Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Grafrechten, afstand doen

U kunt afstand doen van een graf waarop u rechthebbende bent.

Als rechthebbende op een graf kan het zijn dat u niet langer verantwoordelijk wilt zijn voor dat graf. U kunt dan eventueel afstand doen. Het graf vervalt dan aan de gemeente. Ook van een urnenkelder of een urnennis kunt u afstand doen.

Wilt u liever geen afstand doen? Het is ook mogelijk de grafrechten op iemand anders over te schrijven.

Als u afstand doet van een graf kan de grafbedekking door de begraafplaatsbeheerder verwijderd worden. En na het verstrijken van de grafrusttermijn kan het graf geruimd worden.

Doet u afstand van een urnenkelder of urnennis, dan zal de begraafplaatsbeheerder de urn(en) hieruit halen. Daarom moet u binnen 3 maanden na de afstandsdatum een afspraak maken met de begraafplaatsbeheerder voor het ophalen van de urn(en) of het bespreken van andere mogelijkheden.

U kunt alleen schriftelijk afstand doen van uw recht op een graf, urnenkelder of urnennis. Gebruik daarvoor het formulier Afstand graf (Pdf). Print het formulier, vul het volledig in en stuur het met een kopie van uw identiteitsbewijs naar:

Gemeente Hengelo
Begraafplaatsadministratie
Postbus 18
7550 AA Hengelo

U mag het formulier ook per e-mail versturen naar gemeente@hengelo.nl of als bijlage meesturen met het Contactformulier .

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de begraafplaatsadministratie.

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1
Telefoon: 14 074 

Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu