Bomenbeheer

Bomen zijn belangrijk voor ons en daarom willen we ze goed onderhouden.

De gemeente Hengelo heeft bijna 36.000 bomen in beheer. Bomen in allerlei soorten, maten en leeftijden. Bomen zijn belangrijk voor mens en natuur. Ze geven zuurstof en schaduw, nemen koolstofdioxide op, vangen stof en bieden dieren een plek om te nestelen of voedsel te halen. Ook versterken bomen de ruimtelijke indeling van een straat of wijk. Kortom: bomen zijn belangrijk voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mens en dier. 

Omdat bomen zo belangrijk zijn, willen we ze goed onderhouden. Dit doen we bijvoorbeeld door onderhoudssnoei. In Hengelo worden bomen die 8 jaar of ouder zijn om de vier jaar gecontroleerd. En als dat nodig is worden ze gesnoeid. Wilt u weten wanneer de gemeente in uw buurt gaat snoeien? Kijk dan op de kaart Snoeiplanning 2021-2024 (Pdf).

Bomen die jonger zijn dan 8 jaar worden elk jaar gecontroleerd en waar nodig gesnoeid. Dit noemen we begeleidingssnoei.

Kijk voor meer informatie over onderhouds- en begeleidingssnoei het Infoblad bomensnoei (Pdf).

Snoeiwerkzaamheden worden het hele jaar door gedaan. Tijdens een snoeiperiode in uw buurt kan het zijn dat u wat overlast ervaart, bijvoorbeeld van machinegeluiden. Ook moet u uw auto misschien tijdelijk op een andere plek parkeren. En soms sluiten we straten gedeeltelijk af om het snoeien mogelijk te maken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Aarzel dan niet en neem contact op met de gemeente. Dat kan heel gemakkelijk digitaal via het meldingenformulier.

Melding openbare ruimte

Sneller meldingen doen via MijnGemeente-app: Doe uw melding snel en eenvoudig via de MijnGemeente-app op uw smartphone. De MijnGemeente-app kunt u downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android).

Lukt het niet digitaal? Of gaat het om een gevaarlijke situatie die met spoed verholpen moet worden? Bel dan naar 14 074.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu