Actueel

Straatverlichting kapot? Zo werkt het!

15 dec 2017Om ervoor te zorgen dat de straatverlichting in uw buurt probleemloos brandt, werkt de gemeente nauw samen met netwerkbeheerder Enexis. De gemeente is uw aanspreekpunt en zorgt voor het bovengrondse deel van de openbare verlichting. Zit de storing onder de grond? Dan neemt de gemeente contact op met Enexis. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan ook eens naar het filmpje.

Lees verder >>

Nieuwe warme uitstraling binnenstad: aanpak Enschedesestraat en omgeving

13 dec 2017De Enschedestraat, Burgemeester Jansenplein en Langestraat in de binnenstad krijgen een volledig nieuwe uitstraling. Het gebied tussen de Drienerstraat en de Deldenerstraat wordt gezelliger en krijgt bestrating met warmere kleuren. Ook de Willemstraat en het Burgemeester Jansenplein worden aangepakt

Lees verder >>

Zuinig zijn op het groen in onze stad: Bijzondere gemeentelijke bomenlijst geactualiseerd

13 dec 2017Het college van B en W heeft op dinsdag 5 december de Bijzondere Bomenlijst 2017 vastgesteld. Op deze lijst staan ruim 500 markante gemeentelijke bomen die beeldbepalend zijn of die een belangrijke symbolische waarde voor Hengelo hebben.

Lees verder >>

Wie verdient een lintje?

12 dec 2017Veel Hengeloërs zetten zich belangeloos in voor anderen, bijvoorbeeld als actief lid van een vereniging. Vindt u dat iemand een lintje verdient?

Lees verder >>

Welbions, huurdersvereniging Ookbions en gemeente Hengelo leggen afspraken voor 2018 en 2019 vast

11 dec 2017Samen kom je verder. Daarom werken de gemeente Hengelo, huurdersvereniging Ookbions en Welbions samen aan de beschikbaarheid en betaalbaarheid van sociale huurwoningen. Op 11 december hebben Welbions en huurdersvereniging Ookbions de prestatieafspraken voor 2018 en 2019 met de gemeente Hengelo ondertekend.

Lees verder >>

Een overweldigende luide Stem voor het marktplein!

7 dec 2017Ruim 4.100 Hengeloërs hebben de afgelopen week de moeite genomen om hun stem uit te brengen op het marktplein. En daar zijn we heel erg blij mee! Hierbij willen we iedereen dan ook heel hartelijk bedanken voor zijn of haar stem op het marktplein! Op vrijdag 9 december maken we om 9.00 uur het winnende ontwerp bekend. Volg ons op facebook via @stemophetmarktplein.

Lees verder >>

Elf talentvolle jonge collega’s komen gemeente Hengelo versterken

5 dec 2017De gemeente Hengelo is elf jonge collega’s rijker (drie mannen en acht vrouwen). Op 5 december zijn ze door het voltallige college verwelkomd in een speciale bijeenkomst voor nieuwe medewerkers. Tijdens de bijeenkomst legden ze de eed of de belofte af en werden ze officieel benoemd.

Lees verder >>

18 december inloopspreekuur OV voor senioren

4 dec 2017Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan? Hoe werkt de 40% samenreiskorting? Welk abonnement past het beste bij mij? Deze en meer vragen kunt u stellen tijdens het inloopspreekuur Openbaar Vervoer op maandag 18 december.

Lees verder >>

Vraag nú een openbaar oplaadpunt aan!

4 dec 2017Steeds meer Hengeloërs kiezen voor een elektrische auto. Vraag hier een openbaar oplaadpunt aan!

Lees verder >>

Omgaan en begeleiden van werknemers met psychische beperking

1 dec 2017Staat u op het punt om een werknemer met een psychische beperking in dienst te nemen? Of heeft u dagelijks al met hen te maken? Neem dan deel aan de cursus ‘Omgaan en begeleiden van werknemers met een psychische beperking’.

Lees verder >>

Europese subsidie voor Twente-kanaal en Twentse binnenhavens

1 dec 2017Het project ‘Verruiming Twentekanalen’ en de opwaardering van de binnenhavens van Hengelo en Almelo is voorgedragen voor een subsidie van €11 miljoen. Dat heeft de Europese Commissie gisteren bekendgemaakt. Het project is een van de 39 geselecteerde Europese projecten.

Lees verder >>

Jorgos Kritikakis winnaar Overijssel Debat Award Hengelo 2017

29 nov 2017Jorgos Kritikakis van het Bataafs Lyceum heeft de Hengelose prefinale van de zevende editie van de Overijssel Debat Award gewonnen. In de Storkzaal van het ROC van Twente Hengelo streed hij dinsdag 28 november tegen Inaya van Veen, eveneens van het Bataafs Lyceum. Jorgos Kritikakis is daarmee de beste scholierendebater van de gemeente Hengelo 2017.

Lees verder >>

Trein van Hengelo naar Bielefeld op 14 januari 2018 van start

29 nov 2017Reizigers kunnen vanaf 14 januari 2018 met de nieuwe regionale trein RB 61 vanaf Hengelo en Oldenzaal naar Bad Bentheim, Osnabrück en Bielefeld reizen. Dit is voor het eerst dat er een regionale trein tussen Hengelo en Bielefeld rijdt.

Lees verder >>

Bladruimen gaat weer van start

27 nov 2017Het is weer herfst en dat betekent vallende bladeren. De afgevallen bladeren kunnen overlast geven, bijvoorbeeld op straten en fietspaden. De gemeente en Gildebor ruimen vanaf half november weer blad op om overlast en onveiligheid zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees verder >>

NL-Alert controlebericht op maandag 4 december: Stel uw mobiele telefoon in!

27 nov 2017Op maandag 4 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of u uw mobiele telefoon juist hebt ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Lees verder >>

Stem op het marktplein

22 nov 2017Eindelijk is het zover! Het marktplein gaat op de schop. Van zondag 26 november t/m zondag 3 december 2017 kunt u stemmen op één van de drie conceptontwerpen.

Lees verder >>

Geen gevaar met breedplaatvloeren in Hengelo

20 nov 2017In Hengelo is er geen gevaar met betrekking tot breedplaatvloeren. Dat blijkt uit een grondige inventarisatie van bouwdossiers. Dit heeft de gemeente Hengelo gedaan naar aanleiding van het instorten van een parkeergarage vlakbij Eindhoven airport.

Lees verder >>

Twente goes Techno 2017

20 nov 2017Tijdens ‘Twente goes Techno 2017’, in de week van 20 tot en met 24 november, krijgen leerlingen van scholen uit het voortgezet onderwijs in Hengelo, Borne en Enschede de kans om technische of technisch gerelateerde bedrijven te bezoeken. Met dit bezoek krijgen de leerlingen een indruk van techniek en een beter idee van de werkzaamheden die worden uitgevoerd, de sfeer binnen een bedrijf en de verschillende beroepen die binnen het bedrijf bestaan.

Lees verder >>

Grote stap voorwaarts in verduurzaming Hengelo met warmtenet dat 60% CO2 bespaart

20 nov 2017Op vrijdag 17 november vierden gemeente Hengelo, Warmtenetwerk Hengelo en Warmtebedrijf Hengelo een belangrijke mijlpaal in het verduurzamen van het warmtenet in Hengelo. Dankzij de hoofdleiding die AkzoNobel sinds kort verbindt met het warmtenet, wordt nu ook de industriële restwarmte benut voor het verwarmen van huizen en bedrijven. Dat levert een CO2-besparing op van 60% in vergelijking met een cv-ketel op aardgas.

Lees verder >>

180 Hengeloërs deden mee met fietscampagne 'F35 fans'

17 nov 2017De F35 fan-campagne is afgelopen. Met deze fietscampagne heeft de gemeente Hengelo het gebruik van de fietssnelweg F35 gestimuleerd. 180 deelnemers meldden zich aan voor de actie. Door regelmatig over de F35 te fietsen, konden ze sparen voor een beloning.

Lees verder >>

A-status opnieuw toegekend

17 nov 2017De gemeente Hengelo heeft voor 2016 opnieuw de A-status toegekend gekregen voor de naleving van toezicht en handhaving bij de kinderopvang. Dit heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besloten. Ieder jaar moet de gemeente aan de Inspectie van het Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, verantwoording afleggen door middel van een jaarverslag.

Lees verder >>

Start uitvoering tweede Dorpsplan Oele en Beckum

15 nov 2017In De Schole in Oele tekenden vandaag de voorzitters van de Dorpsraad Beckum en Werkgroep Oele samen met wijkwethouder Claudio Bruggink van de gemeente Hengelo het convenant voor het tweede Dorpsplan. Leefbaarheid en ontwikkeling voor Beckum en Oele, daar draait het om.

Lees verder >>

Kindpakket 2018 in concept klaar - geld voor fruit en huiswerkbegeleiding nieuw in pakket

15 nov 2017Ook in 2018 kunnen Hengelose kinderen die opgroeien in armoede rekenen op extra’s uit het Kindpakket. Via dat pakket kunnen ze bijvoorbeeld een bijdrage krijgen voor zwemlessen en andere (sport)activiteiten, vergoeding voor schoolkosten, een gratis ID-kaart en een fashioncheque. Aanvullend stelt het college voor om in 2018 huiswerkbegeleiding en geld voor fruit toe te voegen aan het Kindpakket. En in plaats van een computer kunnen kinderen komend jaar ook een laptop aanvragen.

Lees verder >>

Herdenkingstocht Licht in het Donker op begraaf- en gedenkpark Oldenzaalsestraat

15 nov 2017De gemeente Hengelo organiseert samen met Gildebor en uitvaartorganisatie Yarden de jaarlijkse herdenkingstocht Licht in het donker. Op woensdagavond 22 november is er voor nabestaanden de gelegenheid hun dierbare te gedenken tijdens de verlichte tocht over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat.

Lees verder >>

Meest gestelde vragen huishoudelijke ondersteuning 2018

13 nov 2017De gemeente Hengelo heeft voor 2018 met nieuwe en bestaande aanbieders een contract afgesloten voor huishoudelijke hulp. U vindt hier de meest gestelde vragen over huishoudelijke ondersteuning in 2018.

Lees verder >>

Extra geld voor binnenstad en Industrieplein

10 nov 2017De gemeente Hengelo heeft het financieel perspectief voor de komende jaren structureel goed op orde, waardoor er de komende jaren geïnvesteerd kan worden in de stad.

Lees verder >>

Afscheid Boekelosebrug

8 nov 2017Zaterdag nemen we afscheid van onze eigen Boekelosebrug. De hele ochtend vinden de voorbereidingen plaats en vanaf 10:00 uur wordt de brug daadwerkelijk uitgevaren. Dat wordt een spectaculair gezicht! Kom je ook even kijken?

Lees verder >>

Hulp bij het huishouden in 2018

7 nov 2017De gemeente Hengelo heeft voor 2018 met nieuwe en bestaande aanbieders een contract afgesloten voor huishoudelijke hulp.

Lees verder >>

Gastlessen tijdens Week van Respect

3 nov 2017In de Week van Respect worden jongeren gestimuleerd om gezamenlijk te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden.

Lees verder >>

Ideeën bewoners geven Vechtlaan nieuw groen karakter

3 nov 2017Het groen rondom de hofjes opnieuw inrichten. Dat wilden de bewoners van de Vechtlaan toen ze met plannen aankwamen bij de gemeente. Met die ideeën voor nieuwe groenvakken in de straat gingen gemeente en bewoners samen aan de slag.

Lees verder >>

Stadscompliment De Nijverbij voor de heer Fred Oedekerk - Erepenning voor Hulpdienst Hengelo

2 nov 2017Op donderdagmiddag heeft de heer Fred Oedekerk het stadscompliment De Nijverbij ontvangen uit handen van Wethouder Jan Bron. Tevens ontving Hulpdienst Hengelo, onderdeel van Wijkracht, een Erepenning.

Lees verder >>

GBTwente: controleer uw voorlopige WOZ-waarde 2018

2 nov 2017Geen brief per post of melding via MijnOverheid ontvangen, maar wel een voormelding doen? Dat kan! GBTwente legt uit hoe u uw voorlopige WOZ-waarde 2018 kunt controleren.

Lees verder >>

Starterscafé met gastspreker Alex Klein en uitreiking Startersprijs op 13 november 2017

2 nov 2017Op 13 november 2017 organiseert Rabobank Centraal Twente samen met de gemeenten Hengelo, Hof van Twente en Borne, ROZ en de Kamer van Koophandel wederom een Starterscafé in Schouwburg Hengelo.

Lees verder >>

Week van de Pleegzorg - Pleegouders gezocht!

2 nov 2017Van 1 t/m 8 november is het de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

Lees verder >>

Omleidingsroute Boekelosebrug extra verlicht voor fietsers

31 okt 2017De Boekelosebrug ging gisteren dicht voor alle verkeer. De afsluiting duurt ruim een jaar, tot eind 2018. Alle bedrijven en woningen blijven bereikbaar. De omleidingsroute voor fietsers wordt gedurende de periode extra verlicht.

Lees verder >>

Allerzielenviering op begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat

30 okt 2017Op zondag 5 november organiseert parochie De Goede Herder samen met Coöperatie DELA, Gildebor en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat. De viering begint om 16.00 uur.

Lees verder >>

Mantelzorgers in het zonnetje: november maand van de mantelzorg

27 okt 2017Mantelzorg is heel waardevol, maar het langdurig en intensief voor een ander zorgen kan emotioneel en fysiek veel van mensen vragen. Daarom zet Wijkracht deze mensen een maand lang in het zonnetje.

Lees verder >>

WMO Cliëntenraad

26 okt 2017De WMO Cliëntenraad vergadert op maandag 6 november van 15.30 tot 17.30 uur in kamer H.027 in het stadskantoor aan de Hazenweg.

Lees verder >>

Start vervanging Boekelosebrug

26 okt 2017Op maandag 30 oktober start Dura Vermeer met de vervanging van de Boekelosebrug.

Lees verder >>

Nacht van de Nacht

26 okt 2017De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door natuur- en milieufederaties. In het hele land doven steden en bedrijven de verlichting van gebouwen en reclame om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing, en er zijn speciale activiteiten in het donker.

Lees verder >>

Gratis e-bike uitproberen?

26 okt 2017Ook zo benieuwd hoe het is om te fietsen op een e-bike? U kunt dat uitproberen op zaterdag 28 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur, op het Brinkplein.

Lees verder >>

Een mooi voorbeeld van sociaal ondernemen in Hengelo

20 okt 2017Roelofs is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat SROI inzet. Dit deden zij onder ander bij de rioolverzwaring aan de Mozartlaan in Hengelo.

Lees verder >>

In actie tegen fietsdiefstal! Preventieteam in het centrum op vrijdag 20 oktober

17 okt 2017Op vrijdag 20 oktober van 12:00 tot 18.00 uur organiseren de gemeente Hengelo en het Centrum Fietsdiefstal een actie tegen fietsdiefstal. Een preventieteam is aanwezig voor de Lambertuskerk op de hoek van de Enschedesestraat en de Wemenstraat. Het preventieteam geeft voorlichting over het voorkomen van fietsdiefstal. Ook staat er een team klaar om gratis fietsen te graveren!

Lees verder >>

Renovatie Sportcenter Hengelo

17 okt 2017De gemeente is al geruime tijd bezig met het upgraden en herinrichten van Sportcenter Hengelo. Dit complex is met het FBK stadion (en z’n FBK-Games), sporthal Veldwijk en het trainingscomplex van FC Twente een echt uithangbord waar de gemeente erg trots op is. Het hoofdgebouw is gezamenlijk eigendom van FC Twente en de gemeente Hengelo.

Lees verder >>

Locaties ondergrondse containers ter inzage

17 okt 2017Op 29 augustus 2017 heeft het college van B en W besloten om drie ontwerpplannen vrij te geven voor inspraak, die te maken hebben met afvalinzameling in Hengelo. Hier leest u meer over deze inzageprocedures. Van 6 september tot en met 17 oktober kan iedereen zijn of haar zienswijze kenbaar maken op de locaties voor ondergrondse containers. Deze locaties staan aangegeven in het zogenoemde ontwerp-Plaatsingsplan.

Lees verder >>

Horecaondernemers opgelet! Regels met betrekking tot eisen Sociale Hygiëne aangescherpt

16 okt 2017Zorg er uiterlijk 1 mei 2018 voor dat u ingeschreven staat in het Register Sociale Hygiëne en dat uw (vak)diploma omgezet wordt naar een Diploma Sociale Hygiëne.

Lees verder >>

Statushouders in Hengelo tekenen Participatieverklaring

16 okt 2017Afgelopen vrijdag 13 oktober was er een bijeenkomst in de bibliotheek waarbij 54 statushouders in Hengelo de Participatieverklaring tekenden. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Hengelo in samenwerking met Wijkracht. De Participatieverklaring, waarbij de nieuwkomers tekenen voor de Nederlandse ‘kernwaarden’.

Lees verder >>

Hengelose VrijwilligersMarkt op vrijdag 13 oktober

10 okt 2017Op vrijdag 13 oktober organiseert de gemeente Hengelo samen met het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo de Vrijwilligersmarkt. Op de VrijwilligersMarkt zijn 45 instellingen uit Hengelo aanwezig om u informeren over vrijwilligerswerk.

Lees verder >>

Hengelo hangt de vlag uit: Coming Out Dag & Week 2017

6 okt 2017De gemeente Hengelo hangt ook dit jaar de regenboogvlag uit op de Coming Out Dag 2017. Omdat aandacht voor de positie van LHBT-ers nog steeds nodig is, breidt Hengelo ook dit jaar de Coming Out Dag uit naar een Coming Out Week.

Lees verder >>

Hengelose cliënten positief over lokale zorg

5 okt 2017Hengelose cliënten zijn grotendeels positief over de lokale zorg. Deze conclusie is getrokken uit het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie