Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Vervoer Wmo

Hebt u door een beperking een vervoersprobleem?

U kunt bijvoorbeeld niet goed reizen omdat u chronisch ziek bent of een handicap hebt. De medewerkers van het Zorgloket geven u graag advies en denken met u mee. Soms kan bijvoorbeeld een Wmo-vervoerspas een hulpmiddel zijn. Maar een scootmobiel kan misschien ook een uitkomst bieden.

Met een Wmo-vervoerspas (taxipas) krijgt u korting voor taxivervoer met Regiotaxi Twente. Regiotaxi Twente zorgt voor vervoer van deur tot deur in grote delen van Twente. Een rolstoel of rollator meenemen is geen enkel probleem. U moet wel rekening houden met een aantal belangrijke regels. U kunt hierover meer informatie krijgen bij Regiotaxi Twente.

Wilt u verder reizen? Dan kunt u eventueel gebruik maken van Valys. Dat is een landelijk vervoerssysteem voor mensen met een beperking. Om van Valys gebruik te kunnen maken, hebt u een Valyspas nodig. U kunt hierover meer informatie krijgen bij Valys.

Wilt u contact opnemen voor meer informatie of advies? Dan kunt het u Zorgloket vinden op het Publieksplein in het stadhuis, Burgemeester van der Dussenplein 1. 

Het loket op het Publieksplein is geopend op:

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur

U kunt het Zorgloket ook bellen of mailen:

Telefoon: 074-2459131
Mailadres: zorgloket@hengelo.nl  

Op sommige vragen kunnen de medewerkers van het Zorgloket meteen een antwoord geven, maar soms is de situatie ingewikkelder. Als daar aanleiding voor is, kan het Zorgloket u helpen om u aan te melden bij de Wmo of een andere instantie.

Zorgloket, Publieksplein (Stadhuis) Burgemeester van der Dussenplein 1 

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur

Telefoon: 074- 2459131
E-mail: zorgloket@hengelo.nl

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu