Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Toelichting aanvragen bijstand via MijnHengelo

Uw aanvraagformulier staat klaar op MijnHengelo.nl!

U heeft bericht gehad dat u uw bijstandsuitkering digitaal kunt aanvragen via MijnHengelo.nl. Hoe dat werkt leest u op deze pagina.

U heeft een brief ontvangen van Werk en Inkomen. In deze brief staat wanneer u een gesprek heeft en wanneer u het digitale formulier op MijnHengelo moet invullen en versturen. Hoe sneller u het formulier invult, hoe eerder u duidelijkheid heeft.

U hoeft het formulier niet in één keer in te vullen. U kunt het formulier tussentijds opslaan door op de knop ‘tussentijds opslaan’ te klikken. Deze knop staat onderaan de linker kolom. Als u later weer inlogt op MijnHengelo kunt u verder gaan waar u gebleven was.

Documenten meesturen

Met uw aanvraag moet u bepaalde documenten meesturen. Welke dat zijn hangt af van uw situatie. Tijdens het invullen van dit formulier ziet u vanzelf welke documenten wij van u nodig hebben. U kunt ze dan meteen uploaden. Doe dat het liefst in Pdf-formaat, want fotobestanden zijn vaak te groot. Zorg ook dat de documenten goed leesbaar zijn.

Let op! Zorg ervoor dat de documenten die u toevoegt een juiste bestandsnaam hebben. Voorbeeld: u wilt uw huurcontract toevoegen. Sla het bestand eerst op op uw computer met de naam ‘huurcontract’. Daarna kunt u het bestand uploaden.

Als u als echtpaar een bijstandsuitkering aan wilt vragen, hebben wij een handtekening van u én van uw partner nodig. Via het formulier dubbele handtekening aanvragen bijstand kunt u aangeven dat u en uw partner samen aanvragen.

We hebben een handtekening van uw partner nodig. U print het formulier, vult het in en verstuurt het via MijnHengelo. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  1. Log in op ‘MijnHengelo’ met uw DigiD,
  2. Ga naar de tegel ‘Mijn Werk & Inkomen’,
  3. Ga naar ‘Mijn openstaande taken’,
  4. Ga naar de ‘Taak aanvullende gegevens’,
  5. Scan het ingevulde formulier,
  6. Upload dit formulier en verstuur de taak,
  7. U en uw partner hebben nu gezamenlijk een bijstandsuitkering aangevraagd.

We hebben alle documenten op een rijtje gezet. Het hangt van uw situatie af welke documenten u precies moet meesturen. Het is verstandig deze documenten te verzamelen voordat u start met uw aanvraag.

Alle documenten op een rijtje

Heeft u hulp nodig? Bel dan met 14-074. Dat kan op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Wij helpen u graag verder. Als u het digitale formulier na een week niet heeft ingevuld, neemt uw klantmanager contact met u op om eventuele vragen te beantwoorden.

We hebben ook een handleiding geschreven voor MijnHengelo. In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd welke stappen u zet.

Handleiding MijnHengelo

Meer informatie over uitkeringen, uw rechten en plichten en regelingen voor een laag inkomen vindt u op de pagina Werk en inkomen.

Pagina Werk en inkomen 

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu