Bodemsanering
Wilt u grond (of grondwater) saneren? Meld uw plannen bij het Omgevingsloket!
Bodemsanering is nodig als vervuilde grond:
- niet geschikt is voor voor de functie die u eraan wilt geven, of
- risico's oplevert voor mens of milieu.
Wilt u vervuilde grond saneren of erin graven? Dan moet u dat van tevoren melden via het landelijke Omgevingsloket. In het onderdeel Regels op de kaart kunt u zien welke regels er op uw locatie gelden.
Meer informatie over het onderwerp bodem vindt u op de website van Omgevingsdienst Twente.
Minder dan 25 m³ grond verwijderen?
Gaat het om minder dan 25 m³ vervuilde grond? Informeer het landelijke Omgevingsloket hierover. Doe dat minimaal een week van tevoren.
Spoedreparatie van vitale ondergrondse infrastructuur
Soms is graven nodig voor een spoedreparatie van de vitale ondergrondse infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels, waterleidingen (water, energie of telecommunicatie) of riolering. In zo'n geval hoeft u het Omgevingsloket niet vooraf te informeren. Dat kan na afloop van de activiteit. Meer informatie vindt u op het Informatiepunt Leefomgeving.
Overgangsrecht
De Omgevingswet bevat regels voor het graven in vervuilde grond en het saneren van de bodem. Maar in sommige situaties geldt overgangsrecht. Dan is de Wet bodembescherming nog van toepassing. Meer informatie over het overgangsrecht vindt u op het Informatiepunt Leefomgeving.
Hulp nodig?
Heeft u vragen? Of komt u er niet uit? Maak dan een afspraak met team VTH Leefomgeving. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 14 074.
Contact
Team VTH Leefomgeving
Stadhuis, Burgemeester van der Dussenplein 1
U kunt telefonisch een afspraak maken.
Telefoon: 14 074
Contactformulier
of
Omgevingsdienst Twente (ODT)
(0546) 74 95 00
info@odtwente.nl