Deldenerstraat

Op 26 november is het eerste deel van de Deldenerstraat (tussen kruispunt Marskant en Langestraat) weer geopend. De werkzaamheden rondom het Mitchamplein en richting kruispunt Tuindorpstraat zijn nu aan de beurt. Deze herinrichting duurt tot de zomer van 2022. Doorrijden over de Deldenerstraat is tot de zomer van 2022 niet mogelijk.

Het laatste deel van de Deldenerstraat (vanaf de Tuindorpsstraat tot en met de Langestraat, het Mitchamplein, de Marssteeg en de Marskant (vanaf de Deldenerstraat tot en met de Brugstraat) worden vernieuwd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Strukton. Wat gaan we precies doen:

 • het huidige riool wordt vernieuwd en er wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd;
 • de huidige bestrating en het asfalt worden vernieuwd;
 • aanleg vrijliggende fietspaden en aanleg van de F35 tot en met het Mitchamplein;
 • vernieuwen van het parkeerterrein op het Mitchamplein;
 • vervangen en vernieuwen van de verkeerslichten en straatverlichting;
 • aanleg van nieuwe beplantingsvakken met bomen en vergroten hoeveelheid groen.

De werkzaamheden zijn in verschillende delen opgeknipt.

 • De centrumring (Marskant (tot de Brugstraat) en Deldenerstraat (tot aan de Langestraat) is op 26 november weer opengesteld voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden aan de groenvakken langs de rijbaan plaats.
 • Op 25 november startten de werkzaamheden aan de Marssteeg. Deze werkzaamheden zijn opgedeeld in twee fasen. Meer informatie hierover in de nieuwsbrief Marssteeg.
 • Na het openstellen van de centrumring, op 26 november 2021, starten de werkzaamheden rondom het Mitchamplein en richting kruispunt Tuindorpstraat. Deze herinrichting duurt tot de zomer van 2022. Doorrijden over de Deldenerstraat is tot de zomer van 2022 niet mogelijk. 

Werkzaamheden Deldenerstraat / Marskant

Gemeente Hengelo startte op 10 mei 2021 met de uitvoering van de laatste fase van project Deldenerstraat. Het gaat hier om het gedeelte vanaf de Tuindorpstraat tot aan de Langestraat. Ook het Mitchamplein en de Marskant (tot aan de Brugstraat) maken deel uit van het project. De herinrichting is gericht op een efficiënte doorstroming voor alle verkeersdeelnemers. Belangrijk onderdeel van het project is de realisatie van een flink stuk fietssnelweg F35. Het Mitchamplein behoudt zijn parkeerfunctie, maar zal van een stenig plein veranderen in een plein met meer groen. Ondergronds leggen we een nieuwe rioolbuis aan die het schone regenwater vanuit de binnenstad af kan voeren richting Berflobeek.

Het definitief ontwerp van project Deldenerstraat vindt u hieronder op deze pagina. 

Bekijk het definitief ontwerp Deldenerstraat

Voor vragen over de uitvoering: 

Harry Scholtenhave, uitvoerder Strukton
Telefoonnummer: 06 - 53 74 38 43
Harry is dagelijks op het werk aanwezig en het eerste aanspreekpunt.

Kevin Boonk, omgevingsmanager
E-mailadres: kboonk@unihorn.nl 

Voor overige vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Ingrid Leushuis van gemeente Hengelo via: 

 • Telefoonnummer: 14 074
 • mailen naar gemeente@hengelo.nl onder vermelding van herinrichting Deldenerstraat
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu