Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Bankastraat

De Bankastraat wordt heringericht, de straat wordt veiliger en groener. De maximale snelheid gaat naar 30 kilometer per uur. Langs de straat wordt de F35 doorgetrokken, het laatste lange stuk van de F35 wat in Hengelo nog ontbreekt. Goed nieuws dus voor fietsers in Hengelo en de regio.

In totaal kost de herinrichting ruim 4,1 miljoen euro. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Provincie Overijssel, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Waterschap Vechtstromen. De Hengelose gemeenteraad heeft het totale bedrag voor deze herinrichting goedgekeurd. Daarmee geven zij het groene licht voor deze klus.

De gemeente heeft een aannemer geselecteerd voor de uitvoering van het werk. Dat is aannemer Wegenbouw Lansink b.v. uit Saasveld.

Medio november 2023 wordt er begonnen met het kappen van de bomen.

Vooralsnog starten de nutsbedrijven medio januari 2024 met het verleggen van de kabels en leidingen. Zij zullen de bewoners zelf informeren over de werkzaamheden. Pas daarna kunnen de herinrichtingswerkzaamheden door Lansink uitgevoerd worden.

Vanwege de werkzaamheden in de straat verwachten wij niet dat er schade ontstaat aan gebouwen in de omgeving. Toch willen wij graag diverse panden schouwen voordat de werkzaamheden van Lansink beginnen. Tijdens het schouwen fotograferen wij diverse gebouwen in de straat. Op die manier kunnen wij onduidelijkheid over de oorzaak van mogelijke schade voorkomen. De schouw wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bouwinspecteur van Vermeer Expertise BV. Welke gebouwen er worden geschouwd en op welke wijze (binnen- en buitenkant of alleen de buitenkant) is onder andere afhankelijk van de afstand tussen het pand en de werkzaamheden. Als uw pand in aanmerking komt voor een schouw, dan ontvangt u hierover van Vermeer Expertise een brief met nadere informatie hierover.

Zodra de nutsbedrijven klaar zijn met hun werkzaamheden kan Lansink starten. Als er een definitieve startdatum is voor deze werkzaamheden van Lansink zullen zij de bewoners uitgebreid informeren.

Voor vragen kunt u de omgevingsmanager van Lansink persoonlijk benaderen. De omgevingsmanager is Bart van der Neut. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06 23854902 of per e-mail b.vanderneut@lansink-wegenbouw.nl. 

Voor vragen aan de gemeente kunt u contact opnemen met Ingrid Leushuis via telefoonnummer 14 074 of via e-mail gemeente@hengelo.nl onder vermelding van “herinrichting Bankastraat". 

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu