10G201744 - Restauratie / renovatie van de buitenschil van het stadhuis

Omdat de verbouwing van het Stadhuis in het kader van het project Lange Wemen niet eerder kan starten dan in 2013 en omdat bepaalde restauratiewerkzaamheden aan het Stadhuis (buitengevels, dak) met spoed dient te worden uitgevoerd, wordt voorgesteld om deze werkzaamheden separaat uit te voeren.

Het grootste deel van de werkzaamheden zal ernstige hinder, overlast of zelfs gevaar opleveren voor de gebruikers en bezoekers van het Stadhuis. Het is daarom noodzakelijk dat tijdens deze werk­zaamheden vrijwel alle publieks-, kantoor- en bestuursfuncties worden uitgeplaatst. Deze worden voor een deel tijdelijk in het oude Stadskantoor gehuisvest en voor een deel in het kantoor aan de Hazenweg.

Voor het dak wordt voorgesteld om de huidige koperen dakbedekking te vervangen door het zeer duurzame materiaal EPDM (zwart kunstrubber) en waar mogelijk en zinvol hierop zonnepanelen te plaatsen dan wel in het EPDM geïntegreerde zonnecellen. Aan de randen wordt het dak afgewerkt met een groen metaalprofiel.

Na besluitvorming in de raad vindt aanbesteding van de werkzaamheden plaats, ten einde deze in 2011 uit te kunnen voeren.

Behandeld in:

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?