose samenleving. Instellingen en verenigingen hebben samen met de gemeente gewerkt aan een stevige basis van waaruit elke dag het vrijwilligerswerk met veel inzet wordt verricht. Wilt u weten waar de gemeente de aandacht aan besteedt? Lees dan het Actieplan vrijwillige inzet 2016-2020 (Pdf).

Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo
Beursstraat 34 (bibliotheek)
7551 HV Hengelo

  • maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 14.00 uur
  • woensdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Telefoon: (088) 945 57 50
e-mail: info@servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu