Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Sport- en Cultuurfonds

Maak gebruik van de mogelijkheden!

Wilt u lid worden van de bibliotheek of een sportvereniging? Of bijvoorbeeld een museum of evenement bezoeken? Als u ouder bent dan 18 jaar en een laag inkomen heeft, kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds.

Een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds maakt onderdeel uit van de Hengelose regelingen voor een laag inkomen. Op die pagina kunt u lezen aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds.

U kunt een bijdrage aanvragen voor allerlei sportieve, culturele, educatieve, recreatieve en maatschappelijke activiteiten. Bijvoorbeeld voor de contributie van een sportvereniging of sportschool, een creatieve cursus, een bezoek aan bioscoop, museum of schouwburg, een bezoek aan een festival of evenement of een online badenkaart van het Twentebad. De bijdrage is maximaal € 231 per persoon per jaar.

U kunt een gratis lidmaatschap krijgen voor uzelf of uw partner. Als na uw aanvraag blijkt dat u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u van ons een brief. Met die brief gaat u naar de bibliotheek. Neem ook uw identiteitsbewijs mee. U krijgt de bibliotheekpas dan meteen mee.

De gemeente betaalt het lidmaatschap direct aan de bibliotheek. U hoeft zelf niets te betalen.

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen altijd gratis lid worden.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor een bijdrage? Vul dan het aanvraagformulier Sport- en Cultuurfonds (Pdf) in en stuur het, samen met de bewijsstukken, naar: Gemeente Hengelo, Antwoordnummer 168, 7550 VB Hengelo.

U kunt de bijdrage ook digitaal aanvragen. Gebruik hiervoor onderstaande link. Nadat u het formulier heeft verzonden, nemen wij uw aanvraag in behandeling. U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging.

Aanvraag sport- en cultuurfonds

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1, 7551 EB Hengelo

Telefoon: 14 074
Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu