Collegeprogramma 2022 - 2026

De coalitie in Hengelo bestaat uit de fracties BurgerBelangen, VVD, CDA, D66 en PvdA. Deze partijen hebben allemaal een wethouder geleverd in het college van B en W.

Waar wilt u meer over weten?

Inleiding

Inleiding

Op 16 maart 2022 heeft de kiezer gesproken. De partijen BurgerBelangen, VVD, CDA, PvdA en D66 hebben elkaar daarna op inhoud en wijze van samenwerken weten te vinden. Zij zijn samen aan de slag gegaan met het dwarsthema en de zes inhoudelijke vraagstukken die de informateur heeft opgehaald in de gesprekken met alle raadsfracties.

Herkenbare identiteit

Herkenbare identiteit

Hengelo is van oudsher een aantrekkelijke woonstad met een rijk verleden, waar het in de wijken prettig leven en verblijven is. Hengelo is groot geworden als metaal-, techniek- en industriestad. De sporen daarvan zijn nog overal te zien, onder meer in monumentale gebouwen en industrieel erfgoed.

Toekomstbestendige ontwikkeling

Toekomstbestendige ontwikkeling

Onze ambitie gaan we uitstralen en laten zien. Hierbij zoeken we de samenwerking met onze inwoners, ondernemers, partners, buurgemeenten, regio, provincie en rijk. Het is van belang dit samen op te pakken en ons te profileren als zelfbewuste stad met ambitie.

Leefbare wijken

Leefbare wijken

De gemeente is er voor haar inwoners. Daarom gaan we meer op maat - per wijk - werken. De gebieds- of wijkgerichte aanpak is een manier van werken die bijdraagt aan het vitaal en leefbaar houden van onze wijken en buurten.

Betaalbaar en gevarieerd wonen

Betaalbaar en gevarieerd wonen

De woningmarkt staat onder grote druk. Betaalbare woningen worden steeds schaarser. Allerlei doelgroepen komen in de problemen. Jongeren kunnen het ouderlijkhuis niet uit, ouderen kunnen niet kleiner gaan wonen, mensen in scheiding moeten noodgedwongen bij elkaar blijven wonen.

Beheersbare zorg en welzijn

Beheersbare zorg en welzijn

We willen dichter bij onze inwoners staan. Dat betekent dat we de zorg dichter bij de inwoners willen organiseren. We staan voor een preventieve infrastructuur, waar preventie, zorg en welzijn samenwerken.

Draagvlak voor duurzame inrichting

Draagvlak voor duurzame inrichting

Met integraal duurzaamheidsbeleid willen we werken aan de complexe vraagstukken op het gebied van klimaatverandering en -adaptatie, energietransitie, circulaire duurzame economie, mobiliteit en een inclusieve gezonde samenleving.

Aan de slag

Aan de slag

We willen een financieel gezonde gemeente zijn en blijven en tevens de ambities voor de stad realiseren. De gemeentefinanciën staan onder druk. Om onze financiële positie gezond te houden, moeten we slim en effectief omgaan met de beschikbare middelen.

Niet gevonden wat u zocht?