Sport- en Cultuurfonds

Maak gebruik van de mogelijkheden!

Wilt u lid worden van de bibliotheek? Of naar een voorstelling van Schouwburg Hengelo? Als u ouder bent dan 18 jaar en een laag inkomen hebt, dan kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds.

Een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds maakt onderdeel uit van de Hengelose regelingen voor een laag inkomen. Op die pagina kunt u lezen aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds.

U kunt voor allerlei sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor de contributie van een sportvereniging, cursuskosten van Oyfo, activiteiten in wijkcentra, lidmaatschap van de ouderenbond of een gezinsabonnement van het Twentebad. De bijdrage is maximaal € 112 per persoon per jaar.

Voor vakantieactiviteiten in Nederland kunt u jaarlijks een bijdrage krijgen: 

  • Voor meerdaagse activiteiten kunt u een bijdrage krijgen van € 51 per persoon. Bijvoorbeeld voor het sta-geld van de camping of de huur van een vakantiehuisje.
  • Voor eendaagse activiteiten kunt u een bijdrage krijgen van € 26 per persoon. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan een museum, dierentuin of pretpark.

U kunt deze bijdrage aanvragen voor uzelf, uw partner en uw kinderen tot en met 17 jaar.

U kunt een gratis lidmaatschap krijgen voor uzelf of uw partner. Als na uw aanvraag blijkt dat u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u van ons een brief. Met die brief gaat u naar de bibliotheek. Neem ook uw identiteitsbewijs mee. U krijgt de bibliotheekpas dan meteen mee.

De gemeente betaalt het lidmaatschap direct aan de bibliotheek. U hoeft zelf niets te betalen.

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen altijd gratis lid worden.

U kunt per seizoen korting krijgen op 5 voorstellingen in Schouwburg Hengelo of in poppodium Metropool. De korting is 50% van de toegangsprijs.

U kunt de korting aanvragen voor uzelf, uw partner en uw kinderen tot en met 17 jaar.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor een bijdrage? Vul dan het aanvraagformulier Sport- en Cultuurfonds (Pdf) in en stuur het, samen met de bewijsstukken, naar: Gemeente Hengelo, Antwoordnummer 168, 7550 VB Hengelo.

U kunt de bijdrage ook digitaal aanvragen. Gebruik hiervoor onderstaande link. Nadat u het formulier hebt verzonden, nemen wij uw aanvraag in behandeling. U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging.

Aanvraag sport- en cultuurfonds

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1, 7551 EB Hengelo

Telefoon: 14 074
Contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu