Actueel

Openbaar vervoer voor 65-plussers

19 sep 2018De gemeente Enschede heeft vandaag aangekondigd dat de regeling voor gratis of goedkoper reizen in de bus voor inwoners van 65 jaar en ouder stopt. Het betreft het Twee stedenabonnement Hengelo-Enschede van Keolis. Het besluit van de gemeente Enschede betekent zeer waarschijnlijk ook dat 65-plussers in Hengelo vanaf 1 januari 2019 niet langer naar en in Enschede kunnen reizen met het abonnement.

Lees verder >>

Nijverbij voor de heer Bert Scherphof

19 sep 2018Al vijftig jaar staat Bert Scherphof met zijn suikerwaar- en nougatkraam op de Hengelose kermis. Daarom ontving hij op woensdag 19 september de Nijverbij uit handen van burgemeester Sander Schelberg.

Lees verder >>

Werkzaamheden aan de Breemarsweg

18 sep 2018Vanaf komende donderdag 20 september is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Breemarsweg. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd, zodat de overlast voor omwonenden en overig verkeer zo beperkt mogelijk is.

Lees verder >>

Veiligheidsavond voor Hengelose ondernemers

18 sep 2018Maandagavond 24 september is in het City Hotel aan de B.P. Hofstedestraat een bijeenkomst voor Hengelose ondernemers over georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Een actueel thema dat tijdens deze avond belicht wordt. Samen met het Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland organiseert de gemeente Hengelo deze thema-avond. Burgemeester Schelberg verricht de aftrap.

Lees verder >>

De SMART Fietstelweek is begonnen!

17 sep 2018Twente is een fietsregio bij uitstek. Dat willen we graag beter voor het voetlicht brengen. Om beter inzicht in het fietsgebruik te krijgen, organiseren de Twentse gemeentes de SMART Fietstelweek.

Lees verder >>

Vertraging werkzaamheden Boekelosebrug

13 sep 2018De werkzaamheden aan de Boekelosebrug duren helaas langer dan verwacht. Vooralsnog gaan we uit van een vertraging circa een half jaar met een verwachte uiterste openstellingsdatum van 1 juni 2019. De gemeente Hengelo en Dura Vermeer stellen samen alles in het werk om deze verwachte vertraging in te halen.

Lees verder >>

Alle seinen voor bouw warmtecentrale op groen

11 sep 2018Op 10 september is de bouw van de Warmtecentrale aan de hoek Langelermaatweg/Laan Hart van Zuid van start gegaan. De centrale, DEC Noord, vormt een onderdeel van het Warmtenetwerk Hengelo en is nodig om ervoor te zorgen dat de restwarmte die van AKZO Nobel afkomstig is, wordt opgewaardeerd tot warmte die gebruikt kan worden voor het verwarmen van woningen en bedrijven.

Lees verder >>

Lambertuskermis weer in Hengelo!

11 sep 2018Van 19 tot en met 23 september staat ie weer in Hengelo: de Lambertuskermis. De kermis staat dit jaar in De Wetstraat, Telgen, Brinkstraat, de Enschedesestraat (deels), Wemenstraat (deels), Burgemeester Jansenplein en uiteraard op de Markt. Ook zijn er weer allerlei leuke acties.

Lees verder >>

Geen vuurwerkverbod in Hengelo

7 sep 2018Er komt GEEN vuurwerkverbod in Hengelo. De berichtgeving hierover in de Twentsche Courant Tubantia is onjuist.

Lees verder >>

Veilig en groen opladen in de binnenstad!

6 sep 2018Vanaf nu kunt u uw e-bike veilig en groen opladen bij de gratis bewaakte fietsenstalling op het Kloosterhof. Sinds vandaag staat daar deze opvallende groene laadzuil.

Lees verder >>

Persoonlijk advies op informatiemarkt Lang zult u wonen

5 sep 2018Wie in een fijne, vertrouwde omgeving woont, wil daar graag zo lang mogelijk blijven wonen. Daarom is het verstandig om na te denken hoe je je huis nú veiliger en comfortabeler kunt maken. Op woensdag 19 september kunnen inwoners kennismaken met verschillende oplossingen om prettiger en veiliger te wonen.

Lees verder >>

Binnenstadsnieuws gebundeld op HengeloNU!

4 sep 2018Al het nieuws over de binnenstad van Hengelo staat vanaf nu op www.hengelo.nu. Dat melden de gemeente Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), Stichting Vastgoed Hengelo (SVH) en Hengelo Promotie.

Lees verder >>

Erepenning voor honderdjarige Volksfeesten Oele

4 sep 2018De Volksfeesten Oele heeft een Hengelose Erepenning ontvangen. Burgemeester Sander Schelberg overhandigde die tijdens de opening van de editie van 2018 aan voorzitter Christian Markslag. De Volksfeesten bestaan dit jaar 100 jaar en zijn een begrip in heel Hengelo.

Lees verder >>

Koning bezoekt Hengelo in kader van 150 jaar Techniekstad

3 sep 2018Zijne Majesteit de Koning brengt woensdag 26 september 2018 een bezoek aan Hengelo ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan als techniekstad. De Koning woont het jaarcongres van netwerkorganisatie De Maatschappij bij in De Gieterij van het ROC Twente. Vervolgens brengt hij bezoeken aan het High Tech Systems Park, hightechbedrijf Thales en het C.T. Stork College.

Lees verder >>

Infoavond 13 september over netversterking en netuitbreiding 110 kV-net Harculo – Hengelo

3 sep 2018TenneT is als landelijke netbeheerder van het elektriciteitsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Om die nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Ook in Overijssel wordt gewerkt aan het versterken en uitbreiden van het elektriciteitsnet. Tussen hoogspanningsstation Almelo Mosterdpot en Hengelo Weideweg gaat TenneT een nieuwe ondergrondse 110 kV-kabelverbinding aanleggen.

Lees verder >>

Aanleg afvalcontainer aan Westelijke Esweg begonnen

31 aug 2018De aanleg van de definitieve afvalcontainer aan de Westelijke Esweg is begonnen. Het gaat om een ondergrondse container voor restafval.

Lees verder >>

Motiemarkt Hengelo op 19 september

30 aug 2018Wie een goed idee heeft voor Hengelo kan op woensdag 19 september terecht op de Motiemarkt. Op deze markt kan iedereen ideeën en plannen voor de stad onder de aandacht van raadsleden brengen. Weten ze een raadslid van hun idee te overtuigen? Dan kunnen ze samen met het raadslid een motie opstellen.

Lees verder >>

Referendum over afvalbeleid krijgt niet genoeg steun van inwoners

30 aug 2018Er komt geen referendum over het Hengelose afvalbeleid. Te weinig Hengeloërs hebben het initiatief ondersteund om een referendum te houden.

Lees verder >>

Hengelo Sport klaar voor schooljaar

28 aug 2018Hengelo Sport laat komend schooljaar opnieuw alle 7.500 Hengelose basisschoolkinderen sporten en bewegen met het BasisAanbodSport. In het schooljaar 2018-2019 kunnen de kinderen nu ook aan judo doen via twee Hengelose verenigingen en wordt er voor de groepen 4 voor het eerst een apenkooitoernooi georganiseerd.

Lees verder >>

Zilveren Erepenning voor Stichting BewonersOverleg de Nijverheid

28 aug 2018Op vrijdag 24 augustus reikte wethouder Bas van Wakeren de zilveren Erepenning uit aan Tonny Noordman van Stichting BewonersOverleg de Nijverheid (BON). Dit gebeurde tijdens de opening van het 100-jarig wijkfeest in de Nijverheid.

Lees verder >>

Kindpakket nu snel en eenvoudig digitaal aan te vragen

16 aug 2018Deze week hebben 591 ouders met een uitkering en schoolgaande kinderen een bijdrage gekregen van de gemeente Hengelo voor de schoolkosten. Dit geld komt uit het Kindpakket 2018-2019. Vanaf nu kunnen zij ook andere onderdelen uit het Kindpakket digitaal aanvragen.

Lees verder >>

Wegwerkzaamheden met hinder in Hengelo van 9 tot 14 augustus

6 aug 2018Van 9 tot 14 augustus wordt op verschillende plekken aan de weg gewerkt. Het betreft onderhoud aan meerdere wegen waardoor er ter plekke sprake is van kortdurende hinder. Het zijn geen wegafsluitingen. De werkzaamheden stonden eerst gepland van 6 tot 10 augustus, maar zijn uitgesteld vanwege de weersomstandigheden.

Lees verder >>

Fonteinen gaan dag en nacht aan om vijvers te beluchten

31 jul 2018In overleg met visverenigingen is besloten dat vanaf dinsdag 31 juli alle fonteinen waar de gemeente Hengelo/Gildebor het beheer op heeft worden bijgesteld, zodat de fonteinen 24/7 gaan draaien.

Lees verder >>

Warm weer brengt zuurstoftekort in water

30 jul 2018Droogte en oplopende watertemperaturen kan leiden tot vissterfte, blauwalg en botulisme. Ziet u dode watervogels of vissen, of vissen in nood? Meld het direct bij waterschap Vechtstromen via 088 220 33 33.

Lees verder >>

Preventieve maatregelen in verband met brand Twence opgeheven

27 jul 2018Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft op vrijdag 20 juli 2018 aanvullende metingen uitgevoerd in het gebied tot aan 5 kilometer benedenwinds de brand bij Twence. De metingen laten zien dat de dioxinewaarden op de gewassen in het gebied, buiten het grondgebied van Twence, weer onder de wettelijke norm liggen. Alleen op het grondgebied van Twence zijn nog verhoogde concentraties dioxine gevonden. Dit betekent dat vee naar buiten kan en gewassen geoogst kunnen worden. De preventieve maatregelen zijn per direct opgeheven.

Lees verder >>

Veelgestelde vragen over de ondergrondse container voor restafval

25 jul 2018De overgrote meerderheid van Hengelo maakt sinds deze maand gebruik van een ondergrondse container voor restafval. En dat is natuurlijk wennen. Daarom volgen hier een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Lees verder >>

Aangepaste tijden voedselfiets in verband met de hitte

24 jul 2018Vanwege de hoge temperaturen zijn de inzameltijden van de voedselfiets aangepast. Deze week (week 30) en volgende week (week 31) staat de voedselfiets in de ochtend op de vaste locaties.

Lees verder >>

Aandachtspunten voor evenementenorganisatoren i.v.m. droogte

23 jul 2018Het is al enige tijd (extreem) droog in de natuur. Evenementen die in de natuur plaatsvinden vragen op dit moment extra aandacht.

Lees verder >>

Start renovatie instructiebad bij Twentebad

22 jul 2018De komende 7 weken wordt het instructiebad van het Twentebad aangepakt. Dit is het drukste bad van het Twentebad, waar de kinderen beginnen met zwemlessen. De werkzaamheden starten op zondagmiddag 22 juli en duren tot 7 september.

Lees verder >>

Inname grijze containers bijna afgerond

18 jul 2018De inname van de grijze containers in Hengelo loopt op schema. Vrijwel alle grijze containers zijn ingenomen. Deze week is Twente Milieu nog bezig met de laatste ‘veegronde’, bijvoorbeeld containers van mensen die niet eerder in de gelegenheid waren om hun container aan straat te zetten of het vergeten waren. Ook bijna alle ondergrondse containers voor restafval zitten in de grond.

Lees verder >>

Wegwerkzaamheden aan fietspad Enschedestraat

18 jul 2018Aan de Enschedestraat tussen de kruising met de Kuipersdijk en de grens met Enschede worden wegwerkzaamheden aan het fietspad uitgevoerd. Op vrijdag 20 juli aan het einde van de dag kunnen fietsers weer over het fietspad.

Lees verder >>

Gemeente en ROC gaan nog meer samenwerken

17 jul 2018De gemeente Hengelo en ROC van Twente willen de komende jaren hun partnerschap naar het volgende niveau tillen. De partijen werken al jarenlang samen, maar denken dat er nog meer uit deze samenwerking te halen is. Samen willen zij de sociaal economische structuur van Hengelo en Twente versterken. In een intentieovereenkomst hebben zij vastgelegd wat hun gezamenlijke ambities zijn en welke concrete punten zij komend jaar oppakken.

Lees verder >>

Politieke Markt dinsdag 17 juli

17 jul 2018Op dinsdagavond 17 juli is er een Politieke Markt in wijkcentrum De Sterrentuin. Op het programma staat het Interventieprogramma sociaal domein.

Lees verder >>

Geen verhoogde dioxinewaarden in melk van koeien uit gebied Twence

12 jul 2018Er zijn geen verhoogde dioxinewaarden aangetroffen in de melk van de koeien uit het gebied dicht bij Twence. De melk hoeft dus niet te worden vernietigd.

Lees verder >>

Hengelose Vrijwilligersmarkt vrijdag 5 oktober

26 jun 2018Na de succesvolle markt van vorig jaar, organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo in samenwerking met de gemeente Hengelo ook dit jaar weer een vrijwilligersmarkt. Er is plaats voor 40 standhouders. Dus wacht niet te lang!

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?