Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Ongediertebestrijding

Last van ongedierte? Schakel zelf een deskundige in. Soms helpt de gemeente.

Voor overlast van ongedierte in uw eigen woning of op eigen terrein bent u meestal zelf verantwoordelijk. Wel kunt u ratten- en muizenoverlast altijd melden bij de gemeente. Dat geldt ook voor overlast van wespen in de openbare ruimte.

Hebt u last van ratten of muizen in uw buurt, wijk of op een andere plek in de openbare ruimte? Kijk dan verder op de pagina over rattenoverlast.

Wespennesten in de openbare ruimte kunt u melden bij de gemeente: melding openbare ruimte. Toch worden wespennesten niet altijd verwijderd. Dat gebeurt alleen als de nesten ernstige overlast geven, bijvoorbeeld omdat ze op of vlakbij een schoolplein of speelplaats zitten.

Hebt u een wespennest op eigen terrein? Dan komt de gemeente niet. Neem zelf contact op met een bedrijf voor plaagdierbestrijding.

Bijen en hommels zijn nuttige diertjes. Ze zorgen onder andere voor de bestuiving van onze gewassen. We bestrijden ze dus niet. Vindt u in uw tuin een bijenzwerm waar u vanaf wilt? Neem dan contact op met een Hengelose imker. Zij halen de zwerm graag bij u op.

Voor de bestrijding van ander ongedierte (zoals vlooien, houtwormen, kakkerlakken, mieren of zilvervisjes) bent u zelf verantwoordelijk. Neem zo nodig contact op met een bedrijf voor plaagdierbestrijding. Woont u gehuurd? Vraag dan eerst uw verhuurder naar de mogelijkheden.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu