Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

3 juni

Winkelcentrum Slangenbeek gaat voor groen!

Meer dan 500 stemmen op drie initiatieven

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil gemeente Hengelo de komende jaren graag alle wijken in Hengelo vergroenen. In 2020 startten we in de wijken Woolde en Noord. Dit jaar was de beurt aan Slangenbeek. De vergroening voor het winkelcentrum Slangenbeek kreeg van de wijkbewoners de meeste stemmen (bijna 400!). De initiatiefnemers gaan samen met de gemeente aan de slag met het ontwerp.

Drie initiatieven in de stemronde

Van 1 april tot en met 18 april konden inwoners van de wijk Slangenbeek locaties aanmelden die een groene impuls konden gebruiken. Uiteindelijk gingen er drie locaties door naar de stemronde:

  • Knokkestraat (rond de parkeervlakken, aan beide zijden van de straat)
  • Plein winkelcentrum Slangenbeek en parkeerplaatsen Brusselstraat
  • Dalmedenplein / nabij de Rozenbottel

Tijdens de stemronde konden bewoners van Slangenbeek van 17 mei tot en met 30 mei hun favoriete locatie kiezen. Op woensdagavond 2 juni maakte Wethouder Mariska ten Heuw de uitslag bekend: Plein winkelcentrum Slangenbeek werd de winnaar.

Meer dan 500 stemmen in Slangenbeek

Van Grijs naar Groen kon op veel betrokkenheid rekenen in de wijk Slangenbeek. Uiteindelijk brachten 527 bewoners van de wijk een stem uit. Met een duidelijk winnaar: het winkelcentrum Slangenbeek. Deze locatie werd aangedragen door de wijkraad Slangenbeek en kreeg 395 stemmen.

Zelf vergroenen?

Extreme hitte, lange droge periodes en flinke regenbuien komen steeds vaker voor. Gemeente Hengelo is op veel plekken bezig om de stad klimaatbestendiger te maken. Maar dat kunnen we niet alleen. Met kleine acties in uw eigen tuin maakt u uw tuin geschikt voor deze veranderingen. En daar heeft u zelf ook nog wat aan! Benieuwd hoe uw tuin er voor staat? Of op zoek naar praktische tips? Kijk eens op www.groenblauwtwente.nl. Als iedereen een steentje bijdraagt, maken we het met elkaar een stuk aangenamer.

Mariska ten Heuw maakt de uitslag bekend in Slangenbeek

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu