Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Verplaatsing taxistandplaats nachthoreca

Het marktplein in Hengelo krijgt een nieuwe inrichting. De huidige taxistandplaats voor de nachthoreca komt niet terug in de nieuwe inrichting voor het marktplein. De gemeente heeft een nieuwe locatie gevonden rondom het Kloosterhof parkeerterrein.

Bekijk de nieuwe locatie taxistandplaats

Taxi’s kunnen vanaf donderdag 3 februari terecht op de nieuwe locatie nabij parkeerterrein Kloosterhof. Vanaf dat moment mag de taxistandplaats op het marktplein niet meer worden gebruikt. 

We zien graag dat de nieuwe taxistandplaats dichtbij de nachthoreca komt te liggen. Zo wordt voorkomen dat het uitgaanspubliek langere afstanden door de binnenstad moet lopen om een taxi te bereiken waardoor eventueel overlast kan ontstaan. Daarnaast biedt de locatie rondom het Kloosterhof parkeerterrein voldoende ruimte om - ook als het druk is - alle taxi’s een plek te geven. Als het nodig is, dan is er ook voor de grotere voertuigen voldoende plek aanwezig. De afstand tot aanwezige woningen is op deze locatie voldoende om eventuele geluidsoverlast te voorkomen.

De taxistandplaats is bedoeld voor de nachthoreca en is in gebruik op de uitgaansavonden donderdag, vrijdag en zaterdag van 22.00 uur ’s avonds tot 7.00 uur ’s morgens. 

De taxi’s rijden aan via de inrit van de laad- en los plek achter de Thiemsbrug. Ze kunnen zich dan opstellen in de ruimte tussen de Thiemsbrug en het parkeerterrein. Dan rijden ze rechtsaf om het parkeerterrein heen, waar klanten kunnen instappen op de hoek Kloosterhof-Burgemeester van der Dussenplein. Via het parkeerterrein rijden de taxi’s weer terug naar de kruising Bornsestraat-Oldenzaalsestraat. Op de laad en los plek zelf is ruimte voor het parkeren van voertuigen langer dan 6 meter. Grote bussen kunnen eventueel aan de Oldenzaalsestraat gaan staan op de strook van de bushalte aan de zijde van het Kloosterhof parkeerterrein.

De taxistandplaats bij het Kloosterhof parkeerterrein blijft in stand totdat daar de uitvoering begint van het project Lange Wemen. Dit is naar verwachting begin 2024.

De locatie en de inrichting van de taxistandplaats is besproken met de taxibedrijven in Hengelo. Daarnaast is gesproken met de betrokken stakeholders in de binnenstad, de Stichting Centrummanagement en de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hengelo. Op verzoek van taxibedrijven is het ontwerp op verschillende punten aangepast. De omliggende ondernemers en omwonenden zijn schriftelijk geïnformeerd over de locatie en inrichting van de taxistandplaats.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14074.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu