Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Duurzaam bouwen en verbouwen

Het is belangrijk om zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Het bouwen of verbouwen van een huis kost veel geld, maar het heeft ook gevolgen voor het milieu. Want bouwen kost ruimte, grondstoffen, energie en water. Daarom is het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te bouwen. Een duurzaam gebouwd huis is een aangenaam, comfortabel en gezond huis met minimale kosten voor het milieu.

Duurzaam bouwen is bouwen op een slimme manier. Het is niet alleen goed voor het milieu. Een duurzaam huis is ook goed voor u. Goed voor uw portemonnee, omdat de rekeningen voor elektriciteit, gas en water lager zijn. En goed voor uw gezondheid, omdat duurzame materialen ademen en niet giftig zijn. De lucht in een duurzame woning is hierdoor fris, niet te droog en niet stoffig. Door duurzaam te bouwen woont u prettiger.

Als u een duurzaam huis bouwt, kunt u op een gedeelte van de hypotheek van de woning een zogenoemde Groene Hypotheek afsluiten. Over deze groene hypotheek betaalt u minder rente dan over een gewone hypotheek. Om een groene hypotheek te krijgen moet uw woning aan een aantal voorwaarden voldoen.

Afdeling Stad en Regie, 
Stadhuis, Burgemeester van der Dussenplein 1

De afdeling Stad en Regie is dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.
U kunt telefonisch een afspraak maken.

Telefoon: 14 074
Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu