Actueel

Parkeerterrein Kloosterhof in gebruik genomen

17 jan 2020Het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof, gelegen tussen het stadhuis en winkelcentrum Thiemsbrug, is donderdag 16 januari officieel in gebruik genomen. Met de opening van het nieuwe parkeerterrein zijn ook de werkzaamheden aan de Deldenerstraat (en het kruispunt Thiemsbrug) afgerond. Op het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof is ruimte voor ruim 100 auto’s. Parkeren op het Burgemeester Jansenplein is daarmee verleden tijd.

Lees verder >>

Woningbouw op veld TVO is haalbaar

16 jan 2020Het ziet er naar uit dat er op redelijk korte termijn woningen gerealiseerd kunnen worden op een veld van de sportvereniging TVO in Beckum. Als alles volgens plan gaat koopt de gemeente het veld, waar vervolgens circa 15 vrije bouwkavels op gerealiseerd kunnen worden. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van veel dorpsbewoners in vervulling.

Lees verder >>

Terugblikken op 2019 en vooruit kijken naar 2020

14 jan 2020De gemeente Hengelo kijkt terug op een mooi 2019. Samen met inwoners, verenigingen, ondernemers en andere partners hebben we weer belangrijke en mooie dingen voor elkaar gekregen het afgelopen jaar.

Lees verder >>

Looproute stille tocht ter nagedachtenis aan Chantal de Vries

10 jan 2020Zondag 12 januari a.s. wordt er een stille tocht georganiseerd om Chantal de Vries, die op kerstnacht door geweld om het leven is gekomen, in saamhorigheid te herdenken.

Lees verder >>

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Sander Schelberg

10 jan 2020Op deze pagina kunt de toespraak van burgemeester Sander Schelberg teruglezen.

Lees verder >>

Nieuwe huisstijl voor gemeente Hengelo

9 jan 2020Burgemeester Sander Schelberg heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie de nieuwe huisstijl van de gemeente Hengelo onthuld: ‘Een nieuwe huisstijl, passend in deze tijd en passend bij het DNA van Hengelo. We beginnen op maandag 3 februari niet alleen in ons nieuwe stadhuis, maar ook mét een nieuwe visuele identiteit. Een frisse start in het hart van de stad!’ De komende weken wordt de nieuwe huisstijl geleidelijk ingevoerd. Vanaf eind januari onder meer op de nieuwe website.

Lees verder >>

Gemeente en Gildebor intensiveren bestrijding eikenprocessierups

8 jan 2020Vanaf 2020 voert Gildebor de bestrijding uit op nagenoeg alle eiken binnen de bebouwde kom. Het doel van de gemeente en Gildebor is om het aantal rupsen aankomende zomer fors af te laten nemen ten opzichte van de situatie in 2019.

Lees verder >>

Aantal inwoners in Hengelo toegenomen met 477 inwoners

8 jan 2020Per 1 januari 2020 telt de gemeente Hengelo 81.160 inwoners. Dit is een toename van 477 inwoners vergeleken met het jaar daarvoor. Het gaat om 323 mannelijke en 154 vrouwelijke Hengeloërs. Het aantal inwoners per 1 januari 2019 was 80.683. Hengelo heeft nu in totaal 40.791 mannelijke inwoners en 40.369 vrouwelijke. Dat blijkt uit publicatie van de bevolkingscijfers door Kennispunt Twente.

Lees verder >>

Koninklijke onderscheiding voor de heer Gerrit Wessels

6 jan 2020Op zondag 5 januari heeft burgemeester Sander Schelberg een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Gerrit Wessels. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd.

Lees verder >>

Gewijzigde parkeertijden

6 jan 2020Vanaf 1 januari zijn de parkeertijden in Hengelo verandert. U betaalt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op donderdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Lees verder >>

Nieuwjaarsbijeenkomst donderdag 9 januari

2 jan 2020Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit om op donderdag 9 januari vanaf 16.30 tot 18.30 uur het glas te heffen op het nieuwe jaar en op het nieuwe stadhuis.

Lees verder >>

Lever frituurvet/olie gratis in!

31 dec 2019Hebt u oliebollen gebakken? Of bent u lekker aan het frituren geweest? Misschien gaat u binnenkort het frituurvet of de bakolie vervangen. Lever gebruikt vet of olie apart in. Want daarvan kan weer biobrandstof worden gemaakt. En het is goed voor het milieu.

Lees verder >>

Kerstbomen laten ophalen

30 dec 2019Ruimt u na de feestdagen uw kerstboom op? Twente Milieu komt ‘m gratis bij u ophalen in de week van 6 januari.

Lees verder >>

Goed werkend riool belangrijk voor volksgezondheid

27 dec 2019Wist u dat er in Hengelo bijna 17.000 rioolstrengen liggen met een totale lengte van 600 kilometer? In het buitengebied ligt nog eens zo'n 60 kilomter drukriolering.

Lees verder >>

Gemeente gesloten

27 dec 2019De gemeente is op dinsdag 31 december vanaf 12.00 uur en op nieuwjaarsdag de hele dag gesloten.

Lees verder >>

Maatregelen voor rustige jaarwisseling zonder schade

27 dec 2019De gemeente neemt ook deze jaarwisseling maatregelen om schade en overlast door vuurwerk te voorkomen. Vuilnisbakken worden weggehaald, parkeermeters krijgen een kap en gebouwen worden geïnspecteerd. Afdeling Regulering en Toezicht is extra alert op vuurwerkoverlast.

Lees verder >>

Gemeente en Gildebor intensiveren bestrijding

23 dec 2019Het laatste blad dwarrelt van de bomen en de egels zijn in winterslaap. De natuur gaat geleidelijk in rust. Ook van de eikenprocessierups lijkt elk spoor te ontbreken. Maar schijn bedriegt!

Lees verder >>

Pakket van maatregelen om hoge parkeerdruk te voorkomen

20 dec 2019Op 3 februari 2020 verhuizen de medewerkers van de gemeente naar het stadhuis in de binnenstad. De gemeente heeft een plan gemaakt om hoge parkeerdruk te voorkomen in het gebied rond het stadhuis.

Lees verder >>

VDL verhuist naar andere locatie in Twente

20 dec 2019VDL Groep heeft bekend gemaakt dat zij zich wil vestigen op de locatie XL Businesspark bij Almelo. Dit betekent dat VDL vertrekt uit Hengelo. College en gemeenteraad van Hengelo betreuren het vertrek van VDL.

Lees verder >>

Afval ophalen rond feestdagen

20 dec 2019Tijdens de feestdagen haalt Twente Milieu geen afval op. In plaats daarvan komt Twente Milieu op een zaterdag de containers legen. Let op dat u de container die dag voor 07.30 uur aan de straat zet. Zo weet u zeker dat uw container geleegd wordt.

Lees verder >>

Stadscompliment De Nijverbij voor Thea van Dijk en Truus Pross

19 dec 2019Op donderdag 19 december 2019 reikte wethouder Mariska ten Heuw het stadscompliment de Nijverbij uit aan Thea van Dijk en Truus Pross. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Wijkracht.

Lees verder >>

Hengelo ontvangt ruim 7 ton subsidie voor energiebesparing

19 dec 2019De gemeente Hengelo heeft een subsidie van het Rijk toegekend gekregen van €701.370 voor energiereductie. De gemeente wil het geld gebruiken om bij ongeveer 8000 huiseigenaren kleine en eenvoudige energiebesparende maatregelen te realiseren, zoals tochtstrippen, led-verlichting en radiatorfolie.

Lees verder >>

Dijkgraaf Van Erkelens geridderd

18 dec 2019Dijkgraaf ir. Paul van Erkelens van Wetterskip Fryslân is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen woensdagmiddag bij zijn afscheid in Sneek opgespeld door commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok. Van Erkelens is onderscheiden vanwege zijn verdiensten als dijkgraaf en voor tal van andere bestuurlijke functies.

Lees verder >>

Één cliëntenraad voor Wmo en Werk en Inkomen

18 dec 2019Het college van B en W vindt cliëntenparticipatie van groot belang voor verbetering van de juiste en passende zorg in Hengelo en wil daarom toewerken naar één cliëntenraad.

Lees verder >>

Welbions en huurdersvereniging Ookbions ondertekenen prestatieafspraken

18 dec 2019Welbions en Ookbions ondertekenen de prestatieafspraken voor 2020-2021. Hierin leggen de partijen afspraken vast over het samenwerken om zich optimaal in te zetten voor de bewoners en woningzoekenden. Het gezamenlijke doel is dat iedereen goed en tevreden kan wonen. De prestatieafspraken zijn in lijn met de koers zoals deze gezamenlijk met de gemeente is ingezet.

Lees verder >>

Verdiepende gebiedsgesprekken

18 dec 2019Denk en praat weer mee.

Lees verder >>

Vast afvaltarief ruim 4 euro omlaag

18 dec 2019Vanaf januari gooien inwoners hun vuilniszak met huishoudelijk restafval weg in de restafvalcontainers op het Milieupark vóór de weegbrug. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten. Inwoners gebruiken daarvoor hun milieupas, zodat ze het kliktarief betalen. Deze maatregel levert de gemeente 175.000 euro op; geld dat gebruikt wordt om het vaste afvaltarief met ruim 4,08 euro te verlagen, maar ook om mobiele milieuparken in de wijken mogelijk te maken. Het gratis stortquotum van 50 kilo per jaar blijft wel bestaan.

Lees verder >>

Wij gaan in 2020 verhuizen!

16 dec 2019Wij gaan verhuizen! Tot en met 30 januari bent u van harte welkom aan de Hazenweg 121. Vanaf 3 februari werken wij weer vanuit de binnenstad (Burgemeester van der Dussenplein 1).

Lees verder >>

Vergadering gemeenteraad en Politieke Markt

12 dec 2019De gemeenteraad vergadert op dinsdag 17 december vanaf 19.30 uur in de Schouwburg Hengelo. Op woensdag 18 december is er een Politieke Markt in Wijkcentrum de Sterrentuin

Lees verder >>

Melanie Hanrath: 'Als je financiën niet op orde zijn, kun je daar echt last van hebben'

10 dec 2019Melanie Hanrath houdt zich in haar werk onder meer bezig met schuldhulpverlening. Ze vertelt: 'Eén op de vijf huishoudens heeft financiële problemen. Met alle gevolgen die dat met zich meebrengt. Vandaar dat landelijk de campagne ‘Kom uit je schuld’ is gestart. Om er voor te zorgen dat dit probleem uit de taboesfeer komt en mensen tijdig hulp zoeken.'

Lees verder >>

Vrijwillige vuurwerkvrije zone? Vraag het aan!

10 dec 2019Deze jaarwisseling ondersteunt de gemeente Hengelo initiatieven van inwoners die met elkaar afspreken om tijdens de jaarwisseling in hun buurt geen vuurwerk af te steken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een straat, pleintje, speeltuin of buurt. De gemeente stelt gratis borden beschikbaar waarmee bewoners het vrijwillige vuurwerkvrije gebied kunnen markeren.

Lees verder >>

Toekomstplannen

6 dec 2019Volwassen worden is complex. Sommige jongeren hebben hierbij professionele ondersteuning nodig. Hengelo wil jongvolwassenen in die kwetsbare positie graag ondersteunen door samen en op tijd toekomstplannen te maken. Dit wil de gemeente Hengelo dus mét de jongvolwassene doen, maar ook met zijn of haar netwerk en de betrokken (zorg)professionals.

Lees verder >>

Dak Twentebad wordt zonnepark

5 dec 2019Wie staat daar, op 5 december, in de mist op het dak? Niet Sinterklaas of Piet, maar wethouder Claudio Bruggink! Vanmiddag heeft hij op het dak van het 50 meter Sportbad van het Twentebad een zonnepaneel gelegd.

Lees verder >>

Ben je onze nieuwe stagiair(e)?

5 dec 2019Zoek je een stageplek in een inspirerende werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen? Wil je uitdagende werkervaring opdoen en je goed voorbereiden op je afstuderen? Kom dan stage lopen bij de afdeling Communicatie!

Lees verder >>

Nieuwsbrief Regio Deal Twente

5 dec 2019Nieuwsbrief Regio Deal Twente

Lees verder >>

Praat mee over de binnenstad

3 dec 2019Wil u meepraten over de binnenstad van Hengelo? Deze week worden de leden van het HengeloPanel uitgenodigd voor de jaarlijkse binnenstadspeiling. Maar u kunt zich nog opgeven! Lees snel verder.

Lees verder >>

Deldenerstraat weer open!

29 nov 2019Vrijdagmiddag 29 november is de Deldenerstraat weer geopend voor verkeer. Na de bouwvak stonden de eerste weken in het teken van het herinrichten van het wegdek van kruispunt Thiemsbrug. Er is een extra rijstrook aangelegd die de toegang vormt tot het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof (tussen Thiemsbrug en het stadhuis).

Lees verder >>

Containertuintjes in Klein Driene

29 nov 2019Drie ondergrondse restafvalcontainer in Klein Driene/De Noork krijgen een tuintje. Twente Milieu heeft grote plantenbakken geplaatst rond de containers aan de Schumannstraat, Schützstraat en Paganinistraat. In de plantenbakken van hergebruikt plastic zit levend groen.

Lees verder >>

Gemeentelijk vastgoed naar label A

29 nov 2019De gemeente wil dat binnen 3 jaar al het strategische vastgoed energielabel A krijgt, zoals wijkgebouwen, gymzalen en sporthallen. Het gaat om tweederde van het vastgoed; een derde deel heeft al een A-label. Het college vraagt aan de gemeenteraad om een krediet van 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Lees verder >>

Uniek Cateringconcept nieuwe stadhuis

28 nov 2019In het nieuwe stadhuis hebben de gemeente, cateraar Visschedijk en lokale horecaondernemers vanmorgen getoost op een nieuwe samenwerking. Het draait om een uniek cateringconcept, dat past binnen de gedachte: ‘een nieuw stadhuis van én voor de stad’.

Lees verder >>

Vergadering gemeenteraad en Politieke Markt

26 nov 2019De gemeenteraad vergadert op dinsdag 3 december vanaf 19.30 uur in de Schouwburg Hengelo. Op woensdag 4 december is er een Politieke Markt in Berflo Hengelo.

Lees verder >>

Nieuwe Stimuleringsregeling beeldende kunst en vormgeving

26 nov 2019Het college van B en W heeft de nieuwe Stimuleringsregeling beeldende kunst en vormgeving (BKV) vastgesteld. Via deze regeling kunnen professionele beeldend kunstenaars, kunstenaarscollectieven of kunstorganisaties subsidie aanvragen voor kleine en grote projecten op het gebied van beeldende kunst en vormgeving.

Lees verder >>

Militaire oefening

26 nov 2019Van dinsdag 3 december tot en met vrijdag 6 december en van maandag 9 december tot en met vrijdag 13 december zijn er militaire oefeningen in het gebied tussen Hengelo, Haaksbergen, Doetinchem, Velp, Apeldoorn en Deventer.

Lees verder >>

NL-Alert controlebericht

26 nov 2019Op maandag 2 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit.

Lees verder >>

Digitale formulieren en MijnHengelo niet beschikbaar

26 nov 2019In verband met de verhuizing van onze digitale systemen en onderhoudswerkzaamheden zijn MijnHengelo en de digitale formulieren op deze site tijdelijk niet beschikbaar.

Lees verder >>

Wie verdient een lintje?

26 nov 2019Hengeloërs die zich op een buitengewone manier hebben ingezet voor de samenleving, krijgen op de dag voor Koningsdag een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Sander Schelberg reikt deze onderscheidingen tijdens een feestelijke bijeenkomst uit, de zogenoemde lintjesregen. Anja van der Ham kan u er meer over vertellen.

Lees verder >>

Zelf uw WOZ-waarde controleren

25 nov 2019Eigenaren van woningen (natuurlijke personen) in onze gemeente kunnen hun voorlopige WOZ-waarde controleren. Dit jaar kan dat vanaf maandag 25 november tot maandag 9 december.

Lees verder >>

Zorgverzekering voor mensen met laag inkomen

22 nov 2019Aan het eind van het jaar is het tijd te bedenken wat u met uw zorgverzekering gaat doen. Wij hebben bij Menzis een collectieve verzekering afgesloten voor mensen met een laag inkomen. Deze zorgverzekering heet ‘GarantVerzorgd’. Voor het jaar 2020 informeren wij u over deze collectieve verzekering en wat voor u een passende aanvullende verzekering kan zijn.

Lees verder >>

Nijverbij Harry Hulstijn

21 nov 2019Op donderdag 21 november 2019 reikte wethouder Bas van Wakeren het Stadscompliment de Nijverbij uit aan Harry Hulstijn. Dit gebeurde tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van stichting SeniorWeb Hengelo.

Lees verder >>

Terugblik 'Het verhaal van Zuid'

18 nov 2019Om het prachtige verhaal van Hart van Zuid te vertellen, hebben Maarten en Rense in samenwerking met de gemeente Hengelo een geweldige waterprojectie ontwikkeld, waarbij je meegenomen wordt op reis in de geschiedenis én toekomst van dit mooie stukje Hengelo. Vorig jaar hebben zij, samen met Stichting in Wording, de Watertoren in de spotlights gezet. En nu is Hart van Zuid aan de beurt, met de nieuwe en innovatieve Boekelosebrug en het Twentekanaal als uniek decor.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?