Actueel

Ruim de helft van de Hengeloërs bezoekt Twentebad

13 aug 2019Het Twentebad is populair onder inwoners van de gemeente Hengelo. Ruim de helft (55%) bezoekt wel eens het Twentebad en daarvan brengt 16% minstens één keer per week een bezoek aan het bad. En dat is positief nieuws!

Lees verder >>

Werkzaamheden Oelerbrug in de Haaksbergerstraat in Hengelo

13 aug 2019Rijkswaterstaat voert van 26 augustus tot en met 4 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan de Oelerbrug in de Haaksbergerstraat in Hengelo. Het gaat om werkzaamheden aan de constructie, het brugdek en de rijbaan en aan de landhoofden van de brug, uitgevoerd door aannemerscombinatie BAM-Van den Herik. De werkzaamheden zijn nodig om het wegdek en de constructie van de brug in goede staat te houden, zodat de brug zijn functie de komende jaren weer kan blijven vervullen.

Lees verder >>

Hans Engelbertink - 'Veilig en comfortabel wonen, ongeacht leeftijd.'

7 aug 2019Hoe wil jij later wonen? Een belangrijke vraag die iedereen zichzelf zou moeten stellen, volgens Hans Engelbertink.

Lees verder >>

Kortdurende asfalteringswerkzaamheden op verschillende plekken in Hengelo

7 aug 2019Van maandag 12 augustus tot en met donderdag 15 augustus vindt er kortdurend asfaltonderhoud plaats aan diverse straten in Hengelo, ook ‘s avonds. Eerst wordt een kleeflaag gelegd, daarop wordt split gestrooid. Niet lang daarna kan het verkeer weer gebruik maken van de weg. Het gaat onder andere om de Parallelweg LS, Bornsestraat, Oldenzaalsestraat en straten in Beckum, Groot Driene, Hengelose Es, Hasseler Es en op de bedrijventerreinen Twentekanaal en Westermaat. Bij regen kunnen de werkzaamheden iets uitlopen.

Lees verder >>

Bezoek gratis het democratiefestival in Nijmegen!

6 aug 2019Hugo Borst, Annemarie van Gaal, Kajsa Ollongren, Alexander Rinnooy Kan, Erben Wennemars, Maarten van Rossem en Khadija Arib zijn zo maar wat namen die aanwezig zijn op het eerste landelijke democratiefestival. Dit festival vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nij-megen. Iedereen is welkom!

Lees verder >>

Herinrichting en vervanging riolering Deldenerstraat

5 aug 2019Eerste fase: augustus – december 2019 // Op 19 augustus start aannemer Roelofs, in opdracht van de gemeente Hengelo, met de reconstructie van de Deldenerstraat. De riolering is aan vervanging toe, een mooi moment om de inrichting op te frissen en te verduurzamen. De werkzaamheden starten 19 augustus en duren tot en met begin december 2019.

Lees verder >>

Kuipersdijk weer open!

24 jul 2019Op woensdagmiddag 24 juli hebben wethouder Gerard Gerrits en gedeputeerde Bert Boerman de Kuipersdijk weer geopend. In anderhalf jaar tijd is er hard gewerkt aan deze weg. Er zijn onder andere vrij liggende fietspaden en een groene middenberm aangelegd.

Lees verder >>

Gemeente en politie maken werk van fietsendiefstal, jij ook?

24 jul 2019Daar sta je dan, je fiets gestolen. Je kunt niet weg en vervolgens heb je er een hoop werk aan om al je zaken te regelen en dan moet je vaak ook nog een nieuwe fiets kopen. Kortom, fietsendiefstal is een grote bron van ergernis. Zowel de gemeente Hengelo als de Politie in Twente hechten daarom grote waarde aan een gezamenlijke en actieve aanpak van fietsdiefstal.

Lees verder >>

Hitteplan actief voor heel Nederland

23 jul 2019Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland.

Lees verder >>

Vervangen asfaltdeklaag Oldenzaalsestraat

22 jul 2019Vanaf dinsdag 30 juli vervangen we de deklaag, de bovenste laag asfalt, van de Oldenzaalsestraat (vanaf de Oude Molenweg tot aan de Hasselerbaan). De weg wordt voorzien van nieuwe markeringen, daarnaast pakken we de aansluiting met de Deurningerstraat aan. De werkzaamheden duren tot en met 16 augustus. De werkzaamheden zijn opgedeeld in drie fases.

Lees verder >>

Koper voor pand Paul Krugerstraat 49

18 jul 2019Het plan van Explorius is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkoopprocedure van de Paul Krugerstraat 49. Het voormalige schoolgebouw en het bijbehorende terrein worden getransformeerd tot een wooncomplex voor ouderen die zorg nodig hebben. Daarmee krijgt deze locatie een goede nieuwe invulling.

Lees verder >>

Dikkersterrein Hart van Zuid in ontwikkeling

17 jul 2019Het karakteristieke Dikkersterrein in Hart van Zuid wordt de komende jaren omgetoverd tot een heerlijke en unieke woonlocatie. Er zijn plannen voor kleinschalige stedelijke studio’s, lofts en (nieuwbouw)woningen, aangevuld met diverse ondersteunende functies, zodat er een mooie aanvulling ontstaat op de overige voorzieningen in Hart van Zuid en de binnenstad.

Lees verder >>

De allereerste groentuin in Hengelo

11 jul 2019De allereerste groentuin is vandaag geopend door wethouder Bas van Wakeren. De ondergrondse restafvalcontainer aan de Paul Steenbergenstraat in de Hasseler Es is voorzien van levend groen!

Lees verder >>

Provincie Overijssel en gemeente Hengelo maken afspraken over woningbouw

11 jul 2019De woningmarkt in Hengelo is volop in beweging. Er is steeds meer vraag naar woningen in met name de Hengelose binnenstad en het gebied Hart van Zuid. Bas van Wakeren, wethouder Wonen: ‘Er zijn steeds meer mensen die graag stedelijk willen wonen en we willen beter kunnen inspelen op deze behoefte. Daarom hebben we samen met de provincie Overijssel het ‘Perspectief voor een gezonde woningmarkt’ opgesteld, zodat we de komende jaren de juiste woningen op de juiste plek kunnen realiseren’.

Lees verder >>

KPN NetwerkNL rolt opnieuw glasvezel uit in Hengelo

10 jul 2019Vanaf eind augustus wordt er doorgepakt met de aanleg van glasvezel in Hengelo ten zuiden van de A1. Het is de ambitie dat er circa 27.000 huishoudens voor eind 2021 zijn aangesloten. Vier jaar eerder werden alle huishoudens in Hengelo-Noord op glasvezel aangesloten. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hengelo en KPN is op 10 juli getekend.

Lees verder >>

Plaatsingsplan containers definitief

10 jul 2019Op 10 juli heeft de Raad van State zijn laatste uitspraak gedaan in het omvangrijke dossier van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) in Hengelo. Er zijn de afgelopen jaren 300 ondergrondse containers geplaatst of verplaatst in Hengelo om het zogenoemde ‘omgekeerd inzamelen’ mogelijk te maken. Mensen brengen met dit systeem zelf hun zak restafval naar een container in de buurt. Er was een plaatsingsplan nodig om al deze containers te plaatsen.

Lees verder >>

Shop & go, vanaf het najaar in Hengelo

10 jul 2019Parkeertijden die aansluiten op de winkeltijden, klantvriendelijk handhaven en speciale parkeerplaatsen waar je gratis kort kunt parkeren. Dat zijn drie maatregelen uit het Parkeerplan Binnenstad die autoparkeren in de binnenstad makkelijker en klantvriendelijker moeten maken. We zetten voor je op een rijtje wat er precies gaat veranderen en wanneer.

Lees verder >>

Besluit geluidbelasting Deldenerstraat

9 jul 2019De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft de maximale geluidbelasting voor woningen ten gevolge van het verkeer op de Deldenerstraat vastgesteld.

Lees verder >>

Terugblik gebiedsconferentie “De kans om je stem te laten horen”

4 jul 2019Meer dan 100 inwoners van het buitengebied in de gemeente Hengelo kwamen op 3 juli bijeen voor de eerste gebiedsconferentie van de omgevingsvisie buitengebied. De avond was opgedeeld in drie rondes met verschillende workshops; themaworkshops en gebiedsworkshops.

Lees verder >>

Eén organisatie voor openbaar en katholiek primair onderwijs

3 jul 2019De twee stichtingen voor basisonderwijs Primato (openbaar) en Dr Schaepman (katholiek) hebben besloten tot een intensieve samenwerking; het openbaar en katholiek primair onderwijs in Hengelo wordt in de toekomst vanuit één organisatie aangeboden. Zo kunnen de stichtingen in Hengelo modern, toekomstbestendig basisonderwijs blijven aanbieden. De gemeente schaart zich achter deze samenwerking en draagt bij aan de financiering.

Lees verder >>

Arbeidsregio Twente omarmt Praktijkleren

2 jul 2019Eind van dit jaar hebben er zo’n 50 Twentenaren een praktijkverklaring in het mbo op zak, eind 2020 zijn dat er in totaal 150. Dat is de inzet van de Pilot Praktijkleren, die op 1 juli officieel van start is gegaan.

Lees verder >>

Predicaat Hofleverancier voor Assink & Schipholt

27 jun 2019Op donderdag 27 juni reikte Commissaris van de Koning, de heer A.P. Heidema, onder toeziend oog van burgemeester Sander Schelberg het Predicaat Hofleverancier uit aan de 100-jarige firma Assink & Schipholt.

Lees verder >>

Nijverbij voor 83-jarige Martin Meijerink

26 jun 2019Voor het onder de aandacht brengen van het verhaal van Theo van Loon uit Hengelo en zijn medestrijders wordt hem van harte het Stadscompliment de Nijverbij uitgereikt.

Lees verder >>

Gemeente Hengelo krijgt nieuwe huisstijl

26 jun 2019De gemeente Hengelo krijgt een nieuwe huisstijl. Na 30 jaar gaan we afscheid nemen van huidige logo. In 2020 beginnen we in ons nieuwe stadshuis, mét een nieuwe 'visuele identiteit.

Lees verder >>

Erepenning voor 75-jarige S.H.O.

24 jun 2019Op zaterdag 22 juni reikt wethouder Sport Claudio Bruggink de Erepenning uit aan de S.H.O. (Scheidsrechtersvereniging Hengelo en Omstreken). Dit gebeurt om 16.00 uur tijdens de viering van het 75-jarige bestaan van de vereniging in Het Vöggelhoes, Boortorenlaan 27 in Hengelo.

Lees verder >>

Renovatie kleedruimtes Twentebad start 4 juli

21 jun 2019Het Twentebad is in februari begonnen met de laatste en tevens de grootste verbouwing aan het bestaande pand. Zo worden de meest zichtbare werkzaamheden op dit moment verricht door het aanbrengen van een nieuwe entree. Daarnaast start het Twentebad op 4 juli met de renovatie van de kleedruimtes. Deze ingreep kan zorgen voor overlast.

Lees verder >>

Kadernota 2020-2023: deze ideeën voor nieuw beleid zijn overgenomen

21 jun 2019Het college van B en W geeft kleuring aan de stad door de voorstellen in de Kadernota 2020-2023. Deze voorstellen zijn onder meer gebaseerd op allerlei ideeën van inwoners en ambtenaren voor nieuwe gemeentelijke uitgaven en de discussies daarover met gemeenteraadsleden tijdens politieke markten in mei en juni.

Lees verder >>

In gesprek over toekomst Buitengebied

19 jun 2019Inwoners van het buitengebied van Hengelo zijn allemaal uitgenodigd om op woensdag 3 juli mee te praten over de toekomst van het gebied. De gemeente Hengelo wil namelijk een omgevingsvisie voor het buitengebied opstellen. Dat wil ze niet alleen doen, maar samen met de bewoners. Op woensdagavond 3 juli zijn er in het ROC van Twente verschillende workshops waar bewoners zich voor aan kunnen melden. De avond duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

Lees verder >>

Gemeentelijk vastgoedbedrijf onderzocht

19 jun 2019De Rekenkamercommissie van Hengelo heeft de resultaten van het onderzoek ‘Vastgoed binnen de gemeente Hengelo: in bedrijf, verder professionaliseren’ aangeboden aan de gemeenteraad. Het is een onderzoek naar de ontwikkeling van het Vastgoedbedrijf vanaf de oprichting in 2012 en de uitvoering en resultaten van het gevoerde vastgoedbeleid.

Lees verder >>

De Slingermarkt

18 jun 2019De Slingermarkt is een digitale plek waar vragers en aanbieders elkaar online kunnen vinden op het gebied van eenmalig vrijwilligerswerk. Het doel is het bevorderen van de maatschappelijke betrokkenheid.

Lees verder >>

Filmpje Boekelosebrug - Laan Hart van Zuid

18 jun 2019Afgelopen vrijdag hebben we met onze samenwerkings- en subsidiepartners getoast op de totstandkoming van de nieuwe Boekelosebrug en de Laan Hart van Zuid...

Lees verder >>

Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet?

17 jun 2019Vanaf maandag 17 juni kunnen bewoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal.

Lees verder >>

Uitbreiding uren voorschool vanaf 2020

12 jun 2019Per 1 januari 2020 biedt de gemeente alle Hengelose peuters 8 uur voorschool aan. Nu is dat nog 5 uur. Peuters met een achterstand in (taal)ontwikkeling krijgen 16 uur voorschool. De gemeente loopt daarmee vooruit op de wettelijke verplichting die ingaat op 1 augustus 2020. De gemeente Hengelo wil alle peuters kwalitatief hoogwaardige peuteropvang bieden, omdat de gemeente het belangrijk vindt dat alle peuters zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.

Lees verder >>

Opknapbeurt speeltuinen Leeuwerikstraat en César Franckstraat

12 jun 2019De speeltuinen aan de Leeuwerikstraat en César Franckstraat worden binnenkort opgeknapt. De gemeente Hengelo en het bestuur van de Stichting Wijkcentrum ’t Vogelkwartier hebben daar goede afspraken over gemaakt. De gemeente verwacht dat de kinderen dit najaar weer volop kunnen spelen in beide speeltuinen.

Lees verder >>

Volgende fase aanpak binnenstad: evenementenplein en nieuw parkeer-terrein

12 jun 2019De openbare ruimte rondom het stadhuis en nieuwe stadskantoor krijgt dezelfde uitstraling als de vernieuwde Enschedesestraat. Hiervoor wil het college € 3,7 miljoen uittrekken. Het geld is voor de aanleg van het evenementenplein, de ruimte rondom stadhuis en stadskantoor, een parkeerterrein op het Kloosterhof en meer groen. Een opvallend en speels element is de (spring)fontein op het evenementenplein.

Lees verder >>

Plannen Marktplein: Hijschkamer financieel niet haalbaar

12 jun 2019De afgelopen maanden heeft de gemeente Hengelo de door West8 en Gerard Cornelisse opgestelde businesscase met betrekking tot de Hijschkamer getoetst op de financiële onderbouwing. Op dinsdag 11 juni heeft het college de gemeenteraad op de hoogte gebracht van het resultaat van deze toetsing.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?