Actueel

Stuwputten, vergroenen en afkoppelen tegen wateroverlast

21 aug 2017Afgelopen dinsdagavond 15 augustus trok een forse regenbui over Hengelo. Veel straten kwamen onder water te staan en op een aantal plaatsen bereikte het water woningen en winkels. De gemeente Hengelo heeft daarop besloten extra onderzoek te doen naar mogelijkheden om wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

Lees verder >>

518 extra jongeren aan het werk in Twente

15 aug 2017De Twentse gemeenten zetten zich ook in 2018 extra in voor het bestrijden van jeugdwerkloosheid. De lijn die Twente vanaf 2009 al heeft ingezet, wordt hiermee ook het komende jaar doorgezet in nauwe samenwerking met Werkplein Twente.

Lees verder >>

Hengelo plaatst en verwijdert voorlopig geen ondergrondse containers

11 aug 2017De gemeente gaat voorlopig geen ondergrondse restafvalcontainers plaatsen of weghalen. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State op 2 augustus over de wijze waarop inwoners inspraak moeten hebben op het plaatsen van ondergrondse containers. Diezelfde Raad van State heeft een verzoek om te stoppen met omgekeerd inzamelen (de grijze container inleveren en restafval wegbrengen naar een ondergrondse container) afgewezen.

Lees verder >>

Bornsestraat en Oldenzaalsestraat korte tijd dicht

9 aug 2017De Bornsestraat en de Oldenzaalsestraat gaan achtereenvolgens korte tijd dicht.

Lees verder >>

Concept gemeentelijk rioleringsplan ter inzage gelegd

8 aug 2017Het college van B en W heeft op 20 juni het concept gemeentelijk rioleringsplan 2018-2022 vastgesteld. U kunt het concept rioleringsplan tot en met 29 augustus inzien op onze website.

Lees verder >>

Telgenflat krijgt weer oorspronkelijke wederopbouw uitstraling

3 aug 2017De gemeente Hengelo heeft deze week de vergunning voor de verbouw van de Telgenflat verleend aan de Bouwhuis Groep uit Apeldoorn. Na de verbouwing krijgt dit beeldbepalende gebouw zo veel mogelijk de oorspronkelijke uitstraling terug. Naar verwachting kunnen de eerste huurders hun intrek nemen in het voorjaar van 2018.

Lees verder >>

Besluit geluidbelasting Breemarsweg

1 aug 2017De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft de maximale geluidbelasting voor woningen ten gevolge van het verkeer op de Breemarsweg vastgesteld. Op basis van deze maximale geluidbelasting zal in een nader onderzoek worden bepaald of de woningen voorzien moeten worden van geluidwerende maatregelen.

Lees verder >>

Wanneer vraagt u een zorgcontainer aan?

28 jul 2017Lukt het niet om uw afvalzakje weg te brengen naar de ondergrondse container? En kunt u het ook niet aan andere vragen? Dan kunt u melden dat u behoefte hebt aan een zorgcontainer.

Lees verder >>

Gemeenteraad stelt koers 2018 – 2021 vast

24 jul 2017De gemeenteraad heeft op 18 juli ingestemd met de Kadernota 2018- 2021. Daaruit blijkt dat de gemeente Hengelo er financieel goed voor staat. De gemeente Hengelo blijft de komende jaren een sociale koers varen. Bovendien wil de gemeente de komende jaren extra investeren in onder meer de binnenstad, de Twentse samenwerking en het Theater van de Stad.

Lees verder >>

DigiD nodig om iets te regelen met de gemeente? Gebruik de DigiD app!

19 jul 2017Bij veel van de digitale formulieren van de gemeente Hengelo kunt u inloggen via DigiD. Handig voor zowel de gemeente als uzelf, het zorgt er namelijk voor dat veel gegevens automatisch vooraf zijn ingevuld. Vanaf nu kunt u ook gebruik maken van de DigiD app om in te loggen.

Lees verder >>

De gemeente Hengelo zoekt nieuwe medewerkers

7 jul 2017Wij hebben twaalf arbeidsplaatsen vrij voor jonge medewerkers. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan snel op de site welke vacatures we hebben!

Lees verder >>

Extra fietsenstallingen tijdens Tropical Day & Night

7 jul 2017Tijdens grote evenementen staan fietsen helaas vaak in de weg voor hulpverleners. Om dit te voorkomen zijn er extra fietsenstallingen tijdens Tropical Day & Night.

Lees verder >>

Twentebad 100 % toegankelijk - Gemeente vraagt mensen mee te denken

30 jun 2017De derde fase van renovatie van het Twentebad komt in zicht. Door deze laatste fase ontstaan meer mogelijkheden voor mindervaliden om gebruik te maken van het bad. De gemeente heeft een voorlopig ontwerp gemaakt en vraagt geïnteresseerden om kritisch mee te denken en verbeterpunten aan te dragen.

Lees verder >>

Voedselfiets komt nu ook langs bij de Klokstee

30 jun 2017De gemeente Hengelo heeft de proef met de Voedselfiets uitgebreid met het appartementencomplex de Klokstee. De uitbreiding is op verzoek van De BewonersCommissie Klokstee.

Lees verder >>

Losloopterreinen worden vaker gemaaid

28 jun 2017De gemeente Hengelo gaat ervoor zorgen dat losloopterreinen vaker gemaaid worden. Daarnaast hebben hondeneigenaren voortaan op elk losloopterrein de plicht om hondenpoep op te ruimen. Dat blijkt uit de Nota Hondenvoorzieningen. Het college van B&W wil met de nieuwe nota bij de wensen van inwoners aansluiten.

Lees verder >>

Hengelo krijgt regenboogbank

26 jun 2017Het Hengelose centrum krijgt een regenboogbank. Met de mozaïekbank wil de gemeente Hengelo duidelijk aangeven dat Hengelo een regenbooggemeente is. Want in Hengelo vinden we dat iedereen gelijk is: hetero, lesbisch, homo bi of trans (LHBT). En dat is helaas niet altijd en overal zo vanzelfsprekend. De bank moet nog ontworpen en beplakt worden. Daarvoor doet de gemeente een beroep op de inwoners.

Lees verder >>

Gratis Alzheimer Beweegcafé in Twentebad

22 jun 2017Het Twentebad is op proef begonnen met een Alzheimer Beweegcafé voor mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers. Het eerstvolgende Beweegcafé is op donderdag 6 juli 10.30 tot 11.30 uur. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.

Lees verder >>

3 juli: WMO Cliëntenraad

22 jun 2017De WMO Cliëntenraad vergadert op maandag 3 juli van 15.30 tot 17.30 uur in kamer H.027 in het stadskantoor aan de Hazenweg.

Lees verder >>

Waterschap gaat vijvers en Drienerbeek baggeren

19 jun 2017Deze zomer baggert waterschap Vechtstromen een deel van de Drienerbeek en de vijvers in de Woolderes en Hasseleres in Hengelo.

Lees verder >>

Team Triatlon voor scholieren rondom Tuindorp vijver

16 jun 20171250 kinderen gaan de uitdaging aan. Van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juni organiseert Hengelo Sport voor de 4e keer de Team Triatlon voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Hengelo. Dit jaar vindt de triatlon voor het eerst plaats rond de Tuindorp vijver.

Lees verder >>

Schoolverzuim in Borne en Hengelo steeds beter inzichtelijk

15 jun 2017De gemeenten Borne en Hengelo hebben het schoolverzuim beter in kaart gebracht. Hiermee is het aantal meldingen van schoolverzuim in beide gemeenten gestegen ten opzichte van het schooljaar daarvoor. De stijging van het aantal meldingen wil niet persé zeggen dat het verzuim is toegenomen.

Lees verder >>

Upgrade voor Sportcenter Hengelo

15 jun 2017Het trainingscomplex van FC Twente wordt grondig gerenoveerd. Het hoofdgebouw wordt aangepakt. In totaal kost de renovatie bijna €934.000. Het college stelt voor dat de gemeente €440.000 voor z’n rekening neemt.

Lees verder >>

Fietspad Van der Dussenplein afgesloten

15 jun 2017Vanaf maandag 19 juni is het voor fietsers niet meer mogelijk om vanuit de Bornsestraat naar het Burgemeester Jansenplein te fietsen. Op die dag starten de werkzaamheden aan het stadskantoor en worden de bouwhekken geplaatst. Fietsers kunnen via de Langestraat en aan de andere kant via de Wemenstraat de binnenstad bereiken. De gemeente Hengelo plaatst voor hen omleidingsborden.

Lees verder >>

Regiotaxi in Hengelo

14 jun 2017Op 1 juli stopt de Regiotaxi Twente in zijn huidige vorm. Voor mensen die gebruik maken van de Regiotaxi met een Wmo-vervoerspas van de gemeente Hengelo verandert er na die datum niets.

Lees verder >>

Informatiebijeenkomst F35 en Veldbeek

14 jun 2017U bent tussen 17.00 en 19.30 uur van harte welkom in wijkaccommodatie ’t Berflo, Apolloplein 1, in zaal Pallas-Athena op de 1e verdieping. U kunt binnenlopen wanneer het u schikt.

Lees verder >>

Inloopspreekuur voor ouderen over openbaar vervoer

14 jun 2017Op maandag 19 juni is er een inloopspreekuur voor ouderen die vragen hebben over reizen met het openbaar vervoer. U bent van 10.00 uur tot 11.30 uur van harte welkom in de Thiems Inn, Bevrijderslaantje 6.

Lees verder >>

Bouw stadskantoor: burgemeester Jansenstraat afgesloten voor fietsers

14 jun 2017Vanaf maandag 19 juni wordt de Burgemeester Jansenstraat afgesloten voor fietsverkeer in verband met de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe stadskantoor en renovatie van het stadhuis.

Lees verder >>

Hengel’eau platform voor waterinformatie

2 jun 2017De gemeente Hengelo en waterschap Vechtstromen slaan de handen ineen en halen het oude platform Hengel’eau onder het stof uit. Hengel’eau komt terug in een vernieuwd en eigentijds jasje, speciaal voor inwoners die informatie zoeken over water in Hengelo.

Lees verder >>

Inhaaldag afvalinzameling: zaterdag 3 juni i.p.v. maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag)

30 mei 2017Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers. In plaats van maandag 5 juni wordt uw huisvuil opgehaald op zaterdag 3 juni.

Lees verder >>

Oriëntatietraining Sociaal ondernemen door ROZ

29 mei 2017Wat is sociaal ondernemen? Wat kan sociaal ondernemen voor u en uw (nog te starten) bedrijf betekenen? Voor alle ondernemers en starters die meer willen weten over dit onderwerp organiseert ROZ een oriëntatietraining Sociaal ondernemen op maandagavond 12 juni 2017 van 19.00 – 21.30 uur in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Lees verder >>

4000 deelnemers voor Twentebad Sportdagen

29 mei 2017Dinsdag 30 mei start Hengelo Sport met 25 sportdagen in en rond het Twentebad. Alle deelnemende basisscholen zijn ingedeeld via een vast rooster. In totaal zullen in de maanden mei, juni en juli ongeveer 4000 kinderen van 33 scholen deelnemen. Alle informatie voor de ouders is te vinden op www.hengelosport.nl.

Lees verder >>

Wijzigingen in het programma Politieke Markten woensdag 24 mei

24 mei 2017Het onderwerp Evaluatie Cameratoezicht is doorgeschoven naar de volgende politieke markt van 7 juni. De sessie van de Afvalmonitor is een kwartiertje naar achteren geschoven naar 21.30 uur. Hierdoor kunnen deelnemers aan andere sessies ook vanaf het begin bij de bespreking aanwezig kunnen zijn.

Lees verder >>

Stadskantoor gesloten op 25 (Hemevelvaartsdag) en 26 mei

24 mei 2017Het stadskantoor van de gemeente Hengelo is gesloten op donderdag 24 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 25 mei.

Lees verder >>

Geen afvalinzameling Hemelvaart; zaterdag 27 mei inhaaldag

22 mei 2017Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers (en/of zakken in Enschede). In plaats van donderdag 25 mei wordt uw huisvuil opgehaald op zaterdag 27 mei.

Lees verder >>

Diverse ideeën aangedragen voor Motiemarkt

19 mei 2017Zorg voor een betere doorstroming van verkeer in de stad’, ‘Doe onderzoek naar de positionering van Hengelo in de regio’ en ‘Maak Mondriaans aanwezigheid in Hengelo zichtbaar’. Zomaar een greep uit de ideeën die zijn ingediend voor de Motiemarkt op woensdag 24 mei. Tijdens deze markt proberen inwoners om raadsleden te overtuigen van hun idee en kunnen ze samen met het raadslid een motie opstellen.

Lees verder >>

Zorgloket weer terug in de binnenstad

9 mei 2017Vanaf nu zit er dagelijks een medewerker van het Zorgloket bij Wijkracht in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat. Daarmee heeft het Zorgloket weer een plek in de binnenstad.

Lees verder >>

Stadscafé074 in de Bibliotheek Hengelo op maandag 8 mei

4 mei 2017Maandagavond 8 mei vindt het Stadscafé074 weer plaats in de Bibliotheek Hengelo. Kom ook langs!

Lees verder >>

Zaterdag 6 mei: Hengelo terug in de tijd

3 mei 2017Terug in de tijd in de stad: overal staan kramen, er is straattheater en muziek, oude ambachten en kinderspelen, ringsteken, een boerenbruiloft en historische auto’s en koetsen. De Böggelrieders rijden op antieke fietsen en een schaapherder trekt met zijn kudde door de binnenstad. Zo’n 150 figuranten lopen in historische kleding rond.

Lees verder >>

Herdenking op 4 mei

3 mei 2017Op donderdag 4 mei worden in Hengelo tijdens de Nationale Herdenking allen herdacht, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Lees verder >>

Duurzaam (t)huis Twente groeit: nieuwe wooncoaches gezocht

2 mei 2017Vanwege de groei van Duurzaam (t)huis Twente en de toenemende vraag van huiseigenaren is DTT op zoek naar nieuwe wooncoaches. Meld u nu aan!

Lees verder >>

Stille tocht en herdenkingsbijeenkomst 4 mei

1 mei 2017Op vrijdag 5 mei vieren wij Nationale Bevrijdingsdag. Op de vooravond daarvan, op donderdag 4 mei, worden ook in Hengelo de slachtoffers herdacht die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Lees verder >>

Motiemarkt 24 mei: ideeën Hengeloërs omgezet in moties

1 mei 2017Wie een goed idee heeft voor Hengelo kan op woensdag 24 mei terecht op de motiemarkt. Op deze markt kan iedereen ideeën en plannen voor de stad onder de aandacht van raadsleden brengen. Weten ze een raadslid van hun idee te overtuigen? Dan kunnen ze samen met het raadslid een motie opstellen. Aanmelden voor de motiemarkt kan tot en met 14 mei.

Lees verder >>

Bouw stadskantoor kan beginnen!

28 apr 2017De bouw van het stadskantoor en de renovatie van het stadhuis gaat zo snel mogelijk van start. Op 26 april werden alle contracten door de betrokken partijen ondertekend.

Lees verder >>

Servicepunt Vrijwilligerswerk: voor bemiddeling en advies

25 apr 2017Hoe zou Nederland eruit zien zonder vrijwilligers? Grote kans dat sport- en hobbyclubs onbetaalbaar worden of helemaal niet zouden bestaan. Veel mensen zouden in een sociaal isolement komen en uw buurt zou een stuk saaier worden. Kortom: vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving.

Lees verder >>

Stadskantoor gemeente Hengelo gesloten tijdens feestdagen

24 apr 2017Het stadskantoor van de gemeente Hengelo is op een aantal feestdagen gesloten. Op Koningsdag, Hemelvaartsdag, de vrijdag na Hemelvaart en op 2e Pinksterdag is het stadskantoor gesloten.

Lees verder >>

Pilot themahal: Sporthal Veldwijk thuisbasis voor volley- en handbal

21 apr 2017Sporthal Veldwijk wordt de eerste themahal van Hengelo. Handbalverenigingen Donar en Olympia en de volleybalverenigingen ATC en Webton hebben het initiatief genomen om een pilot te starten in de Veldwijkhal. Die begint in het nieuwe sportseizoen 2017/2018 en duurt 2 jaar

Lees verder >>

Gemeente Hengelo oefent met Omgevingsvisie

21 apr 2017Met de komst van de Omgevingswet in 2019 verandert de manier van ruimtelijk beleid maken. Het wordt makkelijker, overzichtelijker en vooral meer in samenwerking met de samenleving. Dat verwacht de Rijksoverheid van ons vanaf 2019, maar we willen daarmee graag nu alvast aan de slag met een proef-Omgevingsvisie.

Lees verder >>

Binnenstadsmonitor 2016 bevestigt noodzaak samenwerking

20 apr 2017De resultaten uit de Binnenstadsmonitor en Binnenstadspeiling 2016 bevestigen een aantal trends uit de vorige onderzoeken. De combinatie van horeca en culturele voorzieningen wordt voor steeds meer mensen een belangrijke reden om de binnenstad van Hengelo te bezoeken. Na een lichte daling in 2015 vertoont het aantal bezoekers in 2016 een stijging. Zorg is er vooral over de dalende trend van de bezoekers door de jaren heen, de leegstand en de lage waardering voor de binnenstad.

Lees verder >>

AkzoNobel van grote betekenis voor Hengelose werkgelegenheid

19 apr 2017De gemeente Hengelo volgt met aandacht de ontwikkelingen bij AkzoNobel. AkzoNobel Hengelo is een van de productielocaties en behoort tot de 'Specialty Chemicals' groep. In de strategie, dat het concern vandaag heeft toegelicht, staat dat er grote veranderingen binnen deze groep op stapel staan.

Lees verder >>

BeestenBenders vieren Pasen met bewoners van Humanitas

13 apr 2017Verzorgingshuis Humanitas verwelkomt op woensdag 19 april een wat jonger publiek dan het gewend is. De Hengelose BeestenBenders komen op bezoek om samen met de bewoners nog een keer Pasen te vieren. Zij komen natuurlijk niet met lege handen want een paasmiddag vraagt om een paasquiz, spelletjes en paaseitjes.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies van Google Analytics

Cookies van externe partijen

Meer informatie