Actueel

Zilveren Erepenning voor honderdjarig Geerdink Fietsen Hengelo

14 dec 2018Op vrijdag 14 december reikte wethouder Gerard Gerrits de Zilveren Erepenning uit aan Geerdink Fietsen Hengelo. Ronald Geerdink en zijn vrouw Marita ontvingen de onderscheiding ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Geerdink Fietsen Hengelo.

Lees verder >>

3FM Serious Request: Lifeline trapt af in Hengelo met Mark en Ramon

13 dec 2018Het jaarlijkse 3FM Serious Request maakt dit jaar een metamorfose door. Geen Glazen Huis meer maar Serious Request: Lifeline - dj’s die kris-kras door Nederland trekken en langsgaan bij initiatiefnemers die zich inzetten voor in totaal drie goede doelen waarvoor dit jaar ingezameld wordt. Mark en Rámon, één van de 3 dj duo’s die de barre tocht aangaan, strikken de wandelschoenen woensdagochtend 19 december bij Metropool, locatie Hengelo.

Lees verder >>

Wat vindt u van de binnenstad?

13 dec 2018Deze week ontvangen de leden van het HengeloPanel een nieuwe vragenlijst over de binnenstad van Hengelo. Bent u nog geen lid van het HengeloPanel, maar wilt u de peiling wel graag invullen? Meld u dan uiterlijk 16 december aan!

Lees verder >>

Hengeloër staat achter betalen voor hoeveelheid afval

10 dec 2018Aan de deelnemers van het HengeloPanel is gevraagd wat zij vinden van verschillende aspecten van afvalinzameling. Van de ondervraagden is 68% het eens met de stelling dat ze voor afval naar gebruik moeten betalen. Dat is één van de belangrijkste uitkomsten van het Hengelo Panel over afvalinzameling. Verder blijkt dat de deelnemers de Twentse doelstelling ’50 kilo restafval per persoon’ minder belangrijk vinden. Over het wegbrengen van restafval naar een ondergrondse container zijn de meningen verdeeld; 43% vindt dat een probleem, 40% heeft er geen problemen mee.

Lees verder >>

Burgemeester ontzegt bewoner toegang tot huurappartement Curaçaostraat 37

7 dec 2018Op last van de burgemeester is de bewoner van een huurwoning aan de Curaçaostraat 37 de toegang ontzegd. De huurder is vertrokken en de huur is opgezegd.

Lees verder >>

Mandarijntjes voor alle basisscholen in Hengelo

4 dec 2018Op dinsdag 4 december bezorgden we samen met Van Houten Fruithandel mandarijntjes voor alle basisschoolleerlingen in Hengelo. Een lekkere en gezonde traktatie voor de kinderen en een gedicht voor de schoolleiding.

Lees verder >>

FBK Games benoemd tot Heritage of World-Athletics

3 dec 2018De Fanny Blankers-Koen Games zijn afgelopen weekend benoemd tijdens de IAAF Heritage in Monaco tot Heritage of World-Athletics. Het is voor het eerst dat deze titel wordt verleend.

Lees verder >>

Gerard Cornelisse kwartiermaker Markt: Voor 1 april 2019 plan gereed over invulling markthallen

30 nov 2018STORK!-producent Gerard Cornelisse gaat samen met de Hengelose inwoners, organisaties en ondernemers een volgende stap maken bij de realisering van de twee hallen op het Marktplein. Het is zijn taak om voor 1 april 2019 een levensvatbaar plan op te leveren waarover het college en de raad een ‘go or no go’ uitspreken

Lees verder >>

Aangepast terrassenbeleid vastgesteld

28 nov 2018Op 20 november 2018 heeft het college het aangepaste terrassenbeleid vastgesteld. Om de invoering goed te laten verlopen zijn in 2017 met alle betrokken horecaondernemers gesprekken gevoerd. Op basis hiervan heeft het college op 3 juli 2018 besloten het terrassenbeleid aan te passen. De uitgangspunten in het terrassenbeleid zoals deze zijn vastgesteld in 2013 blijven van kracht.

Lees verder >>

3 december: NL-Alert controlebericht

27 nov 2018Op maandag 3 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

Lees verder >>

Rekenkamer onderzoekt Hengelose keuzes in Sociaal Domein

27 nov 2018De Rekenkamercommissie Hengelo heeft het resultaat van het onderzoek ‘sociaal domein Hengelo’ aangeboden aan de gemeenteraad. Een onderzoek dat gezamenlijk is uitgevoerd door de Algemene Rekenkamer en een aantal lokale rekenkamer(commissie)s, waaronder de Rekenkamercommissie Hengelo.

Lees verder >>

Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Concordia Hengelo

26 nov 2018Commissaris van de Koning Andries Heidema reikte zaterdagavond 24 november de Koninklijke Erepenning uit aan de voorzitter van Muziekvereniging Concordia, de heer Mark van Aarsen. Dit gebeurde tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van de vereniging.

Lees verder >>

Vergulde bronzen Erepenning voor EHBO Hengelo

26 nov 2018Vrijdag 23 november 2018 reikte wethouder Mariska ten Heuw de vergulde bronzen Erepenning uit aan afdeling Hengelo van De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp bij Ongelukken. Dit gebeurde tijdens de viering van het 80-jarig bestaan.

Lees verder >>

Nijverbij voor de heer Jan Weidgraaf

26 nov 2018Op vrijdag 23 november kreeg de heer Jan Weidgraaf het Stadscompliment De Nijverbij uitgereikt. Dit als blijk van dank voor zijn jarenlange, vrijwillige inzet voor de Hengelosche Korfbalclub HKC .

Lees verder >>

Financiën op orde, ruimte om te investeren

20 nov 2018De gemeenteraad heeft op 6 november ingestemd met de Beleidsbegroting 2019 - 2022. Daarin staat hoe de gemeente Hengelo in 2019 het geld wil verdelen. ‘We presenteren een sluitende begroting die ruimte biedt om te investeren in de binnenstad en in duurzaamheid, maar die tegelijkertijd ook de belangrijke opgave laat zien om bij te sturen in het sociaal domein’, aldus het college van B en W. De begroting van Hengelo omvat ruim 300 miljoen euro.

Lees verder >>

Zorgloket niet bereikbaar op 22 november vanaf 15:30

19 nov 2018Op donderdag 22 november is het Zorgloket vanaf 15.30 uur gesloten.

Lees verder >>

Informatiebijeenkomst 'Energie en erfgoed'

19 nov 2018Verduurzamen? Isoleren? Aardgasvrij? Het is een hele opgave voor de bestaande bouw, maar zeker voor monumentale panden. Hoe verduurzaamt u uw monumentale pand? Praktische tips op 20 november!

Lees verder >>

Tiende jaar Twente goes Techno afgetrapt met Ondernemersontbijt

16 nov 2018Twente goes Techno, hét Twentse evenement om aandacht te genereren voor technisch personeel, is voor het tiende jaar op rij van start gegaan. Dit jaar vormde het Ondernemersontbijt tijdens de Dag van de Ondernemer het startschot.

Lees verder >>

Let op: Inloggen met DigiD kan misgaan vanaf iPhone of iPad

16 nov 2018Hebt u een iPad of iPhone? En probeert u in te loggen op deze website met uw DigiD? Dan hebt u kans dat dat mis gaat. Draait de iPad (mini) of iPhone op iOS12 of hoger, dan krijgt u een foutmelding.

Lees verder >>

Ondernemers bedankt! | Dag van de Ondernemer | Het verhaal van Fadi

16 nov 2018Op vrijdag 16 november is het de landelijke Dag van de Ondernemer. Een dag om ondernemers te bedanken, want ze creëren immers groei, banen en welvaart. Daarnaast bieden ze zekerheid en mogelijkheden voor mensen om mee te doen. Gelukkig zijn er in Twente veel grote en kleine werkgevers die kijken naar wat mensen wél kunnen en die ze een kans willen geven, zoals ook bij Fadi Mahmoud.

Lees verder >>

Ontwerp Nota bodembeheer en Bodemkwaliteitskaart

14 nov 2018Het college van B en W heeft op 6 november 2018 de ontwerp Nota bodembeheer en de ontwerp Bodemkwaliteitskaart vastgesteld. U kunt de ontwerpen van 14 november tot en met 25 december 2018 inzien op deze pagina.

Lees verder >>

Life-coach helpt jongeren die buitenspel staan; 3 jarige pilot voor perspectiefjaar 23+ jarigen van start

14 nov 2018Jongeren die school hebben verlaten zonder diploma of een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt lopen meer risico om in hun latere leven blijvend buitenspel te komen staan. Het college van B en W van de gemeente Hengelo wil er alles aan doen om jongeren tussen 23 en 27 jaar alsnog perspectief te bieden op een zo goed mogelijke toekomst. Daarom trekt het college de komende drie jaar 150.000 euro per jaar uit voor de pilot Perspectiefjaar voor 23+ jarigen.

Lees verder >>

21 november: herdenkingstocht 'Licht in het Donker' aan Oldenzaalsestraat

14 nov 2018De gemeente Hengelo organiseert samen met Gildebor en uitvaartorganisatie Yarden de jaarlijkse herdenkingstocht Licht in het donker. Op woensdagavond 21 november is er voor nabestaanden de gelegenheid hun dierbare te gedenken tijdens de verlichte tocht over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat.

Lees verder >>

Stadscheques voor activiteiten binnenstad: Zes initiatieven ontvangen startkapitaal

9 nov 2018De ijsbaan op de Markt, een SantaRun voor het goede doel, een muurgedicht aan de Enschedesestraat, vlaggenstokhouders in de Nieuwstraat, Molenstraat Modestraat en sinterklaasvlaggen: ze hebben allemaal een Stadscheque van de provincie Overijssel bemachtigd.

Lees verder >>

BeestenBenders op Hengelose heksenjacht

8 nov 2018BeestenBende-leden maakten zich klaar voor een spannend avontuur. Vorige week woensdag tijdens Halloween, gingen de leden van de BeestenBende op heksenjacht door het centrum van Hengelo. Is het ze gelukt om de code van de pompoenen te ontcijferen?

Lees verder >>

12 november: Starterscafé!

2 nov 2018Op maandag 12 november is er een Starterscafé in de Schouwburg Hengelo. Het Starterscafé is hét platform voor iedereen die een bedrijf wil beginnen of pas geleden gestart is.

Lees verder >>

Nieuw groen voorrangsvoertuig in Twente

2 nov 2018Naast de bestaande voorrangsvoertuigen van brandweer, ambulance en politie heeft de Veiligheidsregio Twente nu ook een voorrangsvoertuig. De nieuwe groene voertuigen met blauw zwaailicht en sirene worden bij spoedsituaties gebruikt door functionarissen die bij een crisis of ramp werken namens hulpdiensten en gemeenten. De auto’s vallen op door de speciale groene kleur en de wit met blauwe strepen.

Lees verder >>

Netwerken vanaf het Twentekanaal

31 okt 2018

Lees verder >>

Onjuiste berichtgeving in dagblad Tubantia over aanbestedingen in gemeente Hengelo

29 okt 2018Dagblad Tubantia opende vandaag met een artikel over aanbestedingen in de gemeente Hengelo. De gemeente Hengelo herkent zich absoluut niet in een groot deel van het artikel en neemt afstand van zeer suggestieve en ongegronde beweringen die op geen enkele manier onderbouwd zijn.

Lees verder >>

Baanbrekende en inspirerende Twentse IT & TECH bedrijven, ontwikkelingen en uitvindingen

25 okt 2018Today&Beyond staat op 1 november in De Grolsch Veste te Enschede volledig in het teken van baanbrekende en inspirerende Twentse IT & TECH bedrijven, ontwikkelingen en uitvindingen. Door middel van een Summit willen de organisatoren en deelnemende topbedrijven laten zien welke kansen er liggen in Twente voor IT&TECH professionals, werkzoekenden en studenten.

Lees verder >>

Grote opkomst bij inloopbijeenkomst De Nijverheid over aardgasvrije wijk

23 okt 201870 gebakjes stonden klaar bij de inloopbijeenkomst op 15 oktober in het Vertierkwartier van De Klokstee. Binnen een uur waren ze op, de opkomst was ver boven verwachting. Zo’n 250 belangstellenden uit De Nijverheid, en soms ook daarbuiten, kwamen met hun vragen en ideeën over het aardgasvrij maken van de buurt. De gesprekken met de buurtbewoners, zowel huurders als woningeigenaren, waren prettig en leverden veel waardevolle informatie op.

Lees verder >>

Hernieuwde opvang vluchtelingen Havezatenlaan

19 okt 2018De opvanglocatie aan de Havezatenlaan wordt eind oktober weer in gebruik genomen. Deze opvang was eerder in gebruik in de periode maart 2016 tot april 2017. Door de versnelde uitstroom van vluchtelingen kwam het gebouw toen leeg te staan. Het COA heeft deze locatie aangehouden in haar zogenoemde stille reserve. Dat wil zeggen dat het COA in de toekomst opnieuw van dit pand gebruik zou kunnen maken voor een vergelijkbare doelgroep. Dat is dus nu het geval.

Lees verder >>

Bladruimen gaat weer van start

19 okt 2018Het is weer herfst en dat betekent vallende bladeren. De afgevallen bladeren kunnen overlast geven, bijvoorbeeld op straten en fietspaden. Gildebor gaat vanaf de eerste week van november weer beginnen met bladruimen om overlast en onveiligheid zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees verder >>

Gemeenten en zorgaanbieders tekenen overeenkomsten jeugdhulp en/of maatschappelijke ondersteuning

19 okt 2018De Twentse gemeenten hebben een Twents model voor Jeugdhulp en Maatschappelijke Ondersteuning ontwikkeld. Dit was nodig omdat de oude manier niet meer past bij de manier waarop gemeenten en zorgaanbieders in Twente samen willen werken voor de inwoner. De zorgaanbieders die een contract hebben gekregen, zijn op 19 oktober bekend gemaakt.

Lees verder >>

Genomineerden Startersprijs Midden Twente 2018 bekend

12 okt 2018De vijf genomineerden zijn bekend: Danceworkx Studio en De Keukenbaas uit Borne, Hexapoda en IMH Twente uit Hof van Twente en Huisartsenassistentie Twente uit Hengelo.

Lees verder >>

Verhuizende basisschool ’t Heem is ‘Verkeersveilige School’

5 okt 2018Montessori basisschool ’t Heem mag zich vanaf nu een Veilige School noemen. Aleksander en Senna, voorzitter en secretaris van de leerlingenraad, ontvingen het bordje uit handen van wethouder Gerard Gerrits.

Lees verder >>

Zangkoren uit Hengelo bezoeken Emsdetten

3 okt 2018Hengelo en Emsdetten zijn sinds 1991 partnersteden en uitwisseling staat centraal in de bezoeken aan elkaar. De afgelopen jaren liep het aantal contacten tussen de beide steden terug. Om deze contacten nieuw leven in te blazen werden er scholen, sport-, cultuur- en muziekverenigingen uitgenodigd om mee te reizen met de raad en het college naar Emsdetten.

Lees verder >>

Nieuw project Passend Sporten in Hengelo: ‘Iedereen kan scoren!’

2 okt 2018Iedereen kan scoren! Dat is de slogan waarmee het nieuwe project Passend Sporten naar buiten komt. Sportclubs kampen steeds vaker met uitval van jongere sporters met gedragsproblematiek, veroorzaakt door diverse factoren. Ook zie je dat sportclubs en trainers vaak onvoldoende geschoold zijn hier goed mee om te gaan. Kinderen komen hierdoor steeds vaker tussen wal en schip te staan.

Lees verder >>

Hengelo heeft financiën op orde met sluitende begroting

1 okt 2018Het college van B en W legt de eerste begroting van deze college-periode voor aan de gemeenteraad. ‘We presenteren een sluitende begroting die ruimte biedt om te investeren in de binnenstad en in duurzaamheid, maar die tegelijkertijd ook de belangrijke opgave laat zien om bij te sturen in het sociaal domein’, aldus het college. De begroting van Hengelo omvat ruim 300 miljoen euro.

Lees verder >>

Fors minder restafval door gebruik ondergrondse containers

1 okt 2018Hengelo stevent af op 75 kilo restafval per persoon per jaar, 45 kilo per persoon minder dan in 2017. Dat is te concluderen op basis van ervaringscijfers van vorig jaar en dit jaar. In 2017 gooide de Hengeloër nog gemiddeld 121 kilo restafval per persoon weg, in 2011 (voor invoering Diftar) zelfs nog 239 kilo. Met 75 kilo per persoon heeft Hengelo de landelijke afvaldoelstelling van 100 kilo restafval in 2020 ruimschoots gehaald.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?