Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Huishoudelijke hulp

Hebt u moeite met het schoonhouden van uw woning of ander huishoudelijk werk?

Kunt u door omstandigheden niet meer zelf uw huishouding doen? En is er ook niemand in uw omgeving die dat van u kan overnemen? Dan kunt u zich aanmelden voor hulp bij het Zorgloket. De WMO-consulent van de gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp.

Dat kan via een digitaal formulier.

Aanmelden met DigiD

Hebt u een DigiD dan kunt u zich hier aanmelden voor hulp.

Melding WMO

Aanmelden zonder DigiD

Hebt u geen DigiD dan kunt u zich hier aanmelden voor hulp.

Melding WMO

Lukt het digitaal aanmelden niet dan bent u natuurlijk ook welkom bij het Zorgloket op het Publieksplein. Wij helpen u graag. Neem wel even uw geldige identiteitsbewijs mee!

Mag ik zelf kiezen wie mij gaat helpen in de huishouding?

Als u in aanmerking komt voor hulp, dan mag u kiezen uit een aantal zorgaanbieders. U geeft uw keuze door bij het zorgloket of tijdens het gesprek met de consulent van de gemeente. Vervolgens neemt een medewerker van de door u gekozen zorgorganisatie contact met u op. Samen maakt u een zorgplan, met daarin de praktische afspraken over de ondersteuning bij u thuis. Op die manier ontstaat er zoveel mogelijk maatwerk. 

Kunt u aantonen dat die zorgaanbieders niet de ondersteuning kunnen bieden die bij u past? Dan kunt u een zogenoemd persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Daarmee regelt u vervolgens zelf de ondersteuning. Wilt u meer informatie over het persoonsgebonden budget? Neem dan contact op met het zorgloket. 

Ik ben het niet eens met de werkwijze van mijn zorgaanbieder. Wat moet ik doen?

Wij adviseren om eerst contact op te nemen met uw zorgaanbieder. Zij hebben een klachtenprocedure. Komt u er onderling niet uit? Dan kunt u contact opnemen met het Zorgloket.

Moet ik een eigen bijdrage betalen voor hulp in de huishouding vanuit de Wmo?

Ja, u betaalt een eigen bijdrage voor de ondersteuning die u thuis krijgt vanuit de Wmo. Ook als u die hulp krijgt in de vorm van een persoonsgebonden budget. Het CAK int die eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Eigen bijdrage

Zorgloket, Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1, 7551 EB Hengelo

Telefoon: (0)14 074 (keuze 1)

Let op: Wilt u langs komen? Maak eerst telefonisch een afspraak!

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur (alleen op afspraak)
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur (alleen op afspraak)
Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu