Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Openbaar vervoer voor 65-plussers

Hengelo heeft een speciaal busabonnement voor 65-plussers met een laag inkomen.

Bent u 65-plusser en heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een speciaal busabonnement om gratis met de bus door Twente te reizen.

Als u in aanmerking komt, ontvangt u een pas waarmee u binnen heel Twente kunt reizen met de bussen van Arriva. Op werkdagen kan dat na 9.00 uur. En in het weekend en tijdens feestdagen de hele dag.

Om voor het abonnement in aanmerking te komen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

Heeft u al een Wmo-vervoerspas (Taxipas)? 

U kunt niet voor beide regelingen in aanmerking komen. Als u een Wmo-vervoerspas heeft, kunt u geen aanvraag indienen voor de regeling om gratis met de bus door Twente te reizen. Hierin moet u dan een keuze maken.

Heeft u nog een Stadsabonnement?

Het door de gemeente verstrekte gratis Stadsabonnement stopt per 1 januari 2024. U kunt dan niet meer met dit abonnement reizen. Let op: voor de nieuwe regeling moet u een nieuwe pas aanvragen.

U kunt het pasje om gratis met de bus door Twente te reizen aanvragen bij het Zorgloket in het stadskantoor aan het Burgemeester van der Dussenplein 1.

Hiervoor moet u meenemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een bewijs dat u een laag inkomen heeft. Dit kan zijn: Een inkomensverklaring van de Belastingdienst (IB60-formulier) of een polis collectieve zorgverzekering van de gemeente.

Na aanvraag bij het Zorgloket krijgt u de pas per post thuisgestuurd.

Let op: er is een beperkt aantal pasjes beschikbaar. ‘Op = op’.

In Hengelo hebben we OV-ambassadeurs beschikbaar voor ouderen die graag gebruik willen maken van het openbaar vervoer maar wat hulp kunnen gebruiken. Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten. Het inloopspreekuur is elke 3e maandag van de maand in de Bibliotheek van Hengelo en aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind u op: Ervaar het OV (OV-ambassadeurs).

U kunt ook bellen met OV-ambassadeurs: 038-30 37 010.

Zorgloket, Publieksplein (Stadhuis) Burgemeester van der Dussenplein 1 

Telefoon: (0)14 074 (keuze 1)

Openingstijden:

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur
Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu