Actueel

Nouryon verduurzaamt zoutproductie dankzij groene stoom van Twence

13 feb 2019De zoutproductie van Nouryon in Hengelo wordt verder verduurzaamd door levering van duurzame stoom uit de biomassa-energiecentrale van Twence. De twee bedrijven tekenden hiertoe op 11 februari een overeenkomst. Door de stoom van Twence bespaart Nouryon jaarlijks 60 tot 80 miljoen kubieke meter aardgas, gelijk aan het gemiddelde verbruik van 33.000 tot 45.000 huishoudens.

Lees verder >>

Hengeloërs met een bijstandsuitkering tevreden over dienstverlening

13 feb 2019De klanten waarderen de dienstverlening gemiddeld met een 7,5. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat in 2018 is uitgevoerd. De gemeente Hengelo dankt de klanten voor het invullen van de enquêtes.

Lees verder >>

Training ‘Van idee naar sociale onderneming’ start op 4 maart

12 feb 2019Een sociale onderneming starten kost tijd, energie en een goede voorbereiding. Voor iedereen die wil weten hoe dit aangepakt kan worden, organiseert ROZ de training ‘Van idee naar sociale onderneming’ op 4 maart, 18 maart en 1 april 2019. Deelname is gratis. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers, wees er snel bij.

Lees verder >>

Zorggeld moet beschikbaar zijn voor de mensen die het nodig hebben

12 feb 2019De Twentse gemeenten hebben het contract met Zorgcentra het Mozaïek terecht opgezegd, aldus de rechter. Uit onderzoek van de gemeenten bleek eerder dat de kwaliteit van de zorg en ondersteuning onvoldoende was. De Twentse gemeenten hebben daarop het contract ontbonden.

Lees verder >>

Doe mee aan de Hengelose Opschoondag!

12 feb 2019Hengelo doet op zaterdag 23 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan overal in het land mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen in de eigen wijk of buurt. Meedoen is eenvoudig en hoeft niet lang te duren. Als iedereen een uurtje zijn handen uit de mouwen steekt, is de buurt al snel een stuk schoner.

Lees verder >>

Nieuwbouw Stadskantoor bereikt hoogste punt

7 feb 2019Op 7 februari 2019 is na een bouwtijd van vijftien maanden het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo. Een vlag is het teken dat het hoogste punt is bereikt. Geheel in die traditie markeerde wethouder Claudio Bruggink het hoogste punt door, onder toeziend oog van genodigden en de bouwplaatsmedewerkers, de laatste dakplaat te plaatsen.

Lees verder >>

Oude nesten eikenprocessierups kunnen voor overlast zorgen

7 feb 2019De overlastperiode van de eikenprocessierups (mei, juni, juli) is nog niet begonnen. Toch kunnen oude achtergebleven nesten nog voor overlast zorgen. In de wintermaanden houdt u misschien minder rekening met overlast van de eikenprocessierups, toch is het goed om alert te zijn in de buurt van eikenbomen.

Lees verder >>

De aanslag gemeentelijke belastingen komt er aan

6 feb 2019Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus. Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze begin februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag in opdracht van uw gemeente van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente.

Lees verder >>

Wijziging tarief Regiotaxi: per 1 maart berekening naar kilometers

1 feb 2019Hebt u een WMO-vervoerspas en maakt u daarmee gebruik van de Regiotaxi Twente? Dan verandert er wat voor u per 1 maart. De berekening van de eigen ritbijdrage wordt anders: u betaalt vanaf dan voor de werkelijk gereden kilometers, net als in het openbaar vervoer. De zones vervallen.

Lees verder >>

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

1 feb 2019Brandweer Twente start vrijdag 1 februari een campagne voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is op zoek naar mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners.

Lees verder >>

Goed idee voor de buurt? Vraag een Buurtbon aan!

1 feb 2019Een beach soccer toernooi organiseren, een monopolyspel voor de buurt, een theatervoorstelling of het plaatsen van een ooievaarsnest. Het is allemaal mogelijk met een buurtbon! En het mooie is: vanaf vrijdag 1 februari kunnen Hengeloërs ze weer aanvragen.

Lees verder >>

Erepenning voor honderdjarige Stichting Zomerfeesten Beckum

28 jan 2019Op zaterdag 26 januari reikte burgemeester Schelberg de zilveren Erepenning uit aan de voorzitter van Stichting Zomerfeesten Beckum, de heer Ben ter Avest. Dit gebeurde tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van de stichting in Restaurant Het Wapen van Beckum.

Lees verder >>

Oyfo vormt deel Hazemeijercomplex om tot kunst- en techniekmuseum

24 jan 2019Dankzij een forse provinciale subsidie krijgt een deel van het Hazemeijer complex in Hengelo een nieuwe bestemming. De voormalige werkplaatsen en pakhuizen worden een kunst- en techniekmuseum.

Lees verder >>

Informatieavond voor evenementenorganisatoren

23 jan 2019Op dinsdag 5 februari organiseert de gemeente Hengelo een informatieavond voor evenementenorganisatoren. Tijdens deze informatieavond krijgt u informatie over wat u van de gemeente Hengelo mag verwachten en wat we van u verwachten.

Lees verder >>

Hennepkwekerij in uw buurt? Meld het!

22 jan 2019In Twente worden steeds meer hennepkwekerijen aangetroffen in woonwijken, het buitengebied en op bedrijventerreinen. Een hennepkwekerij zorgt voor overlast en maakt de buurt onveilig. U kunt daarbij helpen door verdachte situaties te melden.

Lees verder >>

Tiny Forest in Hengelo? Gemeente zoekt initiatiefnemers

18 jan 2019De gemeente Hengelo zoekt initiatiefnemers die zich willen inzetten voor het aanleggen van een Tiny Forest in de stad.

Lees verder >>

Veel 'nieuwe' Hengelose kinderen op bezoek bij sportclubs

17 jan 2019De aangepaste gemeentelijke subsidieregeling voor jeugdsport en mindervaliden werpt z’n vruchten af. Veel Hengeloërs bezochten door de regeling kennismakingslessen, sportevenementen voor niet-leden en opleidingen voor trainers en scheidsrechters.

Lees verder >>

Extra controles op 'misbruik' invalidenparkeerplaatsen

17 jan 2019Op zaterdag 19 januari en zaterdag 2 februari gaan onze toezichthouders samen met de gehandicaptenraad extra controleren op 'misbruik' van invalidenparkeerplaatsen rondom de winkelcentra.

Lees verder >>

Industrieplein: drukste plein van Hengelo wordt straks ook het mooiste plein!

16 jan 2019Komend voorjaar gaat het Industrieplein op de schop. ‘Het drukste (verkeers)plein voor Hengelo wordt straks een stuk prettiger en mooier’, aldus Mariska ten Heuw, wethouder Hart van Zuid. ‘Er komt een mooi skatelandschap, het plein wordt veel groener en de Veldbeek wordt zichtbaar’.

Lees verder >>

Omgevingsdienst Twente is gestart: nieuwe samenwerking tussen 14 Twentse gemeenten en Provincie Overijssel

14 jan 2019Op 1 januari 2019 is het startsein gegeven voor de Omgevingsdienst Twente. De Omgevingsdienst Twente biedt nu vanuit één aanspreekpunt gemeenten, inwoners en bedrijven specialistisch advies en ondersteuning op het gebied van milieutaken, zoals vergunningen, toezicht en handhaving.

Lees verder >>

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Schelberg: 'vriendelijkheid is besmettelijk'

11 jan 2019Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hengelo vroeg burgemeester Sander Schelberg aan de Hengeloërs om hartelijk naar elkaar te zijn. Ook zette hij Hengelose talenten in het zonnetje

Lees verder >>

Gemeente Hengelo hijst Regenboogvlag

9 jan 2019Wethouder Claudio Bruggink heeft vanochtend namens de Gemeente Hengelo de Regenboogvlag gehesen. Daarmee willen we opnieuw benadrukken hoe belangrijk we de sociale acceptatie van diversiteit vinden.

Lees verder >>

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Hengelo | donderdag 10 januari

7 jan 2019De gemeente Hengelo nodigt alle Hengeloërs uit om op donderdag 10 januari het glas te heffen op het nieuwe jaar tijdens een informele borrel. In een sfeervol ingerichte Schouwburg Hengelo wordt u een drankje en een hapje aangeboden door de gemeente Hengelo. Burgemeester Sander Schelberg blikt vooruit op het komende jaar en zet enkele Hengeloërs in het zonnetje.

Lees verder >>

Bevolkingscijfers bekend per 1 januari 2019; 113 inwoners erbij

4 jan 2019Per 1 januari 2019 telt de gemeente Hengelo 80.715 inwoners. Dit is een toename van 113 inwoners vergeleken met het jaar daarvoor.

Lees verder >>

Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor de heer Hans Vronik

3 jan 2019Op woensdagavond 2 januari 2019 reikte burgemeester Schelberg een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Vronik. Dit gebeurde in Brasserie So Nice.

Lees verder >>

Nieuwsbrief Enschedesestraat: Vanaf 7 januari aan de slag vanaf de Wemenstraat

24 dec 2018Alles weten over de werkzaamheden aan de Enschedesestraat? Lees de nieuwsbrief van December

Lees verder >>

Nieuw busabonnement per 1 januari

24 dec 2018Met het Twee Stedenabonnement konden 65-plussers gratis of goedkoper met de bus reizen in en tussen Hengelo en Enschede. Deze regeling stopt per 1 januari 2019. Daardoor verandert er het een en ander.

Lees verder >>

Verminderen overlast geparkeerde fietsen: tijdelijke fietsvakken Enschedesestraat

21 dec 2018Hengeloërs gaan graag met de fiets naar de binnenstad. Op sommige locaties zorgen geparkeerde fietsen voor overlast.

Lees verder >>

Maatregelen voor rustige jaarwisseling zonder schade

21 dec 2018De gemeente neemt ook deze jaarwisseling maatregelen om schade en overlast door vuurwerk te voorkomen. Vuilnisbakken worden weggehaald, parkeermeters krijgen een kap en gebouwen worden geïnspecteerd.

Lees verder >>

Frituurvet? Niet in het riool!

20 dec 2018Traditiegetrouw bakken veel inwoners oliebollen in deze tijd van het jaar. Frituurvet kunt u na gebruik gratis wegbrengen naar het milieupark. Gooi het dus niet in het riool, dat kan voor grote problemen zorgen.

Lees verder >>

Cardioloog dr. Saïd Ridder in de Orde van Oranje Nassau

20 dec 2018Burgemeester Sander Schelberg heeft donderdag 20 december een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan dr. S.A.M. (Salah) Saïd tijdens het afscheidssymposium dat voor hem georganiseerd was in Schouwburg Hengelo. Dr. Saïd is Ridder in de Orde van Oranje Nassau geworden.

Lees verder >>

Aangepaste openingstijden en balies gesloten tijdens de feestdagen

20 dec 2018De publieksbalies in het stadskantoor zijn op maandag 24 en 31 december vanaf 12.00 uur gesloten. De gemeente is tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag gesloten.

Lees verder >>

Afvalinzameling rond feestdagen

20 dec 2018Op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag), woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) en dinsdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) zijn het Milieupark en het kantoor gesloten. In plaats daarvan komt Twente Milieu op een zaterdag uw container legen. Let op dat u uw container die dag voor 7.30 uur aan de straat zet.

Lees verder >>

De Veldkamp trekt aan! Eerste contouren nieuwe locatie Jonkman Coating worden zichtbaar

19 dec 2018Bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp, aan de A1 gelegen in Hengelo en Borne, is volop in beweging! Deze week worden de contouren van de nieuwe locatie van Jonkman Coating zichtbaar. De werkzaamheden en fundering zijn klaar en nu wordt het stalen skelet opgebouwd. En naast Jonkman komen nieuwe kavels beschikbaar, op een mooie zichtlocatie direct aan de A1.

Lees verder >>

Naturalisatiedag 2018

17 dec 2018Afgelopen maandag 17 december vond de jaarlijkse Naturalisatie dag plaats. 15 December is in Nederland de dag waarop nieuwe burgers hun Nederlanderschap officieel ontvangen.

Lees verder >>

Zilveren Erepenning voor honderdjarig Geerdink Fietsen Hengelo

14 dec 2018Op vrijdag 14 december reikte wethouder Gerard Gerrits de Zilveren Erepenning uit aan Geerdink Fietsen Hengelo. Ronald Geerdink en zijn vrouw Marita ontvingen de onderscheiding ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Geerdink Fietsen Hengelo.

Lees verder >>

3FM Serious Request: Lifeline trapt af in Hengelo met Mark en Ramon

13 dec 2018Het jaarlijkse 3FM Serious Request maakt dit jaar een metamorfose door. Geen Glazen Huis meer maar Serious Request: Lifeline - dj’s die kris-kras door Nederland trekken en langsgaan bij initiatiefnemers die zich inzetten voor in totaal drie goede doelen waarvoor dit jaar ingezameld wordt. Mark en Rámon, één van de 3 dj duo’s die de barre tocht aangaan, strikken de wandelschoenen woensdagochtend 19 december bij Metropool, locatie Hengelo.

Lees verder >>

Wat vindt u van de binnenstad?

13 dec 2018Deze week ontvangen de leden van het HengeloPanel een nieuwe vragenlijst over de binnenstad van Hengelo. Bent u nog geen lid van het HengeloPanel, maar wilt u de peiling wel graag invullen? Meld u dan uiterlijk 16 december aan!

Lees verder >>

Hengeloër staat achter betalen voor hoeveelheid afval

10 dec 2018Aan de deelnemers van het HengeloPanel is gevraagd wat zij vinden van verschillende aspecten van afvalinzameling. Van de ondervraagden is 68% het eens met de stelling dat ze voor afval naar gebruik moeten betalen. Dat is één van de belangrijkste uitkomsten van het Hengelo Panel over afvalinzameling. Verder blijkt dat de deelnemers de Twentse doelstelling ’50 kilo restafval per persoon’ minder belangrijk vinden. Over het wegbrengen van restafval naar een ondergrondse container zijn de meningen verdeeld; 43% vindt dat een probleem, 40% heeft er geen problemen mee.

Lees verder >>

Burgemeester ontzegt bewoner toegang tot huurappartement Curaçaostraat 37

7 dec 2018Op last van de burgemeester is de bewoner van een huurwoning aan de Curaçaostraat 37 de toegang ontzegd. De huurder is vertrokken en de huur is opgezegd.

Lees verder >>

Mandarijntjes voor alle basisscholen in Hengelo

4 dec 2018Op dinsdag 4 december bezorgden we samen met Van Houten Fruithandel mandarijntjes voor alle basisschoolleerlingen in Hengelo. Een lekkere en gezonde traktatie voor de kinderen en een gedicht voor de schoolleiding.

Lees verder >>

FBK Games benoemd tot Heritage of World-Athletics

3 dec 2018De Fanny Blankers-Koen Games zijn afgelopen weekend benoemd tijdens de IAAF Heritage in Monaco tot Heritage of World-Athletics. Het is voor het eerst dat deze titel wordt verleend.

Lees verder >>

Gerard Cornelisse kwartiermaker Markt: Voor 1 april 2019 plan gereed over invulling markthallen

30 nov 2018STORK!-producent Gerard Cornelisse gaat samen met de Hengelose inwoners, organisaties en ondernemers een volgende stap maken bij de realisering van de twee hallen op het Marktplein. Het is zijn taak om voor 1 april 2019 een levensvatbaar plan op te leveren waarover het college en de raad een ‘go or no go’ uitspreken

Lees verder >>

Aangepast terrassenbeleid vastgesteld

28 nov 2018Op 20 november 2018 heeft het college het aangepaste terrassenbeleid vastgesteld. Om de invoering goed te laten verlopen zijn in 2017 met alle betrokken horecaondernemers gesprekken gevoerd. Op basis hiervan heeft het college op 3 juli 2018 besloten het terrassenbeleid aan te passen. De uitgangspunten in het terrassenbeleid zoals deze zijn vastgesteld in 2013 blijven van kracht.

Lees verder >>

Rekenkamer onderzoekt Hengelose keuzes in Sociaal Domein

27 nov 2018De Rekenkamercommissie Hengelo heeft het resultaat van het onderzoek ‘sociaal domein Hengelo’ aangeboden aan de gemeenteraad. Een onderzoek dat gezamenlijk is uitgevoerd door de Algemene Rekenkamer en een aantal lokale rekenkamer(commissie)s, waaronder de Rekenkamercommissie Hengelo.

Lees verder >>

Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Concordia Hengelo

26 nov 2018Commissaris van de Koning Andries Heidema reikte zaterdagavond 24 november de Koninklijke Erepenning uit aan de voorzitter van Muziekvereniging Concordia, de heer Mark van Aarsen. Dit gebeurde tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van de vereniging.

Lees verder >>

Vergulde bronzen Erepenning voor EHBO Hengelo

26 nov 2018Vrijdag 23 november 2018 reikte wethouder Mariska ten Heuw de vergulde bronzen Erepenning uit aan afdeling Hengelo van De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp bij Ongelukken. Dit gebeurde tijdens de viering van het 80-jarig bestaan.

Lees verder >>

Nijverbij voor de heer Jan Weidgraaf

26 nov 2018Op vrijdag 23 november kreeg de heer Jan Weidgraaf het Stadscompliment De Nijverbij uitgereikt. Dit als blijk van dank voor zijn jarenlange, vrijwillige inzet voor de Hengelosche Korfbalclub HKC .

Lees verder >>

Financiën op orde, ruimte om te investeren

20 nov 2018De gemeenteraad heeft op 6 november ingestemd met de Beleidsbegroting 2019 - 2022. Daarin staat hoe de gemeente Hengelo in 2019 het geld wil verdelen. ‘We presenteren een sluitende begroting die ruimte biedt om te investeren in de binnenstad en in duurzaamheid, maar die tegelijkertijd ook de belangrijke opgave laat zien om bij te sturen in het sociaal domein’, aldus het college van B en W. De begroting van Hengelo omvat ruim 300 miljoen euro.

Lees verder >>

Netwerken vanaf het Twentekanaal

31 okt 2018

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?