Waar bent u naar op zoek?

Sport- en Cultuurfonds

Maak gebruik van de mogelijkheden!

Wilt u lid worden van de bibliotheek? Of naar een voorstelling van Schouwburg Hengelo? Als u ouder bent dan 18 jaar en een laag inkomen hebt, dan kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds.

Een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds maakt onderdeel uit van de Hengelose regelingen voor een laag inkomen. Op die pagina kunt u lezen aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds.

U kunt voor allerlei sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor de contributie van een sportvereniging, cursuskosten van Oyfo, activiteiten in wijkcentra, lidmaatschap van de ouderenbond of een gezinsabonnement van het Twentebad. Deze bijdrage is maximaal € 110 per persoon.

Voor vakantieactiviteiten in Nederland kunt u jaarlijks een bijdrage krijgen: voor meerdaagse vakantie-activiteiten óf voor eendaagse activiteiten.

  • Voor meerdaagse activiteiten kunt u een bijdrage krijgen van € 50 per persoon. Bijvoorbeeld voor het sta-geld van de camping of de huur van een vakantiehuisje.
  • Voor eendaagse activiteiten kunt u een bijdrage krijgen van € 25 per persoon. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan een museum, dierentuin of pretpark.

U kunt een gratis lidmaatschap krijgen voor uzelf of uw partner. Als na uw aanvraag blijkt dat u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u van ons een brief. Met die brief gaat u naar de bibliotheek. Neem ook uw identiteitsbewijs mee. U krijgt de bibliotheekpas dan meteen mee.

De gemeente betaalt het lidmaatschap direct aan de bibliotheek. U hoeft zelf niets te betalen.

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen altijd gratis lid worden.

U kunt per seizoen korting krijgen op 5 voorstellingen in Schouwburg Hengelo of in poppodium Metropool. De korting is 50% van de toegangsprijs.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor een bijdrage? Vul dan het aanvraagformulier Sport- en Cultuurfonds (Pdf) in en stuur het, samen met de bewijsstukken, naar: Gemeente Hengelo, Antwoordnummer 168, 7550 VB Hengelo.

U kunt de bijdrage ook digitaal aanvragen. Gebruik hiervoor onderstaande knop. Nadat u het formulier hebt verzonden, nemen wij uw aanvraag in behandeling. U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging.

Aanvraag sport- en cultuurfonds

Publieksplein (Stadskantoor)
Hazenweg 121, 7556 BM Hengelo

  • maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Telefoon: 14 074
Contactformulier

Afspraak maken

Wilt u voorkomen dat u misschien lang moet wachten? Maak dan eerst een afspraak. Klik daarvoor op onderstaande button.

Afspraak maken  

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu