Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Collectieve zorgverzekering

Iedereen verdient een goede zorgverzekering.

De gemeente Hengelo vindt het belangrijk dat iedereen een goede zorgverzekering heeft. Ook als u een laag inkomen heeft en hoge zorgkosten. Daarom bieden wij, samen met Menzis, de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd aan: een complete zorgverzekering waar de gemeente Hengelo aan meebetaalt. U krijgt korting op de premie én u bent goed verzekerd.

GarantVerzorgd is zeer uitgebreid en geeft zekerheid over extra zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruime vergoeding voor fysiotherapie, brillen en contactlenzen, tandartskosten en de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen. En u kunt uw kinderen gratis meeverzekeren. Zo verkleint u de kans op onverwachte kosten.

Daarnaast heeft de collectieve verzekering GarantVerzorgd de volgende voordelen:

  • U krijgt 9 % korting op de aanvullende zorgverzekering en de tandartsverzekering.
  • Er is geen medische keuring nodig. Menzis accepteert iedereen.
  • U krijgt meer zorg voor minder geld.

Er zijn 3 aanvullende zorgverzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. U kunt het pakket kiezen dat het best bij u past. Het meest uitgebreide pakket is GarantVerzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben. Dit pakket heeft de meest uitgebreide dekking en ook het verplichte eigen risico wordt volledig vergoed.

De gemeente Hengelo heeft de collectieve aanvullende verzekering uitgebreid met een vergoeding van maximaal € 300 voor de eigen bijdrage die u moet betalen voor Wmo-voorzieningen. Dat is de eigen bijdrage voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp en begeleiding, die door het Centraal Administratiekantoor (CAK) wordt geïnd.

Voor de meeste zorgkosten uit de basisverzekering moet u de eerste € 385 zelf betalen. Dit bedrag is het verplichte eigen risico. Als u kiest voor GarantVerzorgd 3 hoeft u dit verplichte eigen risico niet te betalen! Let op: U kunt niet kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

De collectieve zorgverzekering maakt onderdeel uit van de Hengelose regelingen voor een laag inkomen. Op die pagina kunt u lezen aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een van deze regelingen.

Voor de collectieve zorgverzekering geldt nog een extra voorwaarde. U moet een pakket kiezen met een aanvullende zorgverzekering en een tandartsverzekering. Een tandartsverzekering is niet nodig als u een volledige gebitsprothese hebt.

Bent u al verzekerd bij Menzis en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u zich elk moment aanmelden voor de collectieve verzekering. Dat kan via de website Gezond verzekerd. De ingangsdatum van de collectieve verzekering is dan de eerste dag van de maand volgend op de maand van aanmelding.

Heeft u op dit moment een andere zorgverzekeraar en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u tot 31 december overstappen naar de collectieve zorgverzekering. Dat kan heel gemakkelijk digitaal via GezondVerzekerd.nl.

U kunt ook bellen met de overstapcoach van Menzis voor persoonlijk advies. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur via 088 222 40 80.

Voor cliënten van Werk en Inkomen

Bent u cliënt bij Werk en Inkomen? En heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel dan met het klantcontactcentrum (KCC): 14 074. Als de medewerkers van het KCC u niet kunnen helpen, zetten zij uw vraag door naar uw klantmanager.

U kunt niet zonder afspraak naar de balie van Werk en Inkomen komen om uw klantmanager te spreken.

Voor mensen zonder klantmanager 

Heeft u geen klantmanager? En heeft u algemene vragen over uitkeringen en bijzondere regelingen die door de gemeente worden uitgevoerd? Bel dan met het Zorgloket: 14 074 (keuze 1). U kunt daar ook een afspraak maken om langs te komen op het Publieksplein.

Publieksplein (Stadskantoor)

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur (alleen op afspraak)
  • vrijdag van 8.30-12.00 uur (alleen op afspraak)

Telefoon: 14 074
Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu